reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Dzisiaj nie wytrzymałam i pojechałam na IP.... ufff, jest pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy, Doktor określił ciążę na 5t4d wg usg (wg miesiączki 5t6d). Bałam się, że jednak pozamaciczna, bo do teraz ciągnie mnie ta jedna strona do miednicy i pachwiny (pierwsza CP w lipcu w jajowodzie, podobne objawy), ale na szczęście jest w macicy dobrze ulokowana. 🙆‍♀️🙆‍♀️ Muszę bardziej ufać swojej lekarce, która tydzień temu zobaczyła 0.5 mm pęcherzyk w macicy, a mnie nie chciało się wierzyć. 😣😣😣

Nie nie jest na nfz chyba że jest się po minimum 2 poronieniach i lekarz da skierowanie na nfz albo ma się skończone 36 lat
O kurde, byłam świecie przekonana, że jest to darmowe. Tak powinno być...
Ciekawi mnie co robią kobiety z rodzin dysfunkcyjnych, albo dostaną na nfz albo wgl nie pójdą, ale z tego co wiem to jest badanie obowiązkowe....

Dzisiaj nie wytrzymałam i pojechałam na IP.... ufff, jest pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy, Doktor określił ciążę na 5t4d wg usg (wg miesiączki 5t6d). Bałam się, że jednak pozamaciczna, bo do teraz ciągnie mnie ta jedna strona do miednicy i pachwiny (pierwsza CP w lipcu w jajowodzie, podobne objawy), ale na szczęście jest w macicy dobrze ulokowana. 🙆‍♀️🙆‍♀️ Muszę bardziej ufać swojej lekarce, która tydzień temu zobaczyła 0.5 mm pęcherzyk w macicy, a mnie nie chciało się wierzyć. 😣😣😣
To dobre wieści:) Możesz być troszkę spokojniejsza .

Dzisiaj miałam mega stresujący moment, a mój mąż to już pogotowie chciał wzywać.
Miałam dosyć mocny i długi krwotok z nosa, jak już w końcu ustało, usiadłam w łazience, żeby chwilę odpocząć. Nagle zrobiło mi się ciemno przed oczami, dalej już pamiętam jakbym głęboko zasnęła. Słyszałam tylko jak mąż wykrzykiwał parę razy moje imię, straciłam przytomność na jakieś 20 sekund.
Jak się ocknęłam byłam w szoku, że leżę na podłodze w łazience a mąż jest nade mną.
Czy ten epizod mógł wpłynąć negatywnie na dziecko? Strasznie się teraz martwię. Jutro będę dzwonić do lekarza, a dzisiaj mam nakaz leżenia (wydany przez męża 😉 )

Jeśli chodzi o krwotoki to niestety często się zdarzają, ja tak miałam i lekarka kazała mi brać rutinoscorbin na uszczelnienie naczynek czy jakoś tak. Mi w końcu przeszło.

reklama
Pytam,ponieważ też biorę steryd-w moim przypadku encorton,ale mam pewne obawy, że to tylko taki pić na wodę ,żebym była spokojniejsza.
Accofil nie jest sterydem ... Chyba że ja czegoś nie wiem ... 🙈 Wcześniej brałam metypred i raz też encorton zapobiegawczo ale tym razem lekarz mi odpuścił ...

Do góry