reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Kurde, jak mnie plecy bolą, pewnie promieniuje od brzucha + jeszcze od pewnego czasu kość ogonowa 😱 A to początek przecież. O bólu kości ogonowej to ja czytałam, że może się pojawić na późniejszym etapie 🤷🏻‍♀️

edit. Ja też już noszę legginsy i spodnie ciążowe, bo już w nic się nie mieściłam. 🤷🏻‍♀️ Przytyłam, bo też ciągle jem 🙄

reklama
W lidlu mają fajne jegginsy. Popatrz na stronie. Ja kiedyś kupiłam i teraz je noszę, te moje maja trochę wyższy stan ale nie są ciasne ma brzuchu, a wieczorami (zwłaszcza wieczorami) mnie tak wywala, ze szok. Mimo, ze nosze rozmiar xs-s. To wieczorem jestem tak zagazowana, ze tragedia. Szczerze to nie nosze jeansów już prawie miesiąc, bo jakieś ciasne mi się wydawały 🙈
Ja to samo, ten sam rozmiar. Mam już brzuch, w dużej mierze z gazów ale tez ciążowy i w jeansach mi po prostu nie wygodnie. Czasem ubiorę ale guzik na gumkę zapinam 🙈

Ja noszę ciążowe i są super 🙈 z Sinsay zamówiłam i ja jestem zadowolona 🙂 jak jest koszulka to nie widać że ciążowe, brzuch odpoczywa, mi nie prześwitują i nie były drogie z tego co pamiętam, 60zl?
Aha te ciążowe są zupełnie inne niż te za paręnaście ziko też Sinsay bo je tez mam. Są z grubszego materiału, takiego normalnego jak leginsy 🙂 a materiał na brzuchu przynajmniej u mnie normalnie przylega a nie ma żadnej gumki uciskającej. Ideal 🙈

Dziewczyny czy polecicie mi jakieś legginsy jeszcze nie ciążowe. Takie porządne, żeby nie prześwitywały, ale też żeby nie kosztowały więcej niż 100/150 zł.
Jelita mnie tak bolą, że nie ma opcji na założenie spodni. W poprzedniej ciąży też tak miałam, ale było cieplej to sukienki nosiłam 🤦🏽‍♀️
Ja kupuje w hm do spoko i nie za miliony

Hej, u mnie też od kilku dni zima w pełni. Wczoraj byłam na zakupach to już było ciężko na drogach, a dziś nasypało jeszcze więcej. Mąż nawet wczoraj po okolicy na nartach biegowych sobie jeździł 😂
Ja w poniedziałek idę na badania krwi na czczo i już się zastanawiam, jak to przeżyję. Bez śniadania mam takie mdłości, że ledwo funkcjonuję. Przed świętami czeka mnie jeszcze wizyta u mojego prowadzącego i kolejne pobranie krwi (do Pappa).

Miłego dnia dziewczyny.
Też mam takie mdłości zanim cokolwiek zjem a dziś pielęgniarka przyszła o 10 z pytaniem czy śniadanie jadłam bo ma dla mnie tabletkę na czczo 🤦 jak ja miałam wytrzymać od 5 😱
Super, że jestes z Krakowa, na dalszym etapie będzie można coś się pokonsultować a propos szpitali ;-) u nas to samo z parkingiem, mimo że mieszkam w centrum to auto tak zasypane, że go nie widać ;-)

Ja polecam zapakować sobie coś do jedzenia do torebki, mnie ratują musy takie pakowane do wyciśnięcia, ostatnio po badaniach wypiłam 4 i było lepiej 🤣 a też łatwo się je otwiera, nie marzną tak szybko jak bułka i jakoś to jest ;-)
Ja mam obok laboratorium świetny bar więc zawsze do nich wstępuje bo świeże bułeczki 🙈😁
Dziewczyny czy polecicie mi jakieś legginsy jeszcze nie ciążowe. Takie porządne, żeby nie prześwitywały, ale też żeby nie kosztowały więcej niż 100/150 zł.
Jelita mnie tak bolą, że nie ma opcji na założenie spodni. W poprzedniej ciąży też tak miałam, ale było cieplej to sukienki nosiłam 🤦🏽‍♀️
Ja spodni też już nosić nie mogę... Wczoraj mąż się pytał czemu sukienkę założyłam a ja do niego że to mnie chociaż nie ciśnie 😅 ja polecam leginsy bambusowe uwielbiam je bo są mięciutkie i nie cisną... Choc ostatnio kupiłam prazkowane i mają super pas wysoki i mega wygodne

Dziewczyny, wiecie co ? Kiedyś czasami wkładałam do lodówki połówkę cytryny, żeby pochłaniała zapachy. Jako, że teraz lodówka mnie przeraża i obrzydza niewyobrażalnie mocno to wzielam cała cytrynę. Pokroiłam na 4 kawałki i na każda półkę położyłam po kawałku. Wiecie jaki efekt ? Kuzwa zaden 😭😂😂😂 na te ciążowe smrody chyba nie ma rady 😅😅😅
Ja polecam wysypać mielona kawę na talerz i włożyć na półkę u mnie działa cuda 😉 no i pokaże Wam jaki kolos mnie wczoraj pokonał 🙈 wiem nie jest idealny bo dopiero od niedawna piekę torty a to mój pierwszy dwupiętrowy i chyba na razie ostatni 😱

Załączniki

• received_1341898876560331.jpeg
    received_1341898876560331.jpeg
    172,6 KB · Wyświetleń: 91
Ja polecam wysypać mielona kawę na talerz i włożyć na półkę u mnie działa cuda 😉 no i pokaże Wam jaki kolos mnie wczoraj pokonał 🙈 wiem nie jest idealny bo dopiero od niedawna piekę torty a to mój pierwszy dwupiętrowy i chyba na razie ostatni 😱
piękny jest 🥰 ja ostatnio dałam za dużo barwnika do dipu i tort na roczek mojej córki wyglądał jakby się wykrwawiał 😂🫣 przy moim twój to by wygrał mistrzostwa cukiernicze 🤩

Zgłaszam się po wizycie. Według USG termin wskoczył na 10 lipca, ale to zmiana tylko jednego dnia 😀. Poza tym Pani doktor nie miała zastrzeżeń. Serduszko słuchałam, bije 160/min. A moje maleństwo ma już prawie 4 centymetry :)
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, ale po drodze 28 grudnia prenetalne jeszcze :)

Załączniki

• 20221217_135339.jpg
    20221217_135339.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 72
reklama
piękny jest 🥰 ja ostatnio dałam za dużo barwnika do dipu i tort na roczek mojej córki wyglądał jakby się wykrwawiał 😂🫣 przy moim twój to by wygrał mistrzostwa cukiernicze 🤩
O ja jeden robiłam niebieski z czerwonym dripem z psim patrolem dla dziecka to mąż powiedział że bardzo krwawy mi wyszedł 🤣🤣🤣
Zgłaszam się po wizycie. Według USG termin wskoczył na 10 lipca, ale to zmiana tylko jednego dnia 😀. Poza tym Pani doktor nie miała zastrzeżeń. Serduszko słuchałam, bije 160/min. A moje maleństwo ma już prawie 4 centymetry :)
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, ale po drodze 28 grudnia prenetalne jeszcze :)
Super wieści 😍 ja wczoraj widziałam moje beibi i dziś mi już tęskno za tym widokiem 🙈 ale moja Pani dr pisała że w poniedziałek ma dyżur to przed wyjściem mnie jeszcze zbada to liczę na szybkie USG 😁 ten widok jest obłędny jak już machają tymi rączkami i nóżkami

Do góry