reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Cześć wszystkim, piszę dopiero teraz ale już chwilę podczytuje wątek [emoji846] Jestem w 27 tyg ciąży z synkiem. I nie wiem gdzie ale przypadkiem trafiłam na filmiki położnej, fizjoterapeutki, która za darmo prowadzi szkole rodzenia online. Joanna mróz na fb. Stronka nazwa się yoami i filmiki są zamieszczane tam w zakładce filmy oraz na youtube chociaż jest ich tam nieco mniej. Ja nie mam możliwości uczestniczenia w szkole rodzenia nie tylko przez korone ale dlatego że jedyne zajęcia odbywają się w szpitalu w którym nie chce rodzic. Dlatego myślę że to też w jakiś sposób trochę pomaga, mnie napewno uspokaja bardziej [emoji18]
Potwierdzam. Fajne filmiki. Fajna położna.

Ja też myślę, że na razie nie ma co się nakręcać i do lipca może się sytuacja trochę zmienić :) być może tatusiowie już będą mogli być przy porodzie, a jedynie będzie obowiązywał zakaz odwiedzin :) tego się będę trzymała, pozytywne myślenie 🥰

Fundacja rodzic po ludzku dzisiaj złożyła pismo w tej sprawie do ministra zdrowia :)

Dziewczyny, do tej pory przytyłam 7 kg, a w ciągu ostatniego tygodnia, w 7. miesiącu ciąży, schudłam 1 kg, więc na plusie mam już tylko 6 :( trochę się martwię, że waga idzie mi teraz w dół zamiast w górę. Myślicie, że powinnam skontaktować się w tej sprawie z lekarzem?
Ja jestem w 30tc w pierwszej jak i w tej ciąży w 7mc przytyłam 6kg a przez cała pierwszą ciążę w sumie 11 kg. Moja gin powiedziala ze dzidzia zdrowa wszystko ok więc tylko się cieszyc. Mniej rozstępów a u mnie wrecz ani jeden a waga po porodzie odrazu wróciła do wagi z przed. Więc ja bym się nie martwiła

Ja jestem w 30tc w pierwszej jak i w tej ciąży w 7mc przytyłam 6kg a przez cała pierwszą ciążę w sumie 11 kg. Moja gin powiedziala ze dzidzia zdrowa wszystko ok więc tylko się cieszyc. Mniej rozstępów a u mnie wrecz ani jeden a waga po porodzie odrazu wróciła do wagi z przed. Więc ja bym się nie martwiła
Ja się nie martwię, że tyję, tylko że w 7. miesiącu chudnę, to trochę inny przypadek :)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie ubioru takiego noworodka w lipcu 😊Może któraś z Was ma już doświadczenie. Czy takiego noworodka to już ubiera się na krótki rękaw jeżeli jest ciepło czy mimo wszystko taki maluszek to na długi rękaw. Do szpitala bierzecie na dlugi czy na krótki czy taki i taki? 😊 Miłego dnia 😊
A wiec najlepiej mieć 3 komplety. Wiadomo, ze lato jest nieprzewidywalne. Ja osobiście z synem z 1 ciąży i teraz mialam 3 komplety. 1 to dlugie body i rampersy z gołymi stupkami i w razie w skarpetki plus cięka czapeczka. 2 to długie body z dlugim kaftanikiem i jest cieńki niz 1 zestaw i tez ta czapeczka. A w razie gorączki mam rampersa z krótkim rekawkiem i krótkimi spodniami. Z mojego doświadczenia wiem, ze w dniu odbioru nas mąż nie miał by pojecia co nam przywieźć mimo, ze wiedział by jaka jest pogoda. Położne przy wydawaniu dziecka do domu tez pomagają w dobraniu ubioru więc dobrz jest miec latem wybór.

Ja się nie martwię, że tyję, tylko że w 7. miesiącu chudnę, to trochę inny przypadek :)
Moja waga teraz staneła tez w miejscu i moja koleżanka teraz tez 7mc tez waga staneła. Jezeli dziecko przybiera na wadze odpowiednio to lekarz powie ci ze jest ok a gdybys chudła więcej i w szybkim tempie to w tedy być może coś będzie myslał.... oczywiście za miast zastanawiać się to zapytaj lekarza a kiedy masz teraz wizyte?

Dopiero 12.05 z położną. A USG nie miałam od lutego i będę miała dopiero 28.05.

Będę patrzyła jak dalej z tą wagą sprawa wygląda. Jeśli będzie dalej się zmniejszać, to po prostu zadzwonię do położnej wcześniej.

reklama
Do góry