reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Wyszliśmy ze szpitala w środę. Spędziliśmy tam tydzień, Kostek dostał zoltaczki w 4 dobie życia. Walczyliśmy dzielnie. W domu cudownie, poznajemy się, karmimy, miziamy, tyle miłości 😍
Po cc juz ok. W zasadzie już w 6 dobie czułam się b.dobrze. Polog nie taki straszny, ale podkładów -podpasek idzie na tony 😉
Trzymam kciuki za Was moje drogie 😚
To super, miłej przygody z Kostkiem! :)
Zobacz załącznik 1139184Zobacz załącznik 1139185
Aleksander wita się z Ciociami❤ Ważył 3200g i 56cm 😊
Łooooo jaki słodziak ❤️❤️❤️ jak się czujecie? Jak poród?

reklama
To super, miłej przygody z Kostkiem! :)

Łooooo jaki słodziak ❤️❤️❤️ jak się czujecie? Jak poród?
Miałam CC wczoraj ok 14. Przed 23 pionizacja. Samo cesarskie cięcie ok,po prostu dziwne uczucie. Gdzieś 1,5h po zaczęło mnie bardzo boleć. Łzy same mi leciały z bólu i bezradności bo Mały ze mną leżał ale nie mogłam ani go poprawić ani nic. Później wpuścili mi blokadę to przestało boleć. Wstawanie było ciężkie ale dałam radę. Od razu sie wyprostowałam. Dzisiaj rano się wykąpałam, wzięłam ketanol i jest ok. A Mały to taki śpioch że śpi i nawet cyca nie chce.

Miałam CC wczoraj ok 14. Przed 23 pionizacja. Samo cesarskie cięcie ok,po prostu dziwne uczucie. Gdzieś 1,5h po zaczęło mnie bardzo boleć. Łzy same mi leciały z bólu i bezradności bo Mały ze mną leżał ale nie mogłam ani go poprawić ani nic. Później wpuścili mi blokadę to przestało boleć. Wstawanie było ciężkie ale dałam radę. Od razu sie wyprostowałam. Dzisiaj rano się wykąpałam, wzięłam ketanol i jest ok. A Mały to taki śpioch że śpi i nawet cyca nie chce.
Najważniejsze że masz to już za sobą i teraz tylko cieszyć się maluszkiem :) tasak, czytałam że niektóre dzieciaczki to aż do 24 godzin po porodzie nie jedzą, bo odsypiają trudy przyjścia na świat. To w takim razie Ty też możesz odpocząć :) a jeszcze się sobą nacieszycie że hoho :)

Dziewczyny, ymm jakby to powiedzieć chciałabym zadać pytanie z innej beczki, mianowicie dot.czopków glicerynowych. Miałyście doczynienia? Jak szybko po nich rusza? Położna radziła abym zadbała o to przed porodem bo lewatywa wiadomo jest mniej przyjemna. Stosowałyście kiedyś?
Ja mam ciagle zaparcia i ratuje sie tymi czopkami ale nie mozna tego porównać z lewatywa . Lewatywę miałam kilka razy przed operacjami i nie jest tak źle , myśle ze przed porodem warto jeśli robią to w Twoim szpitalu ,Ja przed CC tez bede miała robione . Moja sisotra przed porodem nie chciała to lekarz zapytał czy na pewno chce aby jej dziecko pierwsze co zobaczy jak przyjdzie na świat to kupa 😏heheh ale wiadomo każdy sam decyduje co dla niego najlepsze 😃

. Moja sisotra przed porodem nie chciała to lekarz zapytał czy na pewno chce aby jej dziecko pierwsze co zobaczy jak przyjdzie na świat to kupa 😏heheh ale wiadomo każdy sam decyduje co dla niego najlepsze 😃
Straszny ten lekarz. Odejście od lewatywy było nie bez powodu, lekarz chyba starej daty, śmieszkuje z sprawy bardzo naturalnej i to w taki sposób. Żadna położna czy lekarz na poziomie w życiu nie dadzą poznać, że kobieta wypróżniła się podczas porodu. Są podkłady jednorazowe, które są zmieniane przecież.

Ja mam ciagle zaparcia i ratuje sie tymi czopkami ale nie mozna tego porównać z lewatywa . Lewatywę miałam kilka razy przed operacjami i nie jest tak źle , myśle ze przed porodem warto jeśli robią to w Twoim szpitalu ,Ja przed CC tez bede miała robione . Moja sisotra przed porodem nie chciała to lekarz zapytał czy na pewno chce aby jej dziecko pierwsze co zobaczy jak przyjdzie na świat to kupa 😏heheh ale wiadomo każdy sam decyduje co dla niego najlepsze 😃
Byłam w aptece. Są jakieś super czopki dla mam które ruszają po 15 min. Zamówiłam je będę miała je wieczorem lub jutro. Jak poskutkują to bez lewatywy jak nie to trudno trzeba będzie się przełamać. Wolałabym sobie nie zaprzątać tym głowy w czasie rodzenia

reklama
Do góry