reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Mam pytanie, smarujecie już brzuszki jakimiś specjalnymi balsamami czy oliwkami? Czego używacie? Ja kupiłam balsam w rossmanie z AA i Bio Oil. Tego drugiego częściej używam
Ja smaruje olejkiem, kokosowym balsamem z palmers lub balsamem do skóry atopowej bo mnie wszystko swędzi :/ do kąpieli też używam olejku.
Wam mówią jaka płeć w ok 12-13 tyg na 90%
Czy na podstawie zwykłego usg?
Ja jestem ciekawa czy to można tak wysoko procentować na tym etapie
U mnie to było od razu widac że chłopak 😄😄

A co do kremów - używam od początku firmy palmer’s :) niestety omijałam cycki i tam pare rozstępów się pojawiło , a ja głupia skupiłam się na udach i brzuchu :D ale trudno

Ja kupilam sobie taki olejek pod prysznic, bo nienawidzę smarować się czymkolwiek na umyte ciało ... :( czuje się wtedy na nowo brudna :( ale wiem, że będę musiała się przestawić.Moja mama ciągle mi mowi, kup zwykła oliwkę i się smaruj, ona tak robila i na szczęście 2 ciążę bez rozstępów itd. No ale zobaczymy jak to u mnie będzie

Ogólnie to dopiero kończę 11 tydzień, ale od kilku dni czuję się taka pełna energii i życia, aż mężu mnie nie poznaje 😎 I teraz tak myślę.. czy to dobrze 😂 Wy się lepiej poczułyście od którego tygodnia? Dla mnie dramat był od 7 do końca 10 tyg. - aż się bałam, że dostanę jakiejś depresji. Cały grudzień z obniżonym nastrojem. A może to sprawka zmniejszonej dawki Duphaston? 🤔

Ja fatalnie się czułam do 13tc 😭

reklama
Ja kupilam sobie taki olejek pod prysznic, bo nienawidzę smarować się czymkolwiek na umyte ciało ... :( czuje się wtedy na nowo brudna :( ale wiem, że będę musiała się przestawić.Moja mama ciągle mi mowi, kup zwykła oliwkę i się smaruj, ona tak robila i na szczęście 2 ciążę bez rozstępów itd. No ale zobaczymy jak to u mnie będzie

Ogólnie to jest tylko wspomaganie przed pojawieniem się rozstępów, ale w dużej mierze to jest tez hormonalnie i genetycznie mzoe być uwarunkowane, czasem niestety nie ma reguł. Są kobiety, które się smarują od początku , balsamami, olejami, kapią się w oliwkach, piją dużo wody, dbają. Masują i nie wiadomo jak jeszcze pieszczą, a rozstępy maja. A będzie kobieta co nie robi nic - i nie będzie ich miała.
Jak się pojawia to trudno, ale jakoś chociaż pomożemy tej skórze się „zdrowo” rozciągać 😁

Do góry