reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Dokładnie... Przy wcześniejszej ciazy lekarz dal mi skierowanie do kliniki gdzie robią takie badania i kazał mi zadzwonić i się umówić bez dwóch zdan. Nie mówił nic ,że jest to dobrowolne .
No jest dobrowolne ja przy 2 poronienie sama się wszystkiego dowiadywalam bo lekarz prowadzący nie wiedział u mnie najbliżej Poznań robił na nfz Ale mówił o że muszę być po 2 promieniach i skierowanie więc poszłam do ginekologa na nfz powiedziałam co i jak i wpisała mi niestety do poznania mam 4 godziny drogi więc w kolejnej ciąży już robiłam prywatnie. Teraz chodzę prywatnie i ginekolog po prostu zapytała się czy to nie i gdzie Ale absolutnie to jest decyzja ciężarnej

reklama
O kurde, byłam świecie przekonana, że jest to darmowe. Tak powinno być...
Ciekawi mnie co robią kobiety z rodzin dysfunkcyjnych, albo dostaną na nfz albo wgl nie pójdą, ale z tego co wiem to jest badanie obowiązkowe....
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie, ale kurde babeczka do której chodziłam mi załatwiła to badanie na NFZ, wpisała tam jakieś powody pewnie (normalnie bym się nie kwalifikowala) ale - to ona była osobą przeprowadzająca badania prenatalne. Moze dlatego mogła tak pokombinować ..?

Hej dziewczyny, czytam i jetsem , ale mdlosci tez nie odpuazczaja...choc wczoraj I dzis mialam takie chwilę ze bylo okej , mam nadzieje ze powoli przechodza ale nie chce nic zapeszyc 😁😁
U nas sporo osob ale tych najblizszych juz wie , ale sila wyzsza , ponyt w szpitalu zrobil swoje ..no ale trudno , staram sie wierzyc ze wszytsko tym razem bedzie dobrze 🙂

Co do badan prenatalnych mam mieszane uczucia ...maz nie chce zadnyc badan ale przepuszczam ze uszanuje moje decyzje..
Na pewno wybierzemy sie na dokaldne usg sprawdzic kosc nosowa , przeziernosc karkowa itp..alr czy na pappe sie zdecydujemy nie wiem to tylko statystyka..
Chyba ze bylyby powody zeby robic dodatkowe badania to oczywiscie ze tak..

Cześć mamusie 😍
Wstałam dzisiaj w dobrym nastroju (po wczorajszej huśtawce depresji 🙈) więc dzielę się z wami moim pozytywnym wajbem.
Powodzenia na cały tydzień! Samych dobrych wieści,dobrego samopoczucia i byle do przodu, do pierwszych prenatalnych 😊
Miłego poniedziałku ❤️

Cześć mamusie 😍
Wstałam dzisiaj w dobrym nastroju (po wczorajszej huśtawce depresji 🙈) więc dzielę się z wami moim pozytywnym wajbem.
Powodzenia na cały tydzień! Samych dobrych wieści,dobrego samopoczucia i byle do przodu, do pierwszych prenatalnych 😊
Miłego poniedziałku ❤️
Cześć 😍
Ja po wczorajszych dwóch krwawieniach z nosa i omdleniu wstałam wypoczęta i pełna sił 💪 Spałam od 21-9 z małymi przerwami 🤪
Czekam aż się zwolni termin u ginekologa, może uda się już dostać na początku tygodnia.
Miłego dnia i udanych wizyt!

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie, ale kurde babeczka do której chodziłam mi załatwiła to badanie na NFZ, wpisała tam jakieś powody pewnie (normalnie bym się nie kwalifikowala) ale - to ona była osobą przeprowadzająca badania prenatalne. Moze dlatego mogła tak pokombinować ..?
To u mnie była taka sama sytuacja. Chodziłam prywatnie do lekarza, który pracował w szpitalu położniczym na co dzień i też wystawił mi skierowanie, mimo że się nie kwalifikowałam na NFZ. Moja ciąża nie dotrwała do tego etapu.
Teraz będę u innego lekarza, zobaczymy czy uda się na NFZ.

Dzień dobry wszystkim 😉 ja mam zamiar przywitać ten dzień bez nudności bo wczoraj tak mi dały popalić że aż mi się płakać chciało 🙈 dziś wizyta z młodą u lekarza i w planach trochę porządków w domu bo wczoraj nic nie tknęłam palcem 🙈 która dziś wizytuje?

reklama
Do góry