reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
@AsiaPelasia apropo chusty, to radziłabym się upewnić że dobrze wiążecie i że nóżki dziecka są szeroko. My dopiero ostatnio zaczęliśmy wiązać dobrze, po obejrzeniu tego filmu:
. No i poczekajcie jakieś 5 minut czy się dzidzia nie uspokoi bo u nas trochę jeszcze popłacze Mały zanim się uspokoi a my się wcześniej za szybko poddawaliśmy. Być może rzeczywiście Wasze dziecko nie lubi chusty ale ja bym się upewniła że spróbowaliście wszystkiego, bo chusta jest naprawdę super a u nas też długo były z nią problemy, właśnie przez nasze błędy. Gratuluję postępów ze smoczkiem. U nas dalej z tym klops 🙈

Hej dawno mnie nie było... podczytuje was od czasu do czasu. Co do szczepień my już po młody darl się w nieboglosy dawalismy te na nfz plus rota. Co do wagi w 7t miał 5840. Co do nocek budzi się 2razy co do dni to w ciągu dnia jakiś obryczany jest. Nie wiemy o co już mu chodzi.... na rękach i w centrum zainteresowania musi być często czasem nie mam siły a jak spi to.nie wiem czy sprzątać czy odpocząć. Śpi w dzień o ok 2 max3h potem godz i znowu na 3h spi. Co do spacerów to rewelacja. To mój czas regeneracji bo śpi jak zabity nawet jedzenie w tedy nie istnieje. Mój pierwszy syn to byl super w dzień ale nocki straszne. Myślałam że gorzej być nie może ale ten jego wyk w dzień jest czasem nie do zniesienia. Lepiej tak niz zràbane nocki ale ja tez myślałam, ze tym razem to macierzyństwo będzie super. Chyba jestem juz za stara

Załączniki

• 20200821_135236.jpg
    20200821_135236.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 86
Hej dawno mnie nie było... podczytuje was od czasu do czasu. Co do szczepień my już po młody darl się w nieboglosy dawalismy te na nfz plus rota. Co do wagi w 7t miał 5840. Co do nocek budzi się 2razy co do dni to w ciągu dnia jakiś obryczany jest. Nie wiemy o co już mu chodzi.... na rękach i w centrum zainteresowania musi być często czasem nie mam siły a jak spi to.nie wiem czy sprzątać czy odpocząć. Śpi w dzień o ok 2 max3h potem godz i znowu na 3h spi. Co do spacerów to rewelacja. To mój czas regeneracji bo śpi jak zabity nawet jedzenie w tedy nie istnieje. Mój pierwszy syn to byl super w dzień ale nocki straszne. Myślałam że gorzej być nie może ale ten jego wyk w dzień jest czasem nie do zniesienia. Lepiej tak niz zràbane nocki ale ja tez myślałam, ze tym razem to macierzyństwo będzie super. Chyba jestem juz za stara

Ale słodki uśmiech 😀 super ze tak śpi w dzień. Moja to czasami tak walczy ze śpi po 15 min albo tylko drzemka przy cycu i tak cały dzień nic. Nie wiem skąd ma wtedy sile. A czasem jak zaśnie to śpi 3h ale ze takie mi robi często drzemki to zamiast zacząć coś robić to czekam aż się obudzi i wtedy zazwyczaj śpi długo 😂 aparatka

Moja mała od 3 tyg nie przybiera na wadze.. w 3 tyg miała 3720 g teraz w 6 ma 3760 g..

I pediatra nic na to nie powiedział ? Jak karmisz ? Może trzeba mm dokarmić. Moją jak mierzyła wczoraj pielęgniarka to wyszły jej 53 cm ja mówię tak ?! Ciekawe bo Ostatnio miła 55 a urodziła się 54🤦🏻‍♀️ Mówi dobra to pisze 55. Nawet nie zmierzyła ponownie

reklama
macie pięknie dzieci! :)

Do góry