niunia2324
Fanka BB :)
No to jeśli jest ok na dłuższe leżenie dla noworodków to myślę ze bez łóżeczka się obędzie.bardzo podobny do tego co w gondoli wózka z tego co widzę, piankowy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to jeśli jest ok na dłuższe leżenie dla noworodków to myślę ze bez łóżeczka się obędzie.bardzo podobny do tego co w gondoli wózka z tego co widzę, piankowy.
ja na razie nie kupuję, małą przerzucę do normalnego łóżeczka najwcześniej po 6 miesiącach, ale planuję materacyk z ikei, sama od lat śpię na ich materacach i bardzo je lubięDziewczyny gdzie i jaki kupowałyście materacyk do łóżeczka?
Ha ha @Martitta88 krejzolka jesteś a masz już etap zmulenia? Ja przy obciążeniu dostaje czegoś na wzór upojenia alkoholowego. Język mi się plącze i taki muł mnie dopada na zjeździe.Ja już czekam po wypiciu glukozy o smaku pomarańczowym - polecam! I serio, mi to nawet dosyć smakowało, bo miało posmak pomarańczy, ale wypiłam praktycznie jednym duszkiem, nie myśląc.
Juhuu!Ja na początku dobrze to zniosłam, ale potem mnie mdliło coraz bardziej i bardziej. Ale dałam radę i już po badaniu teraz trzeba spokojnie czekać na wyniki, które będą za tydzień
@Hania będzie mamą Ty miałaś teraz już robione badania? Jakie w końcu są procedury? Tutaj w Hiszpanii nie ma żadnej izolacji dla ciężarnych ale nie było za dużo ludzi i mnie wpuścili jako pierwszą.
O super ! Ja tez sie wybieram z luxmedu w Katowicach . W środę jestem umówiona na tel z położna i ona mi wystawi termin na czwartek lub piątek ja kupiłam zwykła glukozę ale chyba zminie na ta smakową .... pierwszy raz bede miała to badania jakos mam stresJuhuu!
Kiedyś, kiedyś mialam obciążenie robione, stąd moje doświadczenia. Teraz właśnie dostałam skierowanie na obciążenie w ciąży.Juz tłumaczę tak wygląda to na przykładzie Luxmedu w PL. Więc ten nowy mój lekarz, do którego chodzę prywatnie prosił abym wykonała obciążenie m.in. Lekarz z luxmed nie do końca chciał mi wystawić skierowanie skoro na czczo mam dobrą glukoze, ale zmienił zdanie, bo u mnie w rodzinie występuje cukrzyca. Luxmed uruchomł osobna infolinię dla ciężarnych i wyodrębnil placowki, które dedykowane są tylko dla ciężarnych. W Poznaniu to Półwiejska. Najpierw zadzwoniłam na infolinię, abu się umówić, ale umowiono mnie na konsultacje tel z lekarzem który dopiero wytawił skierowanie (co nie było wymagane przy karcie ciąży) i aktualnie czekam na telefon z placowki aby wyznaczyli mi datę i godzinę wizyty. Fajnie to brzmi, bo chyba bezpieczniej już nie da się wykonać badań. Mam nadzieję, że w praktyce będzie to wyglądało równie dobrze. Podzielę się wrażeniami.
witamy serdecznie Mama z doświedczeniem to skarbHej!!! Na początku się przywitam!!! Może nie będę tu częstym gościem bo nie ten wiek ale napisze cos o sobie na początku. To moja 3 ciąża, ale przerwy między nimi duże córka najstarsza będzue miała 16 lat w październiku. Syn 9 w listopadzie, a teraz będzue synek w lipcu mimo wieku mam 42,5 roku i niespodzianki od Boga w postaci bobo czuję się jakbym miała 27 lat i była w pierwszej ciąży. Ja też późno urodzona wiec tradycją rodzinna podtrzymana - moja mama miała 4t lat jak mnie urodziła dxus na 87 i daje rade jeszxze na chodzie. U mnie zero mdłości, nic tylko zgaga i brak okresu yo objawy ciąży. Wszyscy dowiedzieli się o niej na początku dxieci po 13 tygodniu i badaniach oreanatanych po 35 roku obowiązkowe. Nie wyszły dobrze, ale dla mnie nie ma to znaczenia bo i tak bym ciąży nie usunęła. Ufam Bogu bo on dał nam taka niespodziankę i tylko od niego zależy co dalej w pełni mu ufam. Teraz jestem w 25+3d.ostatnio napina mi się brzuch biorę skopolan Misia nie pomaga a po niej tylko mocniejszą zgaga. Mam też mała cukrzycę ciążową bo przy pierwszym badaniu cukru kocham słodkie miałam 120 na czczo, potem była krzywa cukrzycowa wyszło ok ale i tak bam w Wawie na konsultacjach obowiązkowych na Karowej i mam trzymać dietę oraz mierze cukier 4 razy dziennie. Co ma plusy bo przytyłam tylko 5 kg. A nie nelze do najlżejszych teraz. Jak macie jakieś pytania piszcie śmiało odpowiem. Pozdrawiam Wszystkie. Jak byłam w ciąży z synem miałyśmy też grupę na Baby boom tera. Mamy N FB i mamy do dziś kontakt ze sobą. Przed 4 lata nawet co toku się spotykałyśmy na zlotach.