reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny jestem po teleporadzie jeszcze raz zapytałam lekarza o Nifty i tym podobne testy ,czy jeśli zrobię i wynik byłby (cudem )właściwy to czy w dalszym ciągu będzie zalecał amniopunkcje?Powiedział ,że jeśli będzie wynik prawidłowy to jednak odstąpił by od amniopunkcji i na nim polegał .Uprzedził oczywiście ,że badanie mikromacierzy wraz z amniopunkcja bada sporo więcej chorób genetycznych .Zdecydowałam się zrobić Nifty ,czekam na telefon od położnej może jutro uda się zrobić pobranie krwi i wtedy wyniki będą na przyszły tydzień. Nie mam nic do stracenia a zyskam już jakaś wiedzę wcześniej .
Bardzo dobrze zrobiłaś, zawsze coś szybciej będziesz wiedzieć. Mocno trzymam za Ciebie kciuki. Nie trać nadziei Kochana. Będzie dobrze ❤️❤️

reklama
Ja tak samo… a co jesz w ciągu dnia zazwyczaj, jak to u Ciebie wyglda ?
Cokolwiek dam radę. Jogurty działają rano, owoce, chleb lub bułka z masłem, warzywa w większości ok. Oh i lody(?)
Generalnie położna powiedziała żeby jeść cokolwiek co mi przez gardło przejdzie, w pierwszym trymestrze jest ok, i dziecko samo będzie pobierać co potrzebne. Ale żeby nie tracić wagi w drugim trymestrze i pilnować zdrowej diety bo wtedy już jest ważne co jem.

Ja mam +4,5 kg na tym etapie, aż strach pomyśleć co będzie dalej 😂
Ale za to ani razu nie wymiotowałam, w ogóle mnie nie mdliło, a apetyt mam jak nigdy, po 30 latach życia nauczyłam się w końcu jeść śniadania jak człowiek 😀 oby tak zostalo
To jest chyba trochę nie do przewidzenia z nami hmm mam plus 5 i tak mi niedobrze że prawie niczego jeść ostatnio nie mogę...woda😘

W środę mam prenatalne, a w czwartek jedziemy w rodzinne strony głosić nowinę 😉 jestem ciekawa reakcji. A mogą być różne niestety 🙄
Dopadł mnie taki stres, że jeszcze nie wstałam dzisiaj z łóżka...czuję się paskudnie.. 🫣 wypije dzisiaj wiadro melisy.
A propo, mąż stwierdził, że jak będzie dziewczynka to nazwiemy ją Melisa, bo ciągle ją piję 😀 ślicznie imię, ale mamy już podobne - roślinne - w rodzinie. 😛

A Przy okazji zapytam w innym temacie.
Pije duzo wody, a mam okropnie suche usta - jak nigdy. Polecicie jakieś sposoby, kosmetyki? 🙂

PS. Dostałam szlaban na detektor 😂😂😂 stary skonfiskował i nie ma, ale zdążyłam już dzisiaj posłuchać 😂
Czemu skonfiskował?
Tak z ciekawości: Jest jakaś mamusia z drugim dzieciątkiem? W jakim wieku teraz jest pierwsze dziecko?
Moja córka ma skonczone 6lat 😉 to moja 4 ciąża ale drugie dziecko

Ale dużo naprodukowałyście 🙈 ja dziś byłam ponownie u ginekologa genetyka ale ze sobą i córką... Niestety potwierdził to co już wiem że tą chorobę co ma córka i prawdopodobnie odziedziczyła po mnie jest bardzo ciężko wykryć w badaniach ☹️ jej dna z krwi wysłali na jakieś nowoczesne badania a mi pobrał kawałek skóry (bo u córki nie ma opcji na coś takiego) i też wysłał na badania bo może tak uda się coś ustalić 🤷 ale niestety na wyniki czeka się od 4 do 6 miesięcy więc mogę być już po porodzie... Dlatego dodatkowo cieszę się że to dziewczynka bo jestem spokojniejsza i jakoś wierzę że będzie wszystko dobrze ❤️ gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt 😍 dawać tu fotki 😉 i trzymam kciuki za kolejne ✊

reklama
Hej ! Kciuki za wizyty czekam na wiesci !
Ja pisalam do swojego gin bo ten brzuch od wczoraj mi sie stawia i twardnieje ...i zaczynam schizowac...nie boli ani nic..

Do góry