reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, oglądałam taki życiowy filmik.
Co prawda pol roku roboty, ale efekt rewelka. Oby się żadnej z Was nie przydał.Chciałam się nim z Wamj podzielić, bo wiadomo, każda z nas chce wrócić do formy po prorodzie. Jedne wyglądają jakby nigdy nie rodziły, ale są też takie kobiety, które zmagają się potem z kompleksami, dyskomfortem.
😳 ale efekt... Wow! Dużo roboty nad sobą 💪 Nigdy takiego nie widziałam.

Oby nikomu z nas to się nie przydało i brzuszki wróciły do formy niedługo po porodzie 🙏

reklama
Dziewczyny z racji czasu chyba zapomniałam jak to jest z tymi skurczami ale coś mi się wydaje że dzisiaj 6 skurczy miałam. brzuch mi się tak napinał że ledwo siedziałam w aucie ale krzyże mnie nie bolą poza tym biała wydzielina mi wypłynęła ale troszeczkę hmm co mam myslec

Dziewczyny z racji czasu chyba zapomniałam jak to jest z tymi skurczami ale coś mi się wydaje że dzisiaj 6 skurczy miałam. brzuch mi się tak napinał że ledwo siedziałam w aucie ale krzyże mnie nie bolą poza tym biała wydzielina mi wypłynęła ale troszeczkę hmm co mam myslec
6 skurczów w ciągu całego dnia to jest nic ;) jak są regularne skurcze co 10 minut to znaczy że zaczyna się akcja porodowa. Wydzielina też jest normalna na tym etapie.

Och, piękny brzuch :) ja urodziłam w 38t.+5 i zupełnie nie ogarnęłam aby zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem ;)

Rozstępy tez mi wyszły. Teraz widać jak sa rozległe, zarówno lewy jak i prawy bok. Pamiątka do końca życia. [emoji170]
Dziewczyny ciekawa jestem która z was jeszcze zaskoczy porodem w czerwcu [emoji2]

Pozdrawiamy z Kostkiem Zobacz załącznik 1140572
Gratulacje [emoji323] Przeuroczy jest [emoji7]

Jak mówi Martitta, 6 skurczy w ciągu dnia to nic 🙂
Gdy zaczyna się akcja porodowa, będziesz miała je regularnie, co 10, potem co 5-6 minut. Najlepiej obserwować i liczyć skurcze przez jakaś apkę (pewnie masz apkę dla ciężarnych?).
Może się też wydarzyć, że najpierw wody płodowe odejdą i skurcze pojawią się nieco później. W każdym razie można zadzwonić do położnej / izby przyjęć i dla pewności zapytać, czy masz jechać z takimi objawami czy nie. Pewnie doradzą🙂

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o wydzielinie, to pod koniec ciąży ma być więcej, bo szyjka się przygotowuje i staje bardziej miękka. Trzeba jednak uważać jaki ma kolor. No i na wizycie lekarz Ci na pewno powie, czy wszystko jest dobrze 👌🏻
U mnie od pary tygodni jest tej wydzieliny co raz więcej, ale czopu jeszcze nie widziałam 🙈🙈

Limonka spokojnie, to po prostu organizm ćwiczy :) jak będziesz miała skurcze weź ciepły prysznic jeżeli przejdą to znaczy że to tylko przepowiadające. Porodu nie przegapisz :) na majtkach też mam biaława wydzielinę, dr mówi że to normalne pod koniec ciąży, główka napiera, szyjka się rozwiera czyli wszystko tak jak powinno być :)

reklama
Do góry