reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny a jak tak zupełnie z innej beczki... 🤔
Jakie macie imiona dla Maluszków?
Przy pierwszym synku nie mieliśmy żadnych problemów, a teraz jak w drodze drugi, to mamy parę imion, ale nie możemy się zdecydować 🤔👀😂

reklama
Przy pierwszym synku nie mieliśmy żadnych problemów, a teraz jak w drodze drugi, to mamy parę imion, ale nie możemy się zdecydować 🤔👀😂
Tez zawsze jestem ciekawa jakie imiona są wybierane dla Dzieci :)
My wybraliśmy Konstanty 💙
A jakie macie w zanadrzu?

Tez zawsze jestem ciekawa jakie imiona są wybierane dla Dzieci :)
My wybraliśmy Konstanty 💙
A jakie macie w zanadrzu?
u nas sytuacja wyboru imienia została zawieszona, czuję, że po porodzie coś wybiorę :) mojemu mężowi nie podobają się żadne imiona, tzn, nie imiona z jakiejś mojej listy, tylko wogóle żadne na świecie :)

Imię już wybrane, ale rodzina nie dowie się do porodu. Chcemy uniknąć komentarzy, sugestii bo mogą się wydarzyć. Wam mogę zdradzić - Oliwia. Wzięliśmy z mężem spis imion dla dziewczynki i chłopca i wyseleknionowalismy takie, które podobają się nam obojgu. Śmiesznie było bo niektóre imiona kojarzyły nam się z różnymi ludźmi 😂historyjki nie z tej ziemi. Przy dziewczynce podobało nam się dosłownie jedno, właśnie Oliwia, a dla chłopca wybraliśmy Daniel lub Adam, pewnie skończyłoby się na Daniel i Adam poprostu 😉.
Chciałam żeby to był nasz wspólny wybór a nie akceptacja tego co podoba się jednej ze stron.

U nas niezmiennie od dawna dla chłopca Wojtek Wojtuś 🥰 dla dIewczynki mieliśmy wybrane Julia ☺️

Dziewczynki, na początku byliśmy zgodni co do Aleksandra, ale teraz nam się też bardzo podoba Wojtek. Mąż jednak kręci nosem, bo w rodzinie już jest Wojtek, który nosi takie same nazwisko co my i oooo.... :)
Podobają nam się jeszcze Leon (miałby imię po swoim pradziadku, (dziadek Męża) od strony Męża - my mieszkamy teraz na tym mieszkaniu, gdzie wcześniej dziadek Leon mieszkał)
W grę wchodzi jeszcze Wiktor, Bartosz, Michał.. no i tak z dnia na dzień coraz trudniejszy wybór :)

Nocka dziś tragiczna, po położeniu się do łóżka oczy się zrobiły jak 5 zł i nie mogłam usnąć. Jak już mi się błogo robilo, to musiałam wstać siku (dziś jak na złość wstawałam 3 razy :/).
Myślę dobra spróbuj usnąć... Taaa jasne - jak Mama chce spać, to dziecko kopie hahaha i tak wiem na pewno, że na zegarku była godzina 4:08,to jeszcze nie spałam haha, a mój 5 latek o 8:50 zrobił pobudkę i tak na razie funkcjonujemy :)
Co u Was? buziaki :*

@cytrynk4 ja też teraz biorę Pregna Plus, dzięki za info. A Pregna DHA też bierzesz czy nie? Ja przez ciążę biorę, bo nie jem za dużo ryb i tak się zastanawiam, czy po ciąży też nadal brać obydwa...

Nasz synek się będzie nazywał Mikel (baskijski odpowiednik Michała), ale mi się podobają jeszcze Daniel, Filip, Jakub i Aleksander.

A dla dziewczynki z polskich to mi się podoba bardzo Laura, a my mieliśmy wybrane też baskijskie - Amaia bo jako że będziemy tutaj mieszkać to zdecydowaliśmy się na imiona stąd.

@Niesmiala to trochę słabo z tym snem :( będziesz miała jak się kimnąć troszkę w ciągu dnia?
Ja się raczej wysypiam, w nocy wstaję raz i naprawdę duuuużo śpię. Jak Mikel kopie, to mnie nie budzi tylko z rana mnie czasem tak brzuch pobolewa, jakby mnie ktoś uderzył ;P no i czasem mi daje popalić w ciągu dnia, ale i tak uwielbiam, jak się rusza ♥

Co do laktatora to ja podzielam zdanie @Pralinka2020 że chyba lepiej już jakiś mieć. Ja gdybym nie miała już tego, co dostałam w prezencie, to bym pewnie na start kupiła jakiś tani ręczny, one kosztują naprawdę niewiele, a potem jakbym zobaczyła, że się przydaje, to bym sobie sprawiła jakiś porządniejszy, oczywiście już wcześniej wybrany, żeby sobie tym głowy nie zawracać mając noworodka.

@cytrynk4 ja też teraz biorę Pregna Plus, dzięki za info. A Pregna DHA też bierzesz czy nie? Ja przez ciążę biorę, bo nie jem za dużo ryb i tak się zastanawiam, czy po ciąży też nadal brać obydwa...

Nasz synek się będzie nazywał Mikel (baskijski odpowiednik Michała), ale mi się podobają jeszcze Daniel, Filip, Jakub i Aleksander.

A dla dziewczynki z polskich to mi się podoba bardzo Laura, a my mieliśmy wybrane też baskijskie - Amaia bo jako że będziemy tutaj mieszkać to zdecydowaliśmy się na imiona stąd.

@Niesmiala to trochę słabo z tym snem :( będziesz miała jak się kimnąć troszkę w ciągu dnia?
Ja się raczej wysypiam, w nocy wstaję raz i naprawdę duuuużo śpię. Jak Mikel kopie, to mnie nie budzi tylko z rana mnie czasem tak brzuch pobolewa, jakby mnie ktoś uderzył ;P no i czasem mi daje popalić w ciągu dnia, ale i tak uwielbiam, jak się rusza ♥

Co do laktatora to ja podzielam zdanie @Pralinka2020 że chyba lepiej już jakiś mieć. Ja gdybym nie miała już tego, co dostałam w prezencie, to bym pewnie na start kupiła jakiś tani ręczny, one kosztują naprawdę niewiele, a potem jakbym zobaczyła, że się przydaje, to bym sobie sprawiła jakiś porządniejszy, oczywiście już wcześniej wybrany, żeby sobie tym głowy nie zawracać mając noworodka.

U nas gdyby była dziewczynka, to na 100 procent byłaby Basia, no ale w brzuszku na pewno jest chłopak i trzeba się dogadać, co do imienia :)
Dzis na szczęście Mąż ma wolne, więc jak mnie zmuli, to w każdej chwili mogę się położyć :)

IMG_20200402_101023.jpg
Szaleństwo hihi :)

reklama
Do góry