reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny , miłego dnia życzę ❤️ samych dobrych wiadomości i cudownych widoków na wizytach😍😍❤️ pozdrawiam z krzywej 🙈

Dałam radę chodź teraz mi 🤮🤮🤮🤮 i troszkę się w głowie kręci 🙈🙈🙈 ale 15 minut temu wypiłam glukozę 🤮🤮🤮
Ja po glukozie, co prawda nie w ciąży, byłam tak senna, w pracy ledwo dawałam radę, a jak wróciłam do domu to spałam jak zabita 2h. Ale u mnie wyszła hipoglikemia reaktywna czyli taki wyrzut insuliny, który zbił ten cukier, że zrobiło się wręcz niedocukrzenie :/ i to siedzenie 2h na poczekalni...

Moja koleżanka przeszła covid w ciazy wszystko było dobrze z dzidzią ❤️ a była w 1 trymestrze tez

Moja koleżanka tez, w dodatku zanim się dowiedziała, ze to COVID to brała dość dużo paracetsmolu, nie przekraczała dziennej dawki, ale brała dużo i tez się martwiła. Gorączka ciagle jej rosła. I to tez było w 1 trymestrze. Jej Synek ma zaraz 3 miesięce i wszystko jest Ok 😊

Ja przed świętem wszystkich zmarłych też dostałam pytanie od koleżanki dotyczące zabobonu. 🙈 które wykonuje i to dosc często. Wolę nie pisać o co chodzi, bo gdyby człowiek we wszystko wierzył, to by siedział tylko na dupie w domu, a i tak nie wiadomo czy do tego też się jakiś zabobon nie znajdzie 🤣 więc wszystko w granicach rozsądku myślę. ☺

Co do zabobonów coś w tym jest. Gdy poprosili mnie bym była chrzestną chętnie się zgodziłam, a byłam w ciąży znajoma mi powiedziała że nie powinnam zgodzić się bo w ciąży nie trzyma się dziecka do chrztu. Serduszko zatrzymało się w 15 tygodniu. Nie wierzę we wszystkie, ale w część tak. Tak samo w ciąży nie wchodzi się na cmentarz my mieliśmy iść na porzegnanie dzieci nienarodzonych w listopadzie ostatecznie zrezygnowaliśmy.

Dziewczyny chyba sie wykoncze, 2 tyg przeziebiona az doszlo do szmerow na pluchac I Bach antybiotyk. Jutro biore ostatni a dzis bol glowe, rozbicie, katar, dreszcze I temp powyzej 38 wiec jakas grypa lub kowid. Boje sie ze moje malenstwo tego nie przejdzie, ile mozna przeciez chorowac, juz ponad 3 tyg jestem w rozsypce 😭😭😭
zdrówka życzę. Nie martw się moja siostra przeszła dość mocno covid w ciąży i z dzieckiem wszystko ok.

Zdrowia Dziewczyny. Ja w każdej ciąży byłam chora i zawsze kończyło się antybiotykiem. W tej ciąży gin kazała mi siedzieć w domu żeby się niczym nie zarazić ( pracuje w szkole)szczególnie w tych pierwszych tygodniach.
Strasznie się stresuje dzisiejszą wizytą. W zeszłym roku na drugiej wizycie dowiedziałam się że małej serduszko przestało bić. Byle do 13:00

Hej dziewczyny!
Trochę mnie nie było, a widzę że duuużo się działo. Po pierwsze, dla wszystkich chorowitków duuuzo zdrowia i siły!🥰🥰 Mnie ostatnio rozkładało, ale udało się szybko zaleczyć początkowe objawy miodem, cytryną, imbirem, cebulą i czosnkiem .
Co do usg przez brzuch, ja na ostatniej wizycie 9+ 2 mialam usg dopochwowe, a później gin powiedziała, że spróbujemy przez brzuch ,bo u szczupłych juz powinno coś być widać. Dodam, że nie jestem jakas super chuda, raczej normalna z tłuszczykiem na brzuchu:D i rzeczywiście było coś widać, ale nie tak dokładnie jak dopochwowo 😁
Przy okazji okazało się, że mam tyłozgięcie macicy dlatego też gorzej widać. 😔

Z innych rzeczy.. na weekend bylam we Wrocławiu i dopadła mnie biegunka... o masakra, ostatni raz biegunkę mialam jako 10 latka ... nie wiedziałam co robić, jeszcze bylam u znajomych i czekał mnie powrót pociągiem... ratowałam się smectą i pomogło. Ale do tej pory czuje lekki dyskomfort...

Poza tym samopoczucie u mnie już trochę lepsze, dalej nie mam siły, ale mdłości są mniejsze. Czekam na prenatalne 13.01

Mój też 🙈 wypić wypiłam... Było znacznie gorzej niż jak robiłam przed ciążą ... Teraz mi słabo i w głowie się kręci 🙈🙈🙈 ale jeszcze ponad godzinę więc może mi przejście ... Już marzę żeby wrócić do domu zjeść śniadanko i położyć się spać 😍😍

A mi się strasznie podobało to badanie bo dwie godziny miałam święty spokój nikt nic ode mnie nie chciał, od kiedy mam dziecko to takie chwile zdarzają się naprawdę rzadko 😂😂😂😂 ale tez dobrze się czułam, czytałam sobie po prostu książkę 🙃

Zdrowia Dziewczyny. Ja w każdej ciąży byłam chora i zawsze kończyło się antybiotykiem. W tej ciąży gin kazała mi siedzieć w domu żeby się niczym nie zarazić ( pracuje w szkole)szczególnie w tych pierwszych tygodniach.
Strasznie się stresuje dzisiejszą wizytą. W zeszłym roku na drugiej wizycie dowiedziałam się że małej serduszko przestało bić. Byle do 13:00
Bądź dobrej myśli a my trzymamy kciuki! ❤️✊

reklama
Dziewczyny chyba sie wykoncze, 2 tyg przeziebiona az doszlo do szmerow na pluchac I Bach antybiotyk. Jutro biore ostatni a dzis bol glowe, rozbicie, katar, dreszcze I temp powyzej 38 wiec jakas grypa lub kowid. Boje sie ze moje malenstwo tego nie przejdzie, ile mozna przeciez chorowac, juz ponad 3 tyg jestem w rozsypce 😭😭😭

Hej, ja to samo. Rozłożyło mnie. Gorączka powyżej 38. Kaszel dreszcze. Dziś ruszam prędko do lekarza. Boję się niesamowicie o dziecko :(
Dajcie znać dziewczyny co powiedzieli lekarze i jak się czujecie… ja panicznie boje się choroby, a teraz okres Świat i wzmorzonych spotkań, także chyba nie da się tego uniknąć 🤷‍♀️

Do góry