reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że osobiście naprawdę nie rozumiem ludzi, że są tak nastawieni anty na to, ze kobieta w ciąży ma pierwszeństwo i nie potrafią tego zrozumieć. Kurde, ja zanim byłam w ciąży już dawno temu jak stałam gdzieś w kolejce i widziałam kobietę w ciąży, to sama ja przypuszczałam, prosiłam żeby szła przede mnie, a jak przede mną jeszcze ktoś był w kolejce to mówiłam głośno żeby szła pierwsza bo ma takie prawo i tyle, ze każdy ma ja puścić i koniec. Masakra…
Słuchajcie ja zrobiłam test 11 listopada wyszła blada kreska nie zrobiłam go z porannego moczu ale z każda sekunda cieniala wyszliśmy tego dnia na event z okazji święta, a ze chciałam powtórzyć to pojechałam do apteki 24 h gdzie w niedziele i święta masa ludzi tam jest zawsze wyczekałem 15 minut na dworze wchodzę do środka 2 okienka w środku ja i facet za mną i teraz wchodzi śmierdzący żul i staje przede mną ja mu mówię ze co on robi i ze kolejka. A on do mnie ze jest inwalida i ma pierwszeństwo już mi się nie chciał z nim dyskutować bo jechało od niego strasznie ale babka w okienku tez nic nie powiedziała

nie wiem właśnie o co chodzi.... Jedyne na co mam ochotę to pomarańcz, jabłko i grzyby właśnie 🤣🤣

A mi najbardziej wchodzą gruszki, jabłka, kiwi (💚 od jakiegoś czasu jem średnio 2-3 dziennie) , pomidorki koktajlowe z solą. Wczoraj zjadłam 3 małe miseczki ich na wieczór bo nic innego by mi nie podeszło.
Od mięsa mnie raczej odrzuciło.. może z trzy razy zjadłam (w tym raz kotleta schabowego na świąteczny obiad) I chciałam te mięso przyprawić co pisałam.. ale jak wstałam to wstawiłam pralkę.. wykapalam się.. i jak zobaczyłam stertę garów z wczorajszego popołudnia/wieczora to najpierw musiałam to ogarnąć 😅 niestety, nie mamy jeszcze zmywarki, ale mysle ze to jest mega pomocny wynalazek 😂

Mam pytanie, smarujecie już brzuszki jakimiś specjalnymi balsamami czy oliwkami? Czego używacie? Ja kupiłam balsam w rossmanie z AA i Bio Oil. Tego drugiego częściej używam.

za mną z kolei cały czas chodza grzyby..... Wiadomo są ciężko strawne itp. Ale codziennie czuję że muszę zjeść pieczarki smażone albo boczniaki panierowane 🤷‍♀️🤦‍♀️

Co do smaków obudziłam się o 6 aby założyć Progesteron i poczułam ogromną chęć na wątróbkę o 10 pojechałam do sklepu kupiłam świeżą do tego kapustę kiszoną i przed chwilą skończyłam zjadłam taka ilość że czuje mdłości 😂 co jest najlepsze odrzuca mnie od wędlin, ale do mięsa ciągnie niesamowicie.

reklama
Do góry