reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, jestem w 12tc czy was też pobolewa brzuch jak długo siedzicie lub np nosicie rajstopy? Bo mnie to powoli doprowadza do szału 😝jak chodzę i leze oraz mam luźne dresowe spodnie i nic nawet lekko nie uciska brzucha jest ok. Wspominałam o tym lekarzowi, twierdzi że nie powinien pobolewac już, przebadal i wszystko jest ok. Ale i tak się zastanawiam 🙄😊 innych dolegliwości ciazowych na szczęście nie mam.

reklama
Dziewczyny, jestem w 12tc czy was też pobolewa brzuch jak długo siedzicie lub np nosicie rajstopy? Bo mnie to powoli doprowadza do szału 😝jak chodzę i leze oraz mam luźne dresowe spodnie i nic nawet lekko nie uciska brzucha jest ok. Wspominałam o tym lekarzowi, twierdzi że nie powinien pobolewac już, przebadal i wszystko jest ok. Ale i tak się zastanawiam 🙄😊 innych dolegliwości ciazowych na szczęście nie mam.

Tak kochana spokojnie . Mnie teraz boli na przykład góra brzucha, ale chyba przez to ze się zdenerwowałam

Hej dziewczyny! Gratulacje waszych maluszków:) chciałam zapytać kiedy mówicie o ciazy swoim dzieciom. Mój mały ma 5 lat i pewnie nie zauważa mojego powiekszajacego się brzucha ale inni owszem (na razie winne są święta) bo chciałam aby on pierwszy się dowiedział. Kiedy u was przyszła ta informacja do rodzeństwa?

Hej dziewczyny! Gratulacje waszych maluszków:) chciałam zapytać kiedy mówicie o ciazy swoim dzieciom. Mój mały ma 5 lat i pewnie nie zauważa mojego powiekszajacego się brzucha ale inni owszem (na razie winne są święta) bo chciałam aby on pierwszy się dowiedział. Kiedy u was przyszła ta informacja do rodzeństwa?
Ja mam córkę, 6,5 roku, powiedzieliśmy jej pod koniec I trymestr, bo już miałam taki brzuch, że wszyscy się donyslali i nie chcieliśmy żeby ktoś obcy jej powiedział. Bardzo się ucieszyła, że będzie starszą siostrą.

Szeri jeśli nie jest to taki ból, że zginą cię w pół i nie możesz funkcjonować i jesteś 100% że coś się dzieje to to jest nie normalne i należy jechać na IP czy dzwonić do gina.
Natomiast pobolewania na dole, na górze, na środku, lewy jajnik, prawy jajnik, pachwiny, kręgosłup, to normalne bóle związane z rozrastaniem macicy i z hormonalnym obluzowywaniem się ścięgien.

U mnie starszy ma niewiele ponad rok, mówimy mu, że będzie starszym bratem od początku, gdyby był starszy też wolałabym by dowiedzial się od nas rodziców a nie kogoś innego. Takie przygotowanie na rodzeństwo to ważna sprawa bardzo.

Moja właśnie skończyła dwa latka i niedawno się dowiedziała :) powiedzielismy jej że będziemy mieć małego dzidziusia ale ona mówi cały czas że nie chce dzidziusia ani brata ani siostry... Tak że ciężko będzie z nią chociaż mam nadzieję że się pomału oswoi...

Dziewczyny jutro zaczynam 12 tydzień czyli 11+0, czy jest to normalne że przeszły mi mdłości i piersi mniej bolą? Czy mam sie niepokoić?

reklama
Dziewczyny jutro zaczynam 12 tydzień czyli 11+0, czy jest to normalne że przeszły mi mdłości i piersi mniej bolą? Czy mam sie niepokoić?
Ostatnio pytałam o to samo. U mnie byl 11 tydz 3 dzien kiedy objawy ustaly. Przeszło na 3-4 dni zupelnie i wrocily ze zdwojona sila.. teraz wracaja wymioty co 2-3 dni, a ostatnich kilka dni sie srednio czuje ogolnie. Nie martwilabym się, chociaż sama już sialam mężowi panikę i do szpitala chciałam jechać. Po dwóch poronieniach jestem jeszcze bardziej wyczulona na wszystkie objawy, ale to nic nie znaczy.
Byłam u lekarza w piątek i wszystko w porządku. Sam powiedział, że objawy powinny powoli ustępować i że ich brak albo ustepowanie o niczym zlym nie świadcza. Ja dzisiaj 11tydz. 6 dzień, chociaż wg usg dzidzia nadrobila 3 dni, więc naprawdę nie ma się co martwić na zapas :)

Nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku. Kiedy masz kolejną wizytę?

Do góry