reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

To byłby prawie że poród na żywo na baby boom :D ja ostatnio też często chodzę do toalety... Częściej niż wcześniej, ale bez biegunki. A na weekend mój chce jechać ostatni raz na działkę do swoich rodziców (bo mają tam domek) i się zgodziłam. Mam nadzieję że nie zacznę tam rodzic bo trzeba tam jechać z pół godziny i to przez takie serpentyny że już bez porodu ciężko to znoszę 🤦🏼‍♀️ no ale czego się nie robi dla miłości 😁
Tez mieliśmy jutro jechać do rodziców męża grill itp ale jego mama zachorowała i klops ... i mlody mial do soboty nie wychodzić. Nie jedziemy więc jak co to może wyskakiwać..... ale to jeszcze nie to dziewczyny

reklama
To byłby prawie że poród na żywo na baby boom :D ja ostatnio też często chodzę do toalety... Częściej niż wcześniej, ale bez biegunki. A na weekend mój chce jechać ostatni raz na działkę do swoich rodziców (bo mają tam domek) i się zgodziłam. Mam nadzieję że nie zacznę tam rodzic bo trzeba tam jechać z pół godziny i to przez takie serpentyny że już bez porodu ciężko to znoszę 🤦🏼‍♀️ no ale czego się nie robi dla miłości 😁
Ja mam odwiedzić mamę w przyszłym tyg na kempingu. Tylko na kawę, ale trochę daleko pojedziemy, wiec walichę biorę na pewno ze sobą😉

Czytam właśnie książkę "Karmienie piersią" Magdy Karpienia i jest tam napisane że w przypadku poranionych brodawek nie należy używać maści lanolinowej gdyż może być ona odpowiedzialna za powstawanie grzybicy a dziecko, uchwyciwszy sutek posmarowany lanoliną, może się z niego zsuwać i ponownie źle chwytać pierś, dodatkowo ją raniąc. Autorka poleca smarować zranienie nierafinowanym olejem kokosowym, olejem z awokado lub maścią nagietkowa (tą ostatnią trzeba zmyć przed karmieniem).

Ja chyba skorzystam z tej rady, tym bardziej że jestem wielką zwolenniczką oleju kokosowego, używam go do wszystkiego. Podrzuciłam ten fragment bo może którejś z Was też się przyda :)

Dziewczyny czy jesteście zapisane do położnej ? Czy informujecie ja przed porodem o tym, tzn że już ten tydzień itp ? Ja chodzę prywatnie do gina a do położnej zapisali mnie na pierwszej wizycie, na której byłam na fundusz.

Dziewczyny czy jesteście zapisane do położnej ? Czy informujecie ja przed porodem o tym, tzn że już ten tydzień itp ? Ja chodzę prywatnie do gina a do położnej zapisali mnie na pierwszej wizycie, na której byłam na fundusz.
Nie rozumiem pytania. Od 21 tygodnia przysługuje Ci prawo do darmowej opieki położnej srodowiskowej przed i po prorodzie. Do mnie przychodzi co tydzień czasem 2

reklama
Można wiedzieć dlaczego?
Jestem po konizacji szyjki ,szyjka jest krótka 1,5 cm ale bardzo twarda , pani doktor mowi ze szyjka sie raczej nie otworzy , ze i tak na 80% sie skończy CC . Po drugie ciąża z In-vitro lekarz który mnie prowadził zalecał CC . A ja sie nie upieram przy naturalnym , słucham lekarzy , moim marzeniem było być w ciąży mieć dzidziusia a reszte zostawiam w rękach lekarzy 🤗
Ja wskazania ortopedyczne, problemy ze spojeniem.

Do góry