Paulina.zen
Fanka BB :)
Typowo ciążowe nie są takie normalne ale ja nosze i są wygodne a brzuch mam sporyOoo nie wiedziałam że oni mają ciążowe super
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Typowo ciążowe nie są takie normalne ale ja nosze i są wygodne a brzuch mam sporyOoo nie wiedziałam że oni mają ciążowe super
Dobrze ze serduszko bijeHej Dziewczyny, znowu miotam się z terminem bo z USG to jednak 30 lipca aktualnie 10t, mam tyłozgięcie macicy, trochę plamię ale jadę na Duphastonie i lekarz mówi, że powinno być dobrze. Mam różnicę w wielkości pęcherzyka i CRL, w 9t na USG CRL był równy 9+1, a pęcherzyk 8+4, lekarz kazał duuużo pić. 2.5-3 litry dziennie Załączam foteczkę, serduszko biło w tempie 174 na minutę.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkiego dobrego
Prenatalne dopiero 28 stycznia, to dopiero będą nerwyDobrze ze serduszko bije
Bądź dobrej myśli
Ps. Tylozgiecie? Na czym to polega ?
A to są ciążowe?Kochana ja polecam z Sinsay za 14,99 są. Ja nisze i są mega fajne
Nie, ciążowych nie ma. Ale ja nosze zwykle od nich i są naprawdę ok .A to są ciążowe?
Aż sobie zaraz poczytam. Muszę to jakoś sobie zwizualizowacPrenatalne dopiero 28 stycznia, to dopiero będą nerwy
Tyłozgięcie... normalnie i w większości przypadków mamy przodozgięcie, macica znajdująca się między pęcherzem moczowym a jelitem grubym nachylona jest w stronę pęcherza, który jest na jej froncie. W tyłozgięciu skierowana jest w stronę jelita, ale w czasie ciąży zazwyczaj prostuje się. Nie naciska na pęcherz więc nie sika się częściej, wklejam artykuł: https://mamaginekolog.pl/tylozgiecie-macicy
To na szczęście nie jest nic złego, mój lekarz mówi że ciąża ma trochę utrudniony start bo macica nie ma za dużo miejsca, ale zazwyczaj nadrabia. Podobno tyłozgięcie nie jest przyczyną przedwczesnego porodu, ale komentarze pod artykułem mówią coś nieco innego
Również mam tyłozgięcie, pierwsza ciąża książkowa, urodziłam SN w 39 TcPrenatalne dopiero 28 stycznia, to dopiero będą nerwy
Tyłozgięcie... normalnie i w większości przypadków mamy przodozgięcie, macica znajdująca się między pęcherzem moczowym a jelitem grubym nachylona jest w stronę pęcherza, który jest na jej froncie. W tyłozgięciu skierowana jest w stronę jelita, ale w czasie ciąży zazwyczaj prostuje się. Nie naciska na pęcherz więc nie sika się częściej, wklejam artykuł: https://mamaginekolog.pl/tylozgiecie-macicy
To na szczęście nie jest nic złego, mój lekarz mówi że ciąża ma trochę utrudniony start bo macica nie ma za dużo miejsca, ale zazwyczaj nadrabia. Podobno tyłozgięcie nie jest przyczyną przedwczesnego porodu, ale komentarze pod artykułem mówią coś nieco innego
Mi też te zwykłe uciskają i zamówiłam z H&M takie spodnie ciążowe ze stretchowe i jestem ciekawa jakie będą nie mogę doczekać się maja kiedy założę luźną kiecę i tak do porodu@Paulina.zen a ten pas nie wbija sie w brzuch? Bo ja mam zwykle z h&m i strasznie sie wbijaja.
Za to ciazowe legginsy z h&m bardzo polecam. Z Lidla kupilam w tamtej ciazy i przymierzalam, ale najmniejsze sa na mnie za duze wiec dla drobnych dziewczyn nie polecam chyba, ze cos sie zmienilo
Kupilam tez juz spodnie z H&M no i naprawde sa super wygodne