reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, mam termin na drugą połowę lipca, to pierwsza ciąża i mam nadzieję, że poradzicie mi czy ze względu na poród latem powinnam się w jakiś specjalny sposób przygotować? słyszałam, ze warto zwrócic uwagę na wózek, żeby miał filtr UV i dobrą wentylację, moze coś jeszcze mi podsuniecie? z góry dziękuję
Hej.
W temacie wózków dosłownie kilka stron wcześniej dziewczyny pisały na co zwrócić uwagę, polecam lekturę 😉
O wyprawce tez się pojawiło kilka wpisów. Ja jeszcze nie ogarniam za bardzo, moje pierwsze zakupy to otulacze bambusowe pieluszki muslinowe i kocyczki 😄

reklama
Dziewczynki zechcialybyscie zerkac na moja liste wyprawkowa? Czy czegos nie pominelam, czy moze cos za duzo albo czegos za malo. To moj pietrwszy dzidzius wiec prosze o wyrozumialosc :) wyprawki ubrankowej nie zalaczam bo mysle ze podostajemy troszke ciuszkow od znajomych i rodzinki w spadku to wtedy bedziemy wiedziec na czym stoimy.

DZIDZIUŚ ❤ ❤ ❤

***SPANIE:
* Łóżeczko
* Materac
* 3x Przescieradło
* 3x kocyk
* 2x Podkład na materac
* Monitor oddechu Babysense 7
* Bujaczek Caretero Bugies

***KĄPIEL:
* Wanienka
* 2x ręczniczek z kapturkiem
* 1x zwykły ręczniczek
* Termometr do wody
* Emolient do kąpieli

***PIELĘGNACJA:
* Nożyczki do paznokci
* Szczoteczka do włosków
* Octenisept do pępuszka
* Gaziki jałowe do pępuszka
* Aspirator do noska
* Termometr
* Płatki kosmetyczne 300szt.
* Chusteczki nawilżane H2O
* Pieluszki:
5x tetra
5x bambusowe/flanela/muślinowe
* Przewijak miekki na komode
* Przewijak twardy na łóżeczko
* 4x Pokrowiec na przewijak
* 20x jednorazowe podkłady do przewijania
* Organizer na pieluszki i kosmetyki do łóżeczka
* 2x Buteleczka do karmienia
* Smoczek

MAMA ❤❤❤
* 200x Wkładki laktacyjne
* Laktator elektryczny
* 3x biustonosz do karmienia
* Pizamka do karmienia
* 100x Podkłady higieniczne poporodowe
* Majtki poporodowe
* Maść na sutki i brodawki
* Koszulka do szpitala
aż miło popatrzeć na gotową listę, ja dopiero zaczynam o niej myśleć, czekam na badanie połówkowe za dwa tygodnie :)

aż miło popatrzeć na gotową listę, ja dopiero zaczynam o niej myśleć, czekam na badanie połówkowe za dwa tygodnie :)
kochana ja liste mam zrobiona ale nic nie kupione :D pierwszy zakup dla dzidziusia to byly niebieskie skarpetki w czwartek, jak mowilam mojemu P. ze spelni sie jego marzenie i bedziemy mieli synka :D i tyle, hehe. tez czekam na polowkowe i moze wtedy cos sie ruszymy.

kochana ja liste mam zrobiona ale nic nie kupione :D pierwszy zakup dla dzidziusia to byly niebieskie skarpetki w czwartek, jak mowilam mojemu P. ze spelni sie jego marzenie i bedziemy mieli synka :D i tyle, hehe. tez czekam na polowkowe i moze wtedy cos sie ruszymy.
wszystkie ddziewczyny piszą, ze najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa była i oczywiście się z tym zgadzam, ale ja już się nie mogę doczekać czy będzie chłopak czy dziewczyna, na arzie jeszcze nwet do imienia się nie przymierzyliśmy :) jedyne co mamy wybrane to szpital

wszystkie ddziewczyny piszą, ze najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa była i oczywiście się z tym zgadzam, ale ja już się nie mogę doczekać czy będzie chłopak czy dziewczyna, na arzie jeszcze nwet do imienia się nie przymierzyliśmy :) jedyne co mamy wybrane to szpital
wiadomo, najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy ale ja osobiscie nie widze problemu w tym, ze ktos mniej lub bardziej chce jakas plec :) po to przeciez sa marzenia :D dzidziusia bedziemy kochac tak samo mocno bez wzgledu na to czy bedzie niuniuś czy niuniusia :) mi teraz bylo obojetne, tzn niby wolalam dziewczynke ale jak patzrylam na mojego P. jak bardzo pragnie synka (ma brata ktory ma 3 corki i siostre, ktora ma 2 coreczki wiec nie ma przedluzenia nazwiska) to myslalam sobie, ah, niech bedzie i synek. Przy drugim mysle, ze juz wieksza roznice mi zrobi i mam nadzieje, ze kiedys doczekamy sie parki :)

wiadomo, najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy ale ja osobiscie nie widze problemu w tym, ze ktos mniej lub bardziej chce jakas plec :) po to przeciez sa marzenia :D dzidziusia bedziemy kochac tak samo mocno bez wzgledu na to czy bedzie niuniuś czy niuniusia :) mi teraz bylo obojetne, tzn niby wolalam dziewczynke ale jak patzrylam na mojego P. jak bardzo pragnie synka (ma brata ktory ma 3 corki i siostre, ktora ma 2 coreczki wiec nie ma przedluzenia nazwiska) to myslalam sobie, ah, niech bedzie i synek. Przy drugim mysle, ze juz wieksza roznice mi zrobi i mam nadzieje, ze kiedys doczekamy sie parki :)
nam nie zależy na konkretnej płci, ale już bym chciała wiedzieć :) przy drugim dziecku to na pewno ma większe znaczenie, ja bym już chciała kupić kilka gadzetów i trochę zwariować w tej ciąży, bo przed połówkowym nie czuję sę wystatczająco pewnie, żeby już biegać po sklepach, poza tym część rzeczy będzie pewnie kolorystycznie tendencyjna :)

nam nie zależy na konkretnej płci, ale już bym chciała wiedzieć :) przy drugim dziecku to na pewno ma większe znaczenie, ja bym już chciała kupić kilka gadzetów i trochę zwariować w tej ciąży, bo przed połówkowym nie czuję sę wystatczająco pewnie, żeby już biegać po sklepach, poza tym część rzeczy będzie pewnie kolorystycznie tendencyjna :)
my chcielismy wiedziec tez wlasnie ze wzgledu na kierunek zakupow a dwa, ze oboje mowimy do dzidziusia, i do tej pory mowilismy dzidziusiu, tak bezplciowo, hehe a teraz juz wiemy, ze chlopczyk to mowie synusiu ;D maluszku... imie niby wybrane ale jeszcze myslimy wiec nie chcemy narazie uzywac

reklama
Hej dziewczyny! Maria my też już po połówkowym, 19 tydzień :) wszystko w porządku, Pani Doktor wspaniała! Wszystko dokładnie sprawdziła, dzidzia zdrowa :) Synek bo tak się dzis okazało 😍 ‚wywalił’ wszystko, żeby sobie mama z tata mogli obejrzeć jaki to chłopiec z niego 🤣 waży 320g, wszystko dobrze, ogromnie się cieszymy! Powiem szczerze, że ta największa obawa minęła ale reszta pewnie zostanie do końca życia o zdrowie własnego dziecka 😁

Do góry