reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku 🙂

Mam pytanie w kwestii waszego dziennego menu, tzn. ile posiłków, co mniej więcej zjadacie, jakieś zachcianki, ile płynów dziennie przyjmujecie, czy pilnujecie aby jeść nabial?

reklama
Dla Was dziewczyny również wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;).

Także nie było mnie od wczoraj i musiałam nadrobić kilka stron wiadomości...

Ja Nowy Rok przywitałam większym gronie wytrwałam nawet bez kawy do 4 nad ranem. Muszę jednak przyznać, że już dobre ostatnie 2 godziny mi się ziewało 😅. Dziś jestem bardzo zmęczona, bo jak idę spać o tej porze, to nie znaczy przecież, że nie wstanę rano o 9 🙃. Pewnie gdybym musiała iść do pracy spałabym smaczne do 12 ;p.

Kupiłam też wczoraj poduszkę na OLX z Bololo. Wyprałam i dziś już mogłam wypróbować i muszę powiedzieć, że jest super - do leżenia i siedzenia z książką, czy laptopem. Dziś jednak będę dopiero testować jak spanie.

Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku 🙂

Mam pytanie w kwestii waszego dziennego menu, tzn. ile posiłków, co mniej więcej zjadacie, jakieś zachcianki, ile płynów dziennie przyjmujecie, czy pilnujecie aby jeść nabial?
Ja różnie. Generalnie do tej pory mam cały czas apetyt na słodkie i jem bardzo mało mięsa. Weszłam jednak w II trymestr i planuję bardziej racjonalnie zacząć się odżywiać. Staram się pić ok. 2l dziennie, ale różnie z tym bywa. Szczególnie, że czasem woda niegazowana bardzo mi nie smakuje. A jak piję za mało to zaczyna boleć mnie głowa i wypijam elektrolity i staram się nadrabiać z wodą. Na co dzień jem pewnie z 3 posiłki + przekąski pomiędzy, także wychodzi tego sporo. Ale jak jestem głodna robię się nieznośna, zaczyna mnie mdlić, także jem jak poczuję taką potrzebę 😅.

A wiecie może jak to jest z ćwiczeniami w ciąży? Od którego tygodnia można już zacząć bezpiecznie wrócić do aktywności fizycznej?

Hej, hej :) O to my poszaleliśmy do 3 u znajomych ale musiałam długo dzisiaj odespać te tańce i szaleństwa :D
Pogoda dzisiaj faktycznie piękna, żal nie skorzystać, więc i ja się skuszę na jakiś spacer :)

Cześć wszystkim w 2023 :) ja balowałam do 00,45 "aż" 🙈😄😄 . Jeśli chodzi o objawy to u mnie wszystko zniknęło lekko piersi tkliwe ale to już 13+2 wiec chyba taki etap, nie mam siły juz schizowac i zastanawiac sie nad tym🙄😉😁🙈 jesteśmy u mojej bliskiej kuzynki ktora ma 2miesieczna córeczkę i synka trochę mnie uspokoiła, już dwie ciąże ma za sobą
ja tez 00.45 i lulkać
Życzę Wspaniałego roku by spełniły się marzenia i zdrowie dopisało

Dla Was dziewczyny również wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;).

Także nie było mnie od wczoraj i musiałam nadrobić kilka stron wiadomości...

Ja Nowy Rok przywitałam większym gronie wytrwałam nawet bez kawy do 4 nad ranem. Muszę jednak przyznać, że już dobre ostatnie 2 godziny mi się ziewało 😅. Dziś jestem bardzo zmęczona, bo jak idę spać o tej porze, to nie znaczy przecież, że nie wstanę rano o 9 🙃. Pewnie gdybym musiała iść do pracy spałabym smaczne do 12 ;p.

Kupiłam też wczoraj poduszkę na OLX z Bololo. Wyprałam i dziś już mogłam wypróbować i muszę powiedzieć, że jest super - do leżenia i siedzenia z książką, czy laptopem. Dziś jednak będę dopiero testować jak spanie.

Ja różnie. Generalnie do tej pory mam cały czas apetyt na słodkie i jem bardzo mało mięsa. Weszłam jednak w II trymestr i planuję bardziej racjonalnie zacząć się odżywiać. Staram się pić ok. 2l dziennie, ale różnie z tym bywa. Szczególnie, że czasem woda niegazowana bardzo mi nie smakuje. A jak piję za mało to zaczyna boleć mnie głowa i wypijam elektrolity i staram się nadrabiać z wodą. Na co dzień jem pewnie z 3 posiłki + przekąski pomiędzy, także wychodzi tego sporo. Ale jak jestem głodna robię się nieznośna, zaczyna mnie mdlić, także jem jak poczuję taką potrzebę 😅.

A wiecie może jak to jest z ćwiczeniami w ciąży? Od którego tygodnia można już zacząć bezpiecznie wrócić do aktywności fizycznej?
Ja właśnie do menu wdrożyłam codziennie nabiał, muszę zacząć jeść więcej warzyw. Słodycze zjadam sporedycznie, chociaż na samym początku miałam na nie duże zapotrzebowanie😉 Jesli chodzi o wodę niegazowana, to też ma problem i po niej wymiotuje dlatego gotuje kompot 😅 i taki pijam plus oczywiście herbata.

Lekarz ostatnio na wizycie zwracał na właściwie i urozmaicone odżywianie oraz na nabiał, dlatego od tego tygodnia planuje menu 😅

Ja Wam powiem, że tak jak nigdy nie miałam problemu ze zwykła wodą, tak w ciąży mi ona nie smakuje, jest mi po niej niedobrze i tez chce mi się po niej wymiotować. Wiec dawalam trochę cytryny i było lepiej. Próbowałam tez syrop do rozcieńczania malinowy - dawałam troszkę żeby chociaż smak zmienić - ta sama sytuacja. Teraz kupiłam syrop cytrynowy, daje troszkę dla smaku i powiem Wam ze od kilku dni jest Ok. Dzięki temu pije więcej wody.

Co do apetytu u mnie dalej jest on słaby.. jak czuje się głodna to jednoczenie mysle, zd jedzenie to nie jest dobry pomysł bo automatycznie mi jest niedobrze.. dziś o 10 zjadlam płatki z mlekiem, spałam 2h i teraz czuje się głodna ale nie wiem co zjeść bo czuje ze nic mi nie podejdzie. Pomocy 🤢😫😫 spróbuje chyba bułkę z majonezem i gotowanym jajkiem

Ja Wam powiem, że tak jak nigdy nie miałam problemu ze zwykła wodą, tak w ciąży mi ona nie smakuje, jest mi po niej niedobrze i tez chce mi się po niej wymiotować. Wiec dawalam trochę cytryny i było lepiej. Próbowałam tez syrop do rozcieńczania malinowy - dawałam troszkę żeby chociaż smak zmienić - ta sama sytuacja. Teraz kupiłam syrop cytrynowy, daje troszkę dla smaku i powiem Wam ze od kilku dni jest Ok. Dzięki temu pije więcej wody.

Co do apetytu u mnie dalej jest on słaby.. jak czuje się głodna to jednoczenie mysle, zd jedzenie to nie jest dobry pomysł bo automatycznie mi jest niedobrze.. dziś o 10 zjadlam płatki z mlekiem, spałam 2h i teraz czuje się głodna ale nie wiem co zjeść bo czuje ze nic mi nie podejdzie. Pomocy 🤢😫😫 spróbuje chyba bułkę z majonezem i gotowanym jajkiem
Też mam problem z jedzeniem i też ciężko jest mi, co mam wybrać do zjedzenia.
Przetestuję ta wodę z syropem cytrynowym tak jak piszesz.
Ja akurat dzisiaj mam smaka na chalke z kremem z milki i do tego szklanka mleka ale oczywiście nie mam tego w domu 😅

reklama
Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Oby wszystkie z nas rozpakowały się szczęśliwie. Szyjki były długie i twarde a maluchy zdrowe. Ja dziś już jestem rok starsza. Dziś kończę 35 lat i łapie się na bezpłatne badania prenatalne 🤣
Spełnienia marzeń ❤️❤️ szczególnie tego najważniejszego , pięknego, zdrowego i silnego dzieciątka ❤️❤️ sto lat ❤️( widzę że ty mój rocznik , tylko 6 miesięcy różnicy między nami 🙈❤️)

Do góry