Dla Was dziewczyny również wszystkiego dobrego w Nowym Roku
.
Także nie było mnie od wczoraj i musiałam nadrobić kilka stron wiadomości...
Ja Nowy Rok przywitałam większym gronie wytrwałam nawet bez kawy do 4 nad ranem. Muszę jednak przyznać, że już dobre ostatnie 2 godziny mi się ziewało
. Dziś jestem bardzo zmęczona, bo jak idę spać o tej porze, to nie znaczy przecież, że nie wstanę rano o 9
. Pewnie gdybym musiała iść do pracy spałabym smaczne do 12 ;p.
Kupiłam też wczoraj poduszkę na OLX z Bololo. Wyprałam i dziś już mogłam wypróbować i muszę powiedzieć, że jest super - do leżenia i siedzenia z książką, czy laptopem. Dziś jednak będę dopiero testować jak spanie.
Ja różnie. Generalnie do tej pory mam cały czas apetyt na słodkie i jem bardzo mało mięsa. Weszłam jednak w II trymestr i planuję bardziej racjonalnie zacząć się odżywiać. Staram się pić ok. 2l dziennie, ale różnie z tym bywa. Szczególnie, że czasem woda niegazowana bardzo mi nie smakuje. A jak piję za mało to zaczyna boleć mnie głowa i wypijam elektrolity i staram się nadrabiać z wodą. Na co dzień jem pewnie z 3 posiłki + przekąski pomiędzy, także wychodzi tego sporo. Ale jak jestem głodna robię się nieznośna, zaczyna mnie mdlić, także jem jak poczuję taką potrzebę
.
A wiecie może jak to jest z ćwiczeniami w ciąży? Od którego tygodnia można już zacząć bezpiecznie wrócić do aktywności fizycznej?