Jestem nauczycielka opieka taka sobie......zalezy na kogo sie trafi moj gin jest z Ukrainy wiec swoj ziom, wiem ze moge mu ufac........szpitale wygladaja super bo mnostwo kasy w nie laduja i opieka medyczna tez jest droga ale przekroj lekarzy od tych w turbanach, indian, afrykanskich do super wyluzowanych i nigdy nie spieszacych sie australijczykow.......co akurat tez mnie denerwuje zwlaszcza w naglych przypadkach jak potrzebujesz pomocy na juz a oni wyluzowani zastanawiaja sie od czego zaczac........dlatego ja wybralam tego ukrainskiego lekarza bo jest konkretny i ma takie podejscie jak w Europie.........slyszalam tez w Anglii tragedia.......tutaj jest duzo opcji jesli chodzi o porod, mozna sobie pojsc do takiego Family Birth Center gdzie jest jak w domu, normalne pokoje ogromne lazienki z tymi wielkimi wannami do porodow w wodzie i tylko polozne i ten gas do wdychania......nie ma epiduralu i lekarzy taka fajna atmosfera.......takie centrum jest przy wielu szpitalach polaczone korytarzem ze szpitalem wiec w razie komplikacji szybko mozna sie przedostac na sale operacyjna na przyklad.......ja dla siebie wybralam ta opcje bo na szczescie sie kwalifikuje.....nie mialam zadnych komplikacji ani mocnego krwawienia przy pierwszym porodzie wiec moge tam isc......oni przyjmuja tylko mamy z malym ryzykiem i bez komplikacji w ciazy.......ja po prostu zawsze marzylam o porodzie w wodzie z tym gazem tylko i w takiej przyjemnej nie szpitalnej atmosferze........z pierwszym synem nie stety wszystko wydarzylo sie zbyt gwaltownie i szybko i nie moglam juz skorzystac z wanny z woda........ale mam nadzieje ze tym razem sie uda........sa tez szpitale prywatne ktore pokrywa prywatne ubezpieczenie ktore prawie kazdy tutaj ma, ja tez. Nie jest ono drogie a bardzo oplaca sie je miec bo w razie wypadku nawet przyjazd karetki kosztuje ogromne pieniadze wiec wszyscy tutaj maja to ubezpieczenie, nawet zeby z dentysty skorzystac to sie oplaca.
Ja nie wybralam prywatnego szpitala bo trzeba w nim zostac 4 dni po porodzie a je chce wrocic do domu szybciej jak nie bedzie komplikacji......i warunki sa bardzo podobne jak w publicznych szpitalach, tylko tyle ze ma sie pokuj tylko dla siebie i podwojne lozko wiec maz moze zostac z Toba w szpitalu i jedzenie jest troche bardziej ekskluzywne niz w publicznym szpitalu
Ja nie wybralam prywatnego szpitala bo trzeba w nim zostac 4 dni po porodzie a je chce wrocic do domu szybciej jak nie bedzie komplikacji......i warunki sa bardzo podobne jak w publicznych szpitalach, tylko tyle ze ma sie pokuj tylko dla siebie i podwojne lozko wiec maz moze zostac z Toba w szpitalu i jedzenie jest troche bardziej ekskluzywne niz w publicznym szpitalu