reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
W ogóle mignęło mi na głównej, że już się sierpniowa grupa utworzyła. Ciekawe ile tutaj jeszcze dziewczyn dołączy. Jak byłam w poprzedniej ciąży to na grupie było w pewnym momencie z 40 osób, ale było tam trochę dziwnych osób i minęło sporo czasu za nim na prywatnym wątku zrobiło się przyjemnie bez trolli itp.

Cześć mam na imię Kasi, mam 29 lat i wygląda na to, że jestem po raz pierwszy w ciąży. Od jakiegoś czasu Was obserwuję po cichu i za wszystkie trzymam mocne kciuki :* .
Moja sytuacja wygląda następująco. Tydzień temu byłam u ginekologa, która potwierdziła ciąże. Na tamten moment było widać pęcherzyk ciążowy wraz z pęcherzykiem żółtkowym. Według USG termin mam na 11.07.2023r., a według OM 14.07.2023r. Mam przeważnie krótkie cykle, także termin według USG bardziej jest zbliżony do realnego. Według USG to dzisiaj jest 6tc i 6 dzień ciąży. Kolejną wizytę mam za tydzień 28.11.2022r., i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i zobaczę <3 .
Czytałam o Waszych objawach, sytuacjach i cały czas jestem zestresowana. Od początku moimi objawami sa powiększone i tkliwe piersi, zmęczenie, ból brzucha, zaparcia, a mdłości o ile wystąpiły to bardzo delikatne, bez wymiotów. I ogromne zachwianie, niepewność, lęk..
W piątek będąc w przychodni, bo niestety jestem trochę przeziębiona postanowiłam sprawdzić przy okazji progesteron i betę hcg, wiem że na tym etapie nie powinno się za bardzo sugerować betą.
Wyniki na 6 tydzień 3 dzień ciąży miałam następujące:
Progesteron 33,20 ng/ml
beta hcg 38 457 mIU/ml
Widziałam różne normy bety na dany tydzień ciąży i zgłupiałam, czy powinnam się martwić czy też wszystko jest dobrze..

Tak, też widziałam że już wjechał i sierpień.
W sumie nie za dużo nas na Lipcówkach tak
mi się zdaje. Myślę że sporo dziewczyn nie odezwie się póki nie poczują się pewnie z ciążą - ja sama w zasadzie nie wiem czemu zaczęłam udzielać się tak wcześnie, bardzo bym nie chciała musieć się pożegnać, a jedna etap bardzo niepewny. No ale mam nadzieję, nie, ja to wiem!, że będzie nad tu tylko przybywać 🍀🍀❤️

Cześć mam na imię Kasi, mam 29 lat i wygląda na to, że jestem po raz pierwszy w ciąży. Od jakiegoś czasu Was obserwuję po cichu i za wszystkie trzymam mocne kciuki :* .
Moja sytuacja wygląda następująco. Tydzień temu byłam u ginekologa, która potwierdziła ciąże. Na tamten moment było widać pęcherzyk ciążowy wraz z pęcherzykiem żółtkowym. Według USG termin mam na 11.07.2023r., a według OM 14.07.2023r. Mam przeważnie krótkie cykle, także termin według USG bardziej jest zbliżony do realnego. Według USG to dzisiaj jest 6tc i 6 dzień ciąży. Kolejną wizytę mam za tydzień 28.11.2022r., i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i zobaczę <3 .
Czytałam o Waszych objawach, sytuacjach i cały czas jestem zestresowana. Od początku moimi objawami sa powiększone i tkliwe piersi, zmęczenie, ból brzucha, zaparcia, a mdłości o ile wystąpiły to bardzo delikatne, bez wymiotów. I ogromne zachwianie, niepewność, lęk..
W piątek będąc w przychodni, bo niestety jestem trochę przeziębiona postanowiłam sprawdzić przy okazji progesteron i betę hcg, wiem że na tym etapie nie powinno się za bardzo sugerować betą.
Progesteron 33,20 ng/ml
beta hcg 38 457 mIU/ml
Widziałam różne normy bety na dany tydzień ciąży i zgłupiałam, czy powinnam się martwić czy też wszystko jest dobrze..
Cześć 🍀
Progesteron super, co do bety to nie ma sensu sprawdzać na tym etapie. Już tylko USG, chyba że będzie się działo coś niepokojącego to wtedy ginekolog może zalecić kontrolę bety i przyrostu. Bez takich zaleceń nie ma co samemu robić, niepotrzebnie tylko będziesz się stresować a nie daje to żadnej informacji.
Nudnej ciąży! ❤️

Progesteron 33,20 ng/ml
beta hcg 38 457 mIU/ml
hej, fajnie że dołączyłaś 😊
Tak jak piszesz beta na tym etapie już niewiele mówi, tym bardziej że przy takim etapie zwalnia. Każde laboratorium ma swoje widełki. Musisz cierpliwie czekać na wizytę, a wiem jakie to ciężkie 🙄

mi się zdaje. Myślę że sporo dziewczyn nie odezwie się póki nie poczują się pewnie z ciążą - ja sama w zasadzie nie wiem czemu zaczęłam udzielać się tak wcześnie, bardzo bym nie chciała musieć się pożegnać, a jedna etap bardzo niepewny. No ale mam nadzieję, nie, ja to wiem!, że będzie nad tu tylko przybywać 🍀🍀❤️
tak tak ja też zawsze odzywałam się po wizycie serduszkowej. Teraz moja sytuacja jest tak dziwna, że chyba musiałam z kimś pogadać i poczytać 😛

A ja właśnie zaczęłam się udzielać wcześnie, żeby mieć wsparcie w Was Dziewczyny, bo kto mnie zrozumie bardziej niż Wy :-) co by się nie działo :-) u mnie wybiło 7+2, jutro mam wizytę kontrolna i mam nadzieje, ze będzie wszystko ok. Chciałabym podziękować bardzo dziewczynom, które radziły mi, żeby zaopatrzyć się w glukozę o smaku cytrynowym - faktycznie petarda i dałam radę przeżyć krzywą cukrową bez wymiotków ;-) Wszystki badania z 1 trymestru z krwi wyszły mi ok, chociaż nie powiem jakiś dziwny stresik jest przy badaniu na HIV - jakieś wtedy dziwne myśli i obawy nachodzą człowieka 😂😂 Trzymam za Was wszystkie Dziewczyny kciuki!! Uważam, że ta grupa to potega💪😁

reklama
Do góry