reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

My też chcemy znać płeć dziecka. Wtedy zaczniemy myśleć nad imieniem i się poważniej przygotowywać. Jest nam obojętne czy chłopiec czy dziewczynka :)
Ale tak z ciekawości (jak nie zapomnę) to zapytam lekarkę po której stronie jest kosmówka - przy kolejnej wizycie zobaczymy czy ta teoria ramzi się sprawdzi [emoji38]
Wizytą się nie denerwuje. Przynajmniej na razie. Bardziej mnie stresuje wizja badań prenatalnych. U mnie będą robić usg i pobierać krew w tym samym dniu. Wypada to na koniec 13 tygodnia.
Ale porąbalam cytaty[emoji1787]. Tobie mialam odppwiedziec, odpowiedzialam komus innemu[emoji14]. Daj znac jak z tą kosmówką ja patrzylam na usg z 6 tc syna i z obecnej ciazy to podobnie wyglada.

reklama
No leżą jeszcze na neanatologi bo urodziła ponad miesiąc wcześniej ale z dobra waga 1900 i 2100 więc nie aż takie malutkie,ale wszystko jest bardzo dobrze ,przybierają na wadze i może na nowy rok będą już w domu to są jej pierwsze dzieci 😁🥰
Pierwsze i od razu tak pięknie 😀 Ciekawe jak będzie w domu 😅 Ciąża rozwiązana przez lekarzy czy samo się zaczęło? Miesiąc wcześniej czyli ok 36 tc? Też bardzo bym chciała chociaż do 36 tygodnia dotrwać, synka mam z 34tc.

Hej Dziewczyny przepraszam Was z góry, ale jest ponad 660 stron wpisów nie mam siły wszystkich czytać [emoji20] czy któraś z Was męczą mdłości? Jeśli tak jakie macie sposoby? Zaczęłam właśnie 9 tc od dwóch tygodni żołądek boli, bo to nawet nie muli tylko boli. W pierwszej ciazy miałam podobnie i tez nie znalazłam sposobu. Teraz jestem trochę odważniejsza pare łyków coli nawet zrobię, ale średnio pomaga. Zjem coś boli, nie zjem jeszcze gorzej. Nie czuje tego tylko śpię, ale jak w pracy funkcjonować. Płakać mi się już chce wieczorami. W dzień 1,5 roczny synek odwraca uwagę wiadomo przy dziecku nie ma ze boli ;) dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam przyszłe lipcowe mamusie :)
Wspolczuje. Nie pomoge bo o ile mi sie mdlosci pojawiają to u mnie zalezą od zjedzonych rzeczy. U mnie wystarczy eliminacja owocow cytrusowych.

Wspolczuje. Nie pomoge bo o ile mi sie mdlosci pojawiają to u mnie zalezą od zjedzonych rzeczy. U mnie wystarczy eliminacja owocow cytrusowych.
Dziękuje :) mnie właśnie nawet po wodzie :( przez to mniej pije i aż się boje następnych badań moczu. Zmuszam się ale wiem ze to i tak mało

Hej Dziewczyny przepraszam Was z góry, ale jest ponad 660 stron wpisów nie mam siły wszystkich czytać 😞 czy któraś z Was męczą mdłości? Jeśli tak jakie macie sposoby? Zaczęłam właśnie 9 tc od dwóch tygodni żołądek boli, bo to nawet nie muli tylko boli. W pierwszej ciazy miałam podobnie i tez nie znalazłam sposobu. Teraz jestem trochę odważniejsza pare łyków coli nawet zrobię, ale średnio pomaga. Zjem coś boli, nie zjem jeszcze gorzej. Nie czuje tego tylko śpię, ale jak w pracy funkcjonować. Płakać mi się już chce wieczorami. W dzień 1,5 roczny synek odwraca uwagę wiadomo przy dziecku nie ma ze boli ;) dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam przyszłe lipcowe mamusie :)
Cześć. Słuchaj ja mam bardzo podobnie, ból w górnej części brzucha bywa bardzo ostry. Jedyny sposób jaki na to znalazłam, jak tylko zaczyna to coś muszę przegryzc. Mnie również nie boli tylko wtedy, kiedy śpię. Jak obudzę się w nocy to masakra, biorę wtedy odrobinę np. banana. Jeżeli chodzi o mdłości to podobnie, trochę coli. Czy przed ciąża miałaś problem z żołądkiem lub refluks?

Hej Dziewczyny przepraszam Was z góry, ale jest ponad 660 stron wpisów nie mam siły wszystkich czytać 😞 czy któraś z Was męczą mdłości? Jeśli tak jakie macie sposoby? Zaczęłam właśnie 9 tc od dwóch tygodni żołądek boli, bo to nawet nie muli tylko boli. W pierwszej ciazy miałam podobnie i tez nie znalazłam sposobu. Teraz jestem trochę odważniejsza pare łyków coli nawet zrobię, ale średnio pomaga. Zjem coś boli, nie zjem jeszcze gorzej. Nie czuje tego tylko śpię, ale jak w pracy funkcjonować. Płakać mi się już chce wieczorami. W dzień 1,5 roczny synek odwraca uwagę wiadomo przy dziecku nie ma ze boli ;) dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam przyszłe lipcowe mamusie :)
Witaj, ja nie mam metody na mdłości. Niestety. Coś tam próbowałam z jedzeniem migdałów, ale musiałbym je ciągle rzuć, bo u mnie mdłości rano, po południu i wieczorem 😆 2kg na wadze straciłam i były dni, że czułam się już jak wrak człowieka.

A u mnie cytrusy działają dobrze na trawienie. Jedne z nielicznych owoców, na które mam smak i po których nie wymiotuje.
Ale też bardzo uważam na to co jem. Nie mogę jeść m.in. większości produktów mlecznych (nawet bez laktozy), jabłek, winogron, smażonego mięsa... Lista z każdym dniem się wydłuża, ale mam nadzieję, że do świąt mi przejdzie 🤔🙃

Dziękuje :) mnie właśnie nawet po wodzie :( przez to mniej pije i aż się boje następnych badań moczu. Zmuszam się ale wiem ze to i tak mało
Oj, no to witaj w klubie. Jak na początku ciąży piłam po 3-4 litry wody to teraz masakra... Piję małymi łykami cały dzień więc uzbiera się może z 1,5 litra (?) . Jakbym wypiła dużą porcję to niestety wymiotuję. Chyba ściany żołądka są już za bardzo podrażnione i stąd taka reakcja. 🤷‍♀️

Ale porąbalam cytaty[emoji1787]. Tobie mialam odppwiedziec, odpowiedzialam komus innemu[emoji14]. Daj znac jak z tą kosmówką ja patrzylam na usg z 6 tc syna i z obecnej ciazy to podobnie wyglada.
Mam nadzieję, że nie zapomnę zapytać lekarki. Bo nie wiem czy obraz na zdjęciu jest rzeczywisty czy odwrócony - podobno różnie to wyświetlają aparaty do USG 😊

Cześć. Słuchaj ja mam bardzo podobnie, ból w górnej części brzucha bywa bardzo ostry. Jedyny sposób jaki na to znalazłam, jak tylko zaczyna to coś muszę przegryzc. Mnie również nie boli tylko wtedy, kiedy śpię. Jak obudzę się w nocy to masakra, biorę wtedy odrobinę np. banana. Jeżeli chodzi o mdłości to podobnie, trochę coli. Czy przed ciąża miałaś problem z żołądkiem lub refluks?
Hej tez mam właśnie na szafce nocnej paluszki albo biszkopty, coś pod ręka zawsze muszę mieć bo z głodu boli najbardziej. Przed ciąża z żołądkiem problemy miałam tylko w sytuacjach stresowych

reklama
Do góry