Kasia8800
Fanka BB :)
Oj widać w drugiej ciąży to chyba szybciej bo strasznie mi wywaliło a do tego mam mega wzdęcia tak że już się chyba nie ukryje a to dopiero 9 tydzienDziewczyny widać Wam już brzuch?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj widać w drugiej ciąży to chyba szybciej bo strasznie mi wywaliło a do tego mam mega wzdęcia tak że już się chyba nie ukryje a to dopiero 9 tydzienDziewczyny widać Wam już brzuch?
Ale piękny brzuszek u mnie niewiele mniejszy...Właśnie ja jestem lekko przerażona [emoji23] 10tydzien a wywaliło mi brzuch, ale fakt 2 ciążaZobacz załącznik 1055687
pelen czy niepelny etat nie ma znaczenia. wazne ze skladki sa oplacane i z wysokosci skladek beda ci wyplacac chorobowe na 100%Nawet jesli nie mialam pelnego etatu? O kurcze, nie wiedzialam... Czyli podlegalabym w calosci pod ZUS? A z ubezpieczeniem co wtedy?
Gdzie najlepiej zasiegnac informacji?
nawet bardzo :O :O wzdecia takie ze szok po posilkuDziewczyny widać Wam już brzuch?
No a co ewentualnie z zasilkiem macierzynskim? Wiem ze w UP jest kosiniakowe przez rok... Nie wiem co wybrac, w sensie Zus czy UPpelen czy niepelny etat nie ma znaczenia. wazne ze skladki sa oplacane i z wysokosci skladek beda ci wyplacac chorobowe na 100%
Mam taki sam przy trzechejTo wyobraźcie sobie mój brzuch przy trzeciej ciąży [emoji23]Zobacz załącznik 1055705
A co po porodzie? Bede miala jakis zasilek? No i co z ubezpieczeniem?@montek jest tak jak babydust pisze. Później L4 opłaca Ci ZUS . Ja tak miałam w drugiej ciąży .
Skończyła mi się umowa z dniem 31.04 i od 1 maja płacił mi ZUS
I wtedy oni maja 30 dni na wypłacenie Ci kasy od dnia złożenia chorobowego.
Czyli Twoje L4 musi być dostarczone do ZUS i np. Dajesz chorobowe od 15.12 do 30.12 to ZUS za ten okres zapłaci Ci 15.01
Mam nadzieje ze nie napisałam tego chaotycznie