reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Wiem że pobolewanie/kłucie to objaw całkiem normalny ale ja z tych zamartwiajacych się ;-) równiez długo staraliśmy się o ta ciążę a poprzednia była z przygodami ale zakończona szczęśliwie. Jak czytam wasze historie to ja naprawdę nie mogę narzekac.
Ja np też się trochę martwię, ale tak inaczej mimo wszystko, bo ja w ogóle np nie wiem co to starania, udało się nam tak po prostu i w zasadzie bardziej miałam w te stronę, że musiałam się oswoić i zaakceptować myśl, że mi się ciąża przytrafiła teraz, bo jej póki co nie planowałam.

reklama
Tak w ogóle coś mi się przypomniało 😂😂:
Pewnego dnia, świeżo przed zajściem w ciążę, jedliśmy sobie z mężem obiad i leciał w tle "postaw na milion". Finałowe pytanie brzmiało: "w jakim miesiącu rodzi się najwięcej dzieci" - no i wiecie, że odpowiedź była, że w lipcu? 😂😂 Wtedy nie myślałam, że to takie prorocze i że tak to sobie zapamiętam 😂😂

No mam nadzieję, że tak będzie i wszystkie tak urodzimy 😎😎

Ja np też się trochę martwię, ale tak inaczej mimo wszystko, bo ja w ogóle np nie wiem co to starania, udało się nam tak po prostu i w zasadzie bardziej miałam w te stronę, że musiałam się oswoić i zaakceptować myśl, że mi się ciąża przytrafiła teraz, bo jej póki co nie planowałam.
Mam to samo ale ciężko mi
Się z ciaza pogodzić, bardziej o menopauzie myślałam

Czy któraś z Was tak miała, że przez cały dzień czuję się super wstaje wyspana, pełna życia, a po pracy po godzinie 17 jak wracam do domu to jest dramat.
Straszne mdłości mnie dopadają po zjedzeniu późnego obiadu. A po prysznicu ledwo dotaczam się do łóżka .. nieprzytomna ze zmęczenia.
I tak od początku ciąży.

Ostatnia edycja:
Ja mam to samo, szybko się udało nawet nie myslam ze tak pójdzie, dlatego mam obawy bo jak to tak szybko? Kilka moich koleżanek dlugo się starała a były wtedy młodsze🙄 Byłam nastawiona, że jak na wiosnę się uda to będzie sukces a tutaj proszę 🙏

Nie ma sprawiedliwości niektórzy tyle lat cierpliwie czekają i wciąż pod górkę maja, ja już nawet wyczytałam gdzieś, że dziecko powstaje gdy ono jest gotowe a nie rodzice taka teoria stad próby bez efektu czy ciaze mimo antykoncepcji

reklama
Do góry