reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja też mam wagę na minusie przez mdłości. Ubyło mi 2 kg od wagi z dnia potwierdzenia ciąży. Mam nadzieję nadrobić w drugim trymestrze. Ja mam szczupłą sylwetkę więc wg norm mogę sporo przytyć, ale na razie nie było mi dane. Jutro zapytam lekarki czy mam jakieś powody do niepokoju.
No i spodziewam się już USG przez brzuch (12 tydzień). Męża niestety nie będzie, bo wyskoczył Mu wyjazd służbowy, ale po świętach jedzie ze mną na prenatalne więc sobie dzidziusia dokładnie pooglądamy ;)

reklama
Ja też mam wagę na minusie przez mdłości. Ubyło mi 2 kg od wagi z dnia potwierdzenia ciąży. Mam nadzieję nadrobić w drugim trymestrze. Ja mam szczupłą sylwetkę więc wg norm mogę sporo przytyć, ale na razie nie było mi dane. Jutro zapytam lekarki czy mam jakieś powody do niepokoju.
No i spodziewam się już USG przez brzuch (12 tydzień). Męża niestety nie będzie, bo wyskoczył Mu wyjazd służbowy, ale po świętach jedzie ze mną na prenatalne więc sobie dzidziusia dokładnie pooglądamy ;)
Jutro masz wizyte? O której?[emoji16] ja mam jutro na 17:15.

No ja przy wzroście 158cm zaczynałam z waga 46kg tylko [emoji85] wiec nie martwię się ze tyle przybieram bo z 5kg normalnie i tak by mi się przydało ale przed ciąża za cholercie nie mogłam przytyć, szybka przemiana materii, od dziecka ledwo co mieściłam się w normach. Boje się tylko ze mimo ze ja taka drobna dzidzia będzie po tatusiu który urodził się z wagą prawie 5kg [emoji15]
w pierwszej ciąży przy 164cm do porodu przytylam 16kg =65kg i urodziłam Sn 4.500 wszyscy zastanawiali się jak dalam radę ale wcale nie było tak źle wszystko robi natura spojenie się rozchodzi a główka wydłuża - dasz radę

Hejka jestem po wizycie,
Wszystko ok wyniki tez badał mnie tylko, usg nie robil z racji tych prenatalnych kilka dni temu. Co do plamien to powiedział ze dalej duphaston brac i tyle zakaz współżycia. A co do choroby to powiedział ze jak bedzie mnie bardzo rozkładać to lepiej isc do internisty po antybiotyk bo jak ja choruje to dzidziuś tez. I bezpieczniej jest wyleczyć szybciej sie niż chodzic z chorobą.
Nastepna wizyta 8 styczeń :)

Witajcie dziewczyny w końcu znalazłam grupę jestem w 8 tygodniu ciąży termin mam na 29 lipca Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku Jestem mamą chłopca 11 lat i dziewczynki 7😀

Witajcie dziewczyny w końcu znalazłam grupę jestem w 8 tygodniu ciąży termin mam na 29 lipca Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku Jestem mamą chłopca 11 lat i dziewczynki 7😀
Witaj, gratulacje! Starsze dzieci już wiedzą? Cieszą się na wieść o maluszku? :)

reklama
Kochane Mam do Was pytanie na ostatniej wizycie to znaczy 13 grudnia Dostałam lek Acard tak naprawdę nie wiem na jakiej podstawie i trochę obawiam się go brać mam wrażenie że trochę tak profilaktycznej ale czytam o nim i piszę że nie jest zalecany kobietom w ciąży tym bardziej w pierwszym trymestrze czy wam również zlecono ten lek jeżeli macie go zlecone to z jakiegoś konkretnego powodu czy również profilaktycznie?

Do góry