reklama
Karolina_st
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca 8 miesiąca i teraz też pociągnę ile dam radę , dla mnie praca jest sposobem na nie myślenie o problemach ciąży pracuje z domu, 8h przed komputerem więc pamiętam że jak brzuch był już duży to trochę dawało mi to w kość ale mimo wszystko wolę pracować (o ile dam radę )Dziewczyny czy poszłyście już na l4 czy jeszcze pracujecie?
Anuszka272
Moderator
Nie ma się co nakręcać musi być dobrze do końcaDziewczyny, trochę mnie nastraszyłyście…. Myślałam, ze jak się przebrnie przez 1 trymestr to potem tak często nie zdążają się takie akcje i można być w miarę spokojnym…. A tu widać nie
P86
Macie rację, praca to idealny sposób na nie myślenie o ciazy i problemach. Ja mam bardzo duży dylemat ... w praktyce 3 ciążę stracone. W tej 3 (zasniad) byłam w ciazy od 1 pozytywnej bety. Teraz pracuje, mimo,że dwóch lekarzy kazało mi od razu iść. Pracujr w przedszkolu, mam grupę maluchow.Okres infekcji w pełni.Jestem jak większość z Was heparynie, encorton,prolutex itd. Nie wiem co robić,że względu na to,że obawiam się kolejnej straty..
Karolina_st
Myślę że dużo zależy od specyfiki pracy. W przedszkolu tak jak mówisz - mnóstwo infekcji, w biurze też nie mało, praca fizyczna w ogóle w większości wypadków odpada. Ja jestem w domu, więc pozwala mi to na dłuższą pracę jeśli nie będę miała komplikacji...to bardzo indywidualna sprawa i nie ma się co patrzeć na innychMacie rację, praca to idealny sposób na nie myślenie o ciazy i problemach. Ja mam bardzo duży dylemat ... w praktyce 3 ciążę stracone. W tej 3 (zasniad) byłam w ciazy od 1 pozytywnej bety. Teraz pracuje, mimo,że dwóch lekarzy kazało mi od razu iść. Pracujr w przedszkolu, mam grupę maluchow.Okres infekcji w pełni.Jestem jak większość z Was heparynie, encorton,prolutex itd. Nie wiem co robić,że względu na to,że obawiam się kolejnej straty..
P86
Masz całkowitą rację . W takiej sytuacji praca zdalna to coś pięknego. W moim przedszkolu jest lekka "nagonka" na to, że dziewczyny od razu idą na l4, ale niestety dzieci z "alergicznym" katarem i kaszlem nie brakuje.Myślę że dużo zależy od specyfiki pracy. W przedszkolu tak jak mówisz - mnóstwo infekcji, w biurze też nie mało, praca fizyczna w ogóle w większości wypadków odpada. Ja jestem w domu, więc pozwala mi to na dłuższą pracę jeśli nie będę miała komplikacji...to bardzo indywidualna sprawa i nie ma się co patrzeć na innych
reklama
P86
To w tym przypadku nie ma dwóch zdańJa też na l4 od początku, ale pracuję w szpitalu, więc mam kontakt z wieloma bakteriami, wiele razy trzeba dźwignąć pacjentów, pchać łóżka na blok itd. Wolę nie ryzykować. I tak niespecjalnie się czuję.