reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
A ile razy słuchacie serduszek? Można przynajmniej 1x dziennie, to bezpieczne? 😎 Boję się, że mi też mąż nałoży szlaban, jak się do niego dorwę 😂
Ja słucham co 2-3 dni, mój ginekolog powiedział, że jeśli nie słucha się długo to jest to bezpieczne. Z rozsądkiem :)
Jak dostałam detektor to słuchałam dwa dni pod rząd i teraz ostatnio przed wyjściem na imprezkę sylwestrową i potem następnego dnia, żeby sprawdzić po tych tańcach czy wszystko gra 😃
Teraz spróbuję wytrzymać do weekendu. Ciekawe czy się uda 😅

Mój poprzedni lekarz, powiedział że poza kwasem foliowym nic nie muszę brac... i nie bralam ...😒
teraz nowa pani doktor poleciła Pueria, wiec kupilam i nadrabiam 😉
Moja lekarka mówiła ze narazie mam wg nie myśleć narazie o witaminach aż do wizyty równo w 10 gdzie poleciła konkretne jakie mam brać ale ja mam odczucie ze ona myślała ze nie donoszę tej ciazy . Inny lekarz w 7 tyg mówił żebym kupiła jakieś sobie jakiekolwiek

Hej dziewczyny ! Witam Was w Nowym Roku życzę Nam przede wszystkim duzo zdrowia i cierpliwości.. no i jak najmniej obaw ❤️💛🧡💙

Ja tak jak mówiłam, miałam jechać na Sylwestra w góry, ale przez moje choróbsko zdecydowaliśmy się zostać w domu. Oczywiście przepadła nam kasa z zaliczki, ale zdrowie jest ważniejsze.. ostatecznie bawiliśmy się razem z bratem i szwagierką i jeszcze jedna parką. Wytrzymałam podobnie jak Wy.. do 1, ale laski... Ja mam ciągle taką zgagę ze juz mam dość. Czy ktoś również się męczy tak że zgagą i z uczuciem kwasu w buzi ??? 😟😢😟

Co chwilę muszę myc zęby, ewentualnie miętową guma mnie ratuje. Ale już mam dosyć... :((

Jeśli chodzi o diete, to przed ciąża w moich żyłach płynęła czekolada zamiast krwi, po prostu bylam uzależniona od słodyczy. Teraz słodyczy mi się nie chce w ogóle, za to jabłka, mleko, mleko smakowe, jogurty, jajka , serki, sery i lody ale śmietankowe. Wydaje mi się, że przez tą zgagę taką mam ochotę. Wyczytałam że najlepiej zrezygnować ze smażonego i chyba tak muszę zrobić, bo się zamęczę 😢😢

Co do prenatalnych, to widzę, że zostanę ja ostatnia :D ktoś miał na 13.01 tak jak ja, ale widzę że przełożyli- zaazzzdro. Ja trochę jeszcze muszę poczekać no ale... Dam rade. Trzeba.😉
Ja mam zgagę czasem jak wstanę rano to już jak otwieram oczy to mam zgagę i wszystko stoi mi w gardle muszę wtedy wstać i chwile posied.iść

Hejka, ja też od dziś tu i też dziś plenatarne :)
na ten cypelek (wyrostek)się patrzy jak podobno jest równolegle do kręgosłupa ,to dziewczynka . A jak odstaje do góry, to chłopak.

Załączniki

• fcea8149-adb0-4669-8fbf-11a63536c391.jpeg
    fcea8149-adb0-4669-8fbf-11a63536c391.jpeg
    36 KB · Wyświetleń: 60
A jeszcze a propos progesteronu, to czy macie zlecone okresowe badania tego hormonu?
I dwa, od kiedy zaczyna się badać czy z szyjką jest wszystko ok? I że z łożyskiem jest ok. Wiem że niektóre dziewczyny biorą do końca ciąży luteinę na noc dla podtrzymania szyjki. Mój lekarz oczywiście twierdzi że nie trzeba, ale wolę się dopytać też w innych źródłach;)
W pierwszej ciąży brałam luteinę pod język przez całą ciążę na noc. Brałam, bo w 9tc miałam plamienie (w dniu kiedy byłaby miesiączka) i tak mi już lekarz przepisał. Przy tej ciąży jak powiedziałam lekarzowi o tamtej Luteinie to mi powiedział, że taka ilość nie wpływa na podtrzymanie ciąży, że dostałam wg niego na uspokojenie by się nie potrzebnie nie martwić.

reklama
Do góry