reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

To jest normalne, że się martwimy. I pewnie tak będzie do ostatnich chwil. Ale wiem, że możemy mieć tutaj wzajemne wsparcie i to jest super ❤ i w tych pieknych chwilach i w tych gorszych dobrze jest się mieć komu wygadać ☺ kto lepiej zrozumie ciężarną jak nie druga ciężarna? 😃
Potem dalej będziemy się martwić 🙂 jak dziecko będzie miało katar, kaszel, jak będzie osłabione, jak za późno zacznie chodzić czy mówić. A później jak o 22 nie będzie w domu zgodnie z umową 🙂 ja z moją nerwicą w ogóle mam ten lęk wpisany w życie - trzeba się nauczyć z tym funkcjonować 🙂

reklama
Potem dalej będziemy się martwić 🙂 jak dziecko będzie miało katar, kaszel, jak będzie osłabione, jak za późno zacznie chodzić czy mówić. A później jak o 22 nie będzie w domu zgodnie z umową 🙂 ja z moją nerwicą w ogóle mam ten lęk wpisany w życie - trzeba się nauczyć z tym funkcjonować 🙂

To moja pierwsza ciąża, ale już wiem, ze będę miała tak samo 🙈 ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która już ma dzieci to powiedziała, ze stres i zamartwianie się zaczyna się w ciąży i jest z nami już całe życie 🤷🏽‍♀️😃

Ja mam prowadzącego, jeżdżę do niego na drugi koniec miasta, ale to bardzo polecany lekarz, poza tym prowadził moją bratową, która dojeżdżała do niego z innego miasta. No i nie powiem - narazie jestem zadowolona:) Co do tsh - 3tyg temu miałam 1.5, a wynik z wczoraj 3.1 - lekarz powiedział, że często tak się dzieje po infekcji, dla pewności oznaczyć ft4, żadnej dawki euthyroxu mam nie zmieniać, uznał że i tak mam dużą. Ja biorę eurhyrox od jakichś 2l, bo zawsze lekarze mi mówili, że do ciąży tsh ma być poniżej 2, choć ft3 ft4 zawsze miałam w normie. Powiedział, że to normalne, że w ciąży tsh skacze i najważniejsze jest ft4. W sumie jest to rozsądne, bo nie mam niedoczynności tarczycy, endokrynolog nazwała to subkliniczna niedoczynnością czyli właśnie to, że kobiety w wieku rozrodczym najlepiej jakby miały poniżej 2.

Ja jeżdżę z 40km 😂 ale mam super prowadzącą ciążę, dojeżdżałabym do niej i dalej. Bardzo miła, wizyty w świetnej atmosferze. Pierwsza ciąża u niej to była przyjemność. Mam nadzieję że ta też się dobrze potoczy 🙂

To moja pierwsza ciąża, ale już wiem, ze będę miała tak samo 🙈 ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która już ma dzieci to powiedziała, ze stres i zamartwianie się zaczyna się w ciąży i jest z nami już całe życie 🤷🏽‍♀️😃
Ja codziennie słucham czy wszyscy oddychają w nocy 🤦 syna z sypialni się chyba do 18 nie pozbędę bo jak jest w innym pokoju to się zamartwiam. Dzisiaj pół nocy słuchałam czy pies oddycha bo dziwne dźwięki wydawał (chrapał 😂) - tez śpi z nami w łóżku. Także mamy tłoczno a będzie jeszcze weselnej 😂

Hej, ja dzisiaj 10+6 i jak już czułam się lepiej tak od poniedziałku znów męczą mnie "poranne" mdłości, szczególnie popołudniu i wieczorem :D nastepna wizyte mialam miec 30.12 usg prenatalne ale chyba spróbuję się wcisnąć jeszcze przed świętami zeby zerknąć czy nadal wszystko ok :) jesli tak to chyba powiemy rodzince na swieta :)

Dzień dobry dziewczyny 😉 u mnie dziś 10+6 🙈 szybko gdzieś mi teraz leci może dlatego że trochę za robotę się w domu wzięłam 🤣 choć każda czynność to jak zdobycie szczytu 🙊 dziś mam w planach zrobić pierogi z serem ale jak na razie jeszcze leżę bo pół nocy nie spałam bo córkę męczyła gorączka i wymioty 😢 tak sobie pomyślałam jak ja ogarnę dwójkę w takiej sytuacji 😱 młoda w chorobie tylko mamusie widzi dziś nawet męża z sypialni wygoniła 🙈 czuję że będzie cyrk...
Co do lekarza ja znalazłam przemiłą Panią dr i mam nadzieję ze mnie nie zawiedzie jak poprzedni lekarze... Prenetalne mam w klinice genetycznej i jeśli tylko lekarz powie że coś go niepokoi to od razu będę robić nifty...
Witam nowe osoby 👋
Cieszę się z udanych wizyt super ogląda się takie zdjęcia 😍 ja mam wizytę za tydzień i jestem ciekawa ile dzidziulek urósł bo już ostatnio pięknie machał kończynami ❤️

i kiedy prenatalne masz ? Jeszcze w tym roku pewnie, tak?:)
Mam prenatalne na Fundusz 27 grudnia i prywatnie jeszcze termin na 29 grudnia, ale te ostatnie chyba powinnam przyspieszyć, bo życie życiem i jak się zapisywalam to nie sądziłam, ze dziecko o tydzień przyspieszy rozwój w stosunku do om 🤷‍♀️

reklama
Do góry