reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Eh I oczywiście nie może być za dobrze zawsze coś się musi wydarzyć:/
Zrobiłam dziś badania tarczycy endokrynolog mi kazał robić co 2 tyg odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży. Jeszcze te 2 tyg temu były ok. Dzisiejsze właśnie przyszły a tam
Tsh 0,008 ( 0,27-4,2)
Ft3 6,07 ( 2,04-4,4 )
Ft4 2,55 ( 0,93-1,71)
Czyli ewidentnie nadczynnosc sporwortem. Jutro mam wizytę wieczorem u endokrynologa a do tego czasu chyba umrę z nerwów.
Czy któraś z was też ma nadczynnosc ?

reklama
Ja już po pierwszej wizycie. Wszystko ok😁 widziałam pulsujące serduszko❤️❤️❤️
Obecnie 6+6 (tak samo z OM i z USG wyszło).
Termin mi wyliczyła na 20 lipca. Nast wizyta za 2 tygodnie.

Pytanie do Dziewczyn z cukrzycą ciążową w drugiej ciaży - kiedy Wam zlecili krzywą? Diabetolog każe mi robić od razu a gin mówi że bezpieczniej po 10-11 tygodniu🤔 Planuję posłuchać gin ale diabetolog pewnie nie będzie zadowolona.
Dam znać jutro bo też miałam w pierwszej ciąży cukrzycę, zobaczymy kiedy mi zasugeruje zrobić badanie.

Sylwester w domku? Czy idziecie na bal dziewczyny?
My co roku w domu bo nasz pies strasznie się boi, nie możemy go brać w obce miejsce i dorzucać jeszcze stresu, a tym bardziej go zostawić samego czy nawet komuś 💔

reklama
Ja nadal trzymam wszystko w tajemnicy ale po następnej wizycie planuje zabrać przyjaciółkę na wypad i jej powiedzieć a rodzinie w święta jak wszystko będzie dobrze ❤️
Właśnie widzę że dużo dziewczyn planuje powiedzieć podczas świąt. Też miałem taki plan, ale myślałam że będę już po prenatalnych. Niestety w wigilię będę dopiero 11+2 więc odpada. W sylwestra 12+2 to też chyba za wcześnie. Podobno lepiej robić w 13 tc. Więc chyba zrobię po nowym roku (ciekawe jak będą działać przychodnie...) i powiem nie wiem, na 3 króli 😂 Ile się czeka na wyniki badań krwi?

Co wgl wchodzi w skład badań prenatalnych na NFZ?

Do góry