reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A propo alkoholu. Wkurza mnie strasznie, że jak toast jest jakiś (chocby Sylwester) to dużo osób pytało czy nalać (wiedzieli że w ciąży jestem) 😡 jak mówiłam że "oczywiście, że NIE" to odpowiadali "troche nie zaszkodzi", "usta tylko zamoczyć", "winko na krew"... 😡 No mord w oczach miałam i jak ktoś znów zapyta to nie ręczę za siebie 😤
Ja mam koleżankę pielęgniarkę, tylko taka po studiach, która może diagnozować i recepty wypisywać, i ona twierdzi ze po pierwszym trymestrze raz w miesiącu lampka wina nie zaszkodzi. Także to chyba tez od lekarza zależy. Tutaj na przykład położna mówi ze nie jest dokładnie znany wpływ ale alkohol nie jest zalecany i kropka.

Ja w 5 tygodniu wyszłam do pubu ze znajomymi i mąż kupił mi piwo bezalkoholowe, i tak mnie od niego odrzuciło ze teraz nawet alkoholi 0% nie mogę, mam soczek pomarańczowy albo zwykła wodę 😂

reklama
Polać jej bo dobrze mówi 😂
Wczoraj mnie wzięło na oglądanie ciuszkow dziecięcych 🙈 młoda wyczaila i jak mąż wrócił z pracy od razu mu doniosła 😂 tylko się zaśmiał oho zaraz się zacznie... I mówi do córki "jak to jest że jeszcze dziecka nie ma a już ubrania będzie miało" 🤷 oczywiście musiał wypomnieć że po córce sprzedałam wszystkie ubranka i teraz trzeba kupować od nowa 🤦 ale dla mnie to frajda bo uwielbiam kupować ciuchy 😁 a i przypomniało mi się że mam jeszcze dla córki listę wyprawkowa sprzed 7lat 😱
Ja oglądam wózki, przymierzam się do wielofunkcyjnego 3w1. To będzie większy wydatek wiec chce mieć dobrze przemyślany.
I jeszcze laktatory na dwie piersi, chciałabym żeby mąż mnie w karmieniu odciążal ale tez budował bliskość z dzieckiem.

Ja oglądam wózki, przymierzam się do wielofunkcyjnego 3w1. To będzie większy wydatek wiec chce mieć dobrze przemyślany.
I jeszcze laktatory na dwie piersi, chciałabym żeby mąż mnie w karmieniu odciążal ale tez budował bliskość z dzieckiem.

Co do wózków 3w1 nie polecam 🙈 ja po wypadku jestem zafiksowana na punkcie fotelików a te z zestawów z wózkami niestety są bez żadnych testów i co do bezpieczeństwa są beznadziejne 🤷 ale to tylko moje zdanie zaznaczam 😉

Gdy czytam o tych namowach ze strony innych, że łyk alkoholu nie zaszkodzi albo można od czasu do czasu napić się wina, to zaczynam się zastanawiać, czy serio nie można wytrzymać tych 9 miesięcy bez alkoholu? 😆 Może te osoby same mają problem alkoholowy, że trudno im sobie wyobrazić kilka miesięcy przerwy od niego. 🤷🏻‍♀️🙆‍♀️

Dzień dobry kochane ❤️ Wyjeżdżamy jutro na weekend w góry i już się nie mogę doczekać. Zleci mi przynajmniej do prenatalnych 😬 Choć znów się boję, czy przy takiej pogodzie się nie przeziębię.... Ale potem myślę o takich górskich plackach z gulaszem z góralskiej karczmy... Mmmm... 🤤 Muszę zaraz wstać i ogarnąć obiad, bo przyjechali robotnicy kończyć nam remontować piwnicę 😢 A tak bym sobie poleżała 🤣 Mąż w święta zaopatrzył mnie w książkę na temat ciąży i dzieci do 3 r.ż. Naczytałam się o porodach i mam dość 🤣🤣 Ale potem przeszłam do pierwszych wspólnych dni i się wzruszyłam.... 🤤 Ktoś tu pisał o nadwrażliwości w ciąży... No właśnie 🤣

Trzymam kciuki za wizyty, jeśli są ❤️

Co do wózków 3w1 nie polecam 🙈 ja po wypadku jestem zafiksowana na punkcie fotelików a te z zestawów z wózkami niestety są bez żadnych testów i co do bezpieczeństwa są beznadziejne 🤷 ale to tylko moje zdanie zaznaczam 😉

Doświadczenia nie mam, ale tez słyszałam i nie mam zamiaru używać fotelika samochodowego z zestawu od wózka, fotelik chce mieć konkretny bezpieczny z atestami itp

reklama
Gdy czytam o tych namowach ze strony innych, że łyk alkoholu nie zaszkodzi albo można od czasu do czasu napić się wina, to zaczynam się zastanawiać, czy serio nie można wytrzymać tych 9 miesięcy bez alkoholu? 😆 Może te osoby same mają problem alkoholowy, że trudno im sobie wyobrazić kilka miesięcy przerwy od niego. 🤷🏻‍♀️🙆‍♀️

Dzień dobry kochane ❤️ Wyjeżdżamy jutro na weekend w góry i już się nie mogę doczekać. Zleci mi przynajmniej do prenatalnych 😬 Choć znów się boję, czy przy takiej pogodzie się nie przeziębię.... Ale potem myślę o takich górskich plackach z gulaszem z góralskiej karczmy... Mmmm... 🤤 Muszę zaraz wstać i ogarnąć obiad, bo przyjechali robotnicy kończyć nam remontować piwnicę 😢 A tak bym sobie poleżała 🤣 Mąż w święta zaopatrzył mnie w książkę na temat ciąży i dzieci do 3 r.ż. Naczytałam się o porodach i mam dość 🤣🤣 Ale potem przeszłam do pierwszych wspólnych dni i się wzruszyłam.... 🤤 Ktoś tu pisał o nadwrażliwości w ciąży... No właśnie 🤣

Trzymam kciuki za wizyty, jeśli są ❤️
ale zazdroszczę gór 😍 mojego męża w życiu bym nie namówiła na góry zimą 🙈

Do góry