reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Byłam w aptece. Są jakieś super czopki dla mam które ruszają po 15 min. Zamówiłam je będę miała je wieczorem lub jutro. Jak poskutkują to bez lewatywy jak nie to trudno trzeba będzie się przełamać. Wolałabym sobie nie zaprzątać tym głowy w czasie rodzenia
Daj znac czy zadziałała i co to takiego

reklama
dziewczyny, byłam w piekarni. Kolejka na zewnątrz może 10 os. Przede mną ciężarna z dzieckiem kilkuletnim ja za nią, a przed ciężarną jedyna kobieta taka starsza w kolejce reszta stare dziadki. Grzecznie sobie stoimy bo nie ma sensu walczyć. Starsza babka donosnym głosem ze ciężarne na początek kolejki, proszę proszę obie do przodu. No to siup nieśmiale na początek. Jeszcze zapytalysmy grzecznie czy można. Rzucili wzrokiem "jak musisz", powiedzieli tak, proszę. Pierwsza ciężarówka wchodzi a dziadzio nie wytrzymał i patrzy przez tą szybę bo limit do 2 osób to wydarł na 3go do środka przede mnie. No tragedia. Juz nie dam się namówić 🙈

Straszny ten lekarz. Odejście od lewatywy było nie bez powodu, lekarz chyba starej daty, śmieszkuje z sprawy bardzo naturalnej i to w taki sposób. Żadna położna czy lekarz na poziomie w życiu nie dadzą poznać, że kobieta wypróżniła się podczas porodu. Są podkłady jednorazowe, które są zmieniane przecież.
Wiem wiem nie powinni tak mowić ale prwnie to dla nich niezbyt przyjemne wiec wolą lewatywę i heja ! ja nigdy nie rodziłam wiec nie wiem jak to jest . Moja koleżanka przed porodem sama robiła w domu w aptece kupiła Enema i było git ! ;)

zapisałam się do listy powiadomień jak łóżeczko z woodies będzie dostępne, ale bardzo długo już czekam, u was też tak długo to trwało?
Nie wiem jak długo czekasz, ale ja tez dodałam się do listy i czekałam i czekałam. A potem jak zadzwoniłam to było dla mnie za 3 dni. Przyjechało świeżo malowane bo zapach unosił się jeszcze przez tydzień

reklama
Ja mam ciagle zaparcia i ratuje sie tymi czopkami ale nie mozna tego porównać z lewatywa . Lewatywę miałam kilka razy przed operacjami i nie jest tak źle , myśle ze przed porodem warto jeśli robią to w Twoim szpitalu ,Ja przed CC tez bede miała robione . Moja sisotra przed porodem nie chciała to lekarz zapytał czy na pewno chce aby jej dziecko pierwsze co zobaczy jak przyjdzie na świat to kupa 😏heheh ale wiadomo każdy sam decyduje co dla niego najlepsze 😃
Tez mislam przed cc lewatywe i potem druga na wyjscie, bo jednak jest w glowie blokada- boisz sie ze
szwy puszcza 🤷‍♀️ i jak dla mnie to bylo dobre. Ja tam sama nigdy czegos takiego nie robilam, a nie wyobrazam sobie prosic mojego😓 mam tylko nadzieje ze jakos sie przelamie. A kiedys robili w szpitalu, rutynowo bez zadnego halo, stresu i skrepowania. A teraz kazda sie boi jak tu dobrze sie oczyscic zeby niespodzianki nie bylo.

Do góry