reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
I mogę się pochwalić, że dziś byłam na wizycie. Udało mi się zapisać, bo ktoś odwołał. W końcu usłyszałam bicie serduszka, a nie tylko info, że bije 😉. I jak się już ruszało😮!
Martwiłam się wynikami TSH, ale podobno są normalne w ciąży...
I mam założoną kartę ciąży, choć pani zdziwiła się, że jeszcze nie mam.

I tak Was zapytam: macie już wszystkie prowadzącego ciążę lekarza? Bo ja wciąż nie mam i powoli już się martwię, że tak mi to idzie nie za dobrze... 🙄 Dzisiaj byłam u nowej lekarki, ale bardzo mi się nie spodobała. I żałuję, że idę do niej na prenatalne.
Cały czas chodzę do tego samego lekarza i on też jest teraz moim prowadzącym.

Hej Kochane,
Ja tez dzisiaj po wizycie. Ten mały stworek ma już główkę, rączki , nóżki i paluszki😍😍. To moje pierwsze dzieciątko, więc ten obraz całkowicie mnie wzruszył 🥲😍Zobacz załącznik 1474393. Zapisałam się dzisiaj na prenatalne, ale termin do mojego lekarza wypada mi na 13 + 2. Czy myślicie, że to ok czy za późno ? Miała któraś z Was badania w 13 tyg ?
Spróbuję też załączyć zdjęcie naszego małego ludka. Dzisiaj pięknie nam machał rączkami i nóżkami. Niesamowite przeżycie ! 😍🥰😍❤️❤️
W 13 tyg to nawet lepiej będzie wszystko widać.
Ogólnie zasada jest taka, że jak się idzie na prenatalne bardzo szybko, to może być słabo widać i bywa, że trzeba przyjść drugi raz. A jak się idzie późno, to ryzyko jest głównie w tym, że jak wizyta z powodów losowych przepadnie, to masz bardzo mało czasu na umówienie kolejnej (bo widełki się kończą na 13+6 i późniejsze badanie może nie być miarodajne).

Cześć dziewczyny :) staram się was nadrobić ale ciężko. Teraz okres przedsieateczny to i w pracy meksyk.
Ja dziś zaczynam 10 tydzień właśnie byłam w laboratorium na badaniach a jutro wieczorem mam wizytę:) samopoczucie różnie raz jest super a raz Ledwo żyję i na zmianę albo leżę albo klecze w łazience nad kibelkiem.
Lekarza prowadzącego mam. Od lat chodzę do jednego ginekologa któremu ufam w 100% i nie wyobrażam sobie iść do kogoś innego.

Cześć dziewczyny :) staram się was nadrobić ale ciężko. Teraz okres przedsieateczny to i w pracy meksyk.
Ja dziś zaczynam 10 tydzień właśnie byłam w laboratorium na badaniach a jutro wieczorem mam wizytę:) samopoczucie różnie raz jest super a raz Ledwo żyję i na zmianę albo leżę albo klecze w łazience nad kibelkiem.
Lekarza prowadzącego mam. Od lat chodzę do jednego ginekologa któremu ufam w 100% i nie wyobrażam sobie iść do kogoś innego.

Też dziś zaczelam 10 tydzień 😊

Cześć dziewczyny :) dzisiaj miałam wizytę 9.1d i od wczoraj mecze się z zapaleniem pęcherza. Lekarz popatrzyl na wyniki i zalecił jedynie picie żurawiny...martwię się, że niestety to nie przyniesie ulgi. Czy któraś też się może z tym zmaga, albo zna jakieś inne domowe sposoby zeby się tego jak najszybciej pozbyć? Jestem już skłonna wziąć jakiś ' bezpieczny lek'. W piątek mam konsultacje z 2 lekarzem na NFZ, ale nie wiem czy wytrzymam kolejne 2 dni z tym bólem i pieczeniem :(((
ja biorę całą ciąże urosept, sle nie wiem czy to pomoże na infekcje która już jest :( zrób badanie moczu z posiewem to może ten drugi lekarz coś więcej zaradzi, ewentualnie lekarz pierwszego kontaktu.

reklama
Do góry