reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jeśli Wasze dzieci nie chcą smoczków cmokać, to rehabilitantka mi patent sprzedała: tzreba w smoczek lekko stukać jak dzidzia ma w buzi, wtedy chętniej zassie, nie wiem dlaczego, ale u nas się sprawdzało jak się uczyliśmy

reklama
Wiadomo lepiej oduczyć smoczek niż kciuka. Ja zauważyłam ze moja mała już rzadziej bierze kciuk. Np w nocy przez sen albo (podejrzewam) zanim ja sie obudzę albo jak jest rozdrażniona/zdenerwowana miedzy kąpielą a butelka.
ze smoczkiem już chyba wszystko próbowałam, dawać jak spokojna nie rozdrażniona
I tak samo słyszałam żeby dziecku pukać a smoczek tak jakby a dół żeby zassało. Ona taka cwaniara ze czasem pociągnie kilka razy skrzywi się i wypluwa. Nie smakuje jej 😂

Wiadomo lepiej oduczyć smoczek niż kciuka. Ja zauważyłam ze moja mała już rzadziej bierze kciuk. Np w nocy przez sen albo (podejrzewam) zanim ja sie obudzę albo jak jest rozdrażniona/zdenerwowana miedzy kąpielą a butelka.
ze smoczkiem już chyba wszystko próbowałam, dawać jak spokojna nie rozdrażniona
I tak samo słyszałam żeby dziecku pukać a smoczek tak jakby a dół żeby zassało. Ona taka cwaniara ze czasem pociągnie kilka razy skrzywi się i wypluwa. Nie smakuje jej 😂
słyszałam o dzieciach, któe po prostu smoczka nie zaakceptują i koniec, no nic nie poradzisz, jak kciuka nie będzie ssała to tylko z pożytkiem dla niej!

Cześć Dziewczyny ☺️
Zaczynam powoli zapoznawać się z tematem rozszerzania diety i jestem ciekawa, co sądzicie o metodzie BLW? Będziecie szły w stronę papek / słoiczków czy próbować BLW omijając karmienie łyżeczką? Może ktoś z doświadczonych mam się podzieli opinią, jaka metoda u Was się sprawdziła i jak Wasze starsze dzieci teraz jedzą?

Cześć Dziewczyny ☺
Zaczynam powoli zapoznawać się z tematem rozszerzania diety i jestem ciekawa, co sądzicie o metodzie BLW? Będziecie szły w stronę papek / słoiczków czy próbować BLW omijając karmienie łyżeczką? Może ktoś z doświadczonych mam się podzieli opinią, jaka metoda u Was się sprawdziła i jak Wasze starsze dzieci teraz jedzą?

ja wczoraj kupiłam webinar o rozszerzaniu diety na zaufaj położnej który jest 4.12 ale można obejrzeć przez 48godz wiec obejrzę jak tatuś wróci i zajmie się mała. Zobaczymy co tam powiedzą ciekawego, bo trzeba się dokształcić 😂🙈

reklama
Ja zamierzam rozszerzać dietę książkowo, ok 6 mca. I tak wg wszystkich popularnych rozpisek. Najpierw warzywa, potem owoce konsystencji gładkiej łyżeczką (pewnie bardziej jej drugą stroną) i dalej wg schematu. Jednocześnie przestawiając się na mieszankę 😁. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Do góry