Drogie przyszłe mamy! Jakie wyniki badań są przeważnie wymagane przy przyjęciu do szpitala? Niestety na stronie mojego nic nie piszą. Z tego co się orientowałam to WR, HIV jak i również badanie krwi musi zostać powtórzone. Rzeczywiście tak jest? Termin mam na 19 lipca, a mam wrażenie, że moja pani doktor nadal mi wszystkich badań nie porobiła i się martwię. Tak samo nie miałam jeszcze robionego wymazu GBS. Coś jeszcze wymagają?
reklama
Hania będzie mamą
Fanka BB :)
Ja dzisiaj jestem wielką stopąJa to w ogóle nie poznaje swoich kostek. Na codzień mam szczupłe nogi i każdą kostkę było widać dziś mam kostki opuchniete i wyglądają jak u Fiony ze Shreka
Hania będzie mamą
Drogie przyszłe mamy! Jakie wyniki badań są przeważnie wymagane przy przyjęciu do szpitala? Niestety na stronie mojego nic nie piszą. Z tego co się orientowałam to WR, HIV jak i również badanie krwi musi zostać powtórzone. Rzeczywiście tak jest? Termin mam na 19 lipca, a mam wrażenie, że moja pani doktor nadal mi wszystkich badań nie porobiła i się martwię. Tak samo nie miałam jeszcze robionego wymazu GBS. Coś jeszcze wymagają?
Załączniki
Hania będzie mamą
Jak pytałam o rozmiar głowy to mi powiedział że prawidłowy więc pewnie dlatego żeby nie niepokoić Pamiętaj ze USG ma wahnięcia do hs minus 500g wiec nie panikuj. U mnie w środę było 3260 przy 37+2A ja byłam przed chwila na IP, bo wydawało mi się, ze mała strasznie mało się rusza. Na szczęście wszystko jest ok, po prostu miała dzień leniwca. Tylko trochę przeraża mnie, ze to dopiero 37+2, a wg usg wazy już 3600g i ma obwód głowy 35 cm z hakiem ... moja pierwsza córka ważyła tylko 2700 i miała 32 cm obwodu, a i tak mnie nacinali. Już mi się odechciało porodu. A jak wymiary wyglądają u was??
karolaka88
Gbs robi sie miedzy 35-37 tc, wiec nie wiem na co ta lekarka czeka. Upomnij sie o to przy najblizszej okazji. W wiekszosci szpitali chca wlasnie ten wynik, grupe krwi i ostatnie badania. Mi tez nie dali jeszcze zadnych wynikow, tylko tyle co w karcie ciazy mam wpisane, ale bede o to walczyc w poniedzialekDrogie przyszłe mamy! Jakie wyniki badań są przeważnie wymagane przy przyjęciu do szpitala? Niestety na stronie mojego nic nie piszą. Z tego co się orientowałam to WR, HIV jak i również badanie krwi musi zostać powtórzone. Rzeczywiście tak jest? Termin mam na 19 lipca, a mam wrażenie, że moja pani doktor nadal mi wszystkich badań nie porobiła i się martwię. Tak samo nie miałam jeszcze robionego wymazu GBS. Coś jeszcze wymagają?
Maria_0701
U nas na ostatniej wizycie z USG wychodziło około 3450 (jak miałam 37+6) i policzyłam, że przeciętnie Maluszek przybiera około 150 gr na tydzień. Pewnie teraz już wazy koło 3600-3700A ja byłam przed chwila na IP, bo wydawało mi się, ze mała strasznie mało się rusza. Na szczęście wszystko jest ok, po prostu miała dzień leniwca. Tylko trochę przeraża mnie, ze to dopiero 37+2, a wg usg wazy już 3600g i ma obwód głowy 35 cm z hakiem ... moja pierwsza córka ważyła tylko 2700 i miała 32 cm obwodu, a i tak mnie nacinali. Już mi się odechciało porodu. A jak wymiary wyglądają u was??
Jeśli chodzi o obwód główki, u nas za każdym razem ona wyprzedzała termin na tydzień co najmniej, czyli już w 38 tyg. mieliśmy wymiary na 39 więc też się trochę obawiałam, ale słyszałam że przed samym porodem wymiary przestają się zmieniać czyli Dzidziuś już nie rośnie, na spokojnie czeka przed wyjściem jak jest podobno jak kobiety też trochę wagi tracą kilka dni przed porodem.
Strasznie ciekawe to dla mnie jest, ile Dzidziuś będzie ważył w rzeczywistości i jaka główkę i brzuszek będzie miał, bo jak dziewczyny wspominały USG nie pokazuje wymiarów na 100% prawidłowo
Hania będzie mamą
Mario, obyś miała rację. Z moich obliczeń na dzień porodu miałyśmy mieć 3100-3200 a juz osiagnelysmy te wagę w 37 tygU nas na ostatniej wizycie z USG wychodziło około 3450 (jak miałam 37+6) i policzyłam, że przeciętnie Maluszek przybiera około 150 gr na tydzień. Pewnie teraz już wazy koło 3600-3700
Jeśli chodzi o obwód główki, u nas za każdym razem ona wyprzedzała termin na tydzień co najmniej, czyli już w 38 tyg. mieliśmy wymiary na 39 więc też się trochę obawiałam, ale słyszałam że przed samym porodem wymiary przestają się zmieniać czyli Dzidziuś już nie rośnie, na spokojnie czeka przed wyjściem jak jest podobno jak kobiety też trochę wagi tracą kilka dni przed porodem.
Strasznie ciekawe to dla mnie jest, ile Dzidziuś będzie ważył w rzeczywistości i jaka główkę i brzuszek będzie miał, bo jak dziewczyny wspominały USG nie pokazuje wymiarów na 100% prawidłowo
Natalia198777
Co tam dziewczynki u Was od rana ? Ja całą noc nie spałam. Ból w dole pleców , skurcze oczywiście przeszły i leci ze mnie biała wydzielina. Czop to mu juz wydaje sie wyleciał wczoraj rano ale nic wam nie pisalam bo powiecie, że znowu wariuje i wlewam sobie poród ogólnie w planach dzis jeszcze mąż ma kupienie auta i żeby miał jak jechać to muszę go zawieść żeby wrócić na 2 auta..... Może urodze po drodze
Ostatnia edycja:
reklama
Basik12
Zaangażowana w BB
A daleko po auto jedziecie ? podziwiam Ci ja juz od 2 tyg nie wsiadam za kierownice , w sunie brzuch mi nie przeszkadza bo nie jest jakis bardzo duży , tylko nie mige usiąść wygodnie za kierownica bo mała mnie uciska wtedy na odbyt czy cos tam mnie gniecie bardzo .... a jak wygodnie sie ułożę to nie widze drogiCo tam dziewczynki u Was od rana ? Ja całą noc nie spałam. Ból w dole pleców , skurcze oczywiście przeszły i leci ze mnie biała wydzielina. Czop to mu juz wydaje sie wyleciał wczoraj rano ale nic wam nie pisalam bo powiecie, że znowu wariuje i wlewam sobie poród ogólnie w planach dzis jeszcze mąż ma kupienie auta i żeby miał jak jechać to muszę go zawieść żeby wrócić na 2 auta..... Może urodze po drodze