reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Zazdroszczę ja z rana byłam na badaniach i załatwiłam parę spraw na mieście a po powrocie poszłam od razu spać 🙈 teraz biegunka mnie obudziła i znów leze bo niesm siły na nic 😭

Oj te nasze kupy w ciąży albo zaparcia, albo biegunki. Przynajmniej u mnie na zmianę 😂 Też strzeliłam sobie drzemkę ok 14 teraz o niebo lepiej 💪

reklama
Hej ☺️ Powtarzałam dziś rano glukozę, tym razem 12h bez jedzenia i wynik 86 wiec jest dobrze. Robiłam tez pełna morfologię, powiedzcie jak kojarzycie, bardzo zmienił Wam się poziom hemoglobiny w ciąży ? Jestem przy dolnej granicy, a zawsze miałam ponad 14… Niby normalne, bo ktoś nam „podbiera” ☺️ Wy jaki macie poziom?
Pewnie teraz też to słabe jedzenie i niedostarczanie wszystkiego co potrzebne robi swoje 🤷🏽‍♀️
U mnie norma jest od 11.2 -15.7, a mi wyszło 13.1 czyli w zasadzie tak po środku:)

Cześć Dziewczyny, ja byłam dzisiaj na Pappa, na spacerze i lekkich zakupach. Jak wróciłam dopadl mnie taki niepohamowany napad glodu, że już nie wiedziałam co dalej w siebie "wrzucać", bo kulturalnym jedzeniem tego nie nazwe🤷‍♀️ te napady glodu, bez ostrzeżenia są dla mnie ciężkie, na szczęście zdarzaja się gdzieś raz na tydzień ;-) ale wtedy wszystko mogłabym zjeść naraz byle nie czuć tego gigantycznego ssania... Poza tym mam ochotę na drzemkę, ale chyba obejrzę jakiś świąteczny film, może wprawi mnie chociaż trochę w nastrój, bo na Święta nic jeszcze nie zrobione (od samego myślenia o nich boli mnie głowa :p) Mnie prenatalne wypadają 13+3, miały być 12+2 ale ciąża mi przyspieszyla 🤷‍♀️
P.s. Mnie też teraz łatwo wkurzyc, dziś nawet z koleżanką się pokłóciłam 🤣🤪

Hej dziewczyny. Powiedźcie mi w którym tygodniu wypadają wam prenatalne? Bo zastanawiam się czy faktycznie lepiej trochę później np pod koniec 12 tygodnia ... Mi wypada 11+3 i zastanawiam się czy już będzie fajnie wszystko widać ...

Edit: Już doczytałam że temat był :)

Ostatnia edycja:
Hej ☺️ Powtarzałam dziś rano glukozę, tym razem 12h bez jedzenia i wynik 86 wiec jest dobrze. Robiłam tez pełna morfologię, powiedzcie jak kojarzycie, bardzo zmienił Wam się poziom hemoglobiny w ciąży ? Jestem przy dolnej granicy, a zawsze miałam ponad 14… Niby normalne, bo ktoś nam „podbiera” ☺️ Wy jaki macie poziom?
Pewnie teraz też to słabe jedzenie i niedostarczanie wszystkiego co potrzebne robi swoje 🤷🏽‍♀️
Oj, też mi morfologia spadła z 13.1 na 12.2, czyli dolna granica 😱 I pozostałe wskaźniki również mi szaleją (leukocyty mam wysokie, a limfocyty niskie). Ale tak jak ktoś tu napisał, w pierwszym trymestrze wszystko wariuje. Lekarka mówiła, żeby się tym nie przejmować. Z żelaza biorę Tardyferon. Fajnie mi ferrytyna przy nim skoczyła - z około 19! do 80 (lekarka mówiła, że najlepiej mieć minimum 60) 🤷🏻‍♀️

Ja wróciłam z pracy i już w samochodzie meczyly mnie lekkie mdłości. Jak weszlam do domu to brak siły więc się położyłam, mąż zrobił herbatke miętowa. Brak ochoty na jedzenie. Zaczęłam czytac o prenetalnych, pappa, jakiś wadach, trisomiach i trochę się wystraszyłam więc chyba sobie zapodam jakiś netflix

reklama
Do góry