reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja okna już prawie pomylam zanim potwierdziłam ciążę. Bo miałam wtedy cicha nadzieję że okres się spóźnia i jak porobie więcej to szybciej przyjdzie ale jednak nie przyszedł 😂😂
Zostały mi dwa małe okna ale to na luzie 😉

Pamietacie czy na początku ciąży można Ibuprom czy nie? Bo wiem że pod koniec i po CC brałam ale na początku nie pamiętam a łeb mi pęka
Paracetamol. Ja ostatnio kupiłam nie Apap a paracetamol za 2,50
Polecam 😉

reklama
Ja okna już prawie pomylam zanim potwierdziłam ciążę. Bo miałam wtedy cicha nadzieję że okres się spóźnia i jak porobie więcej to szybciej przyjdzie ale jednak nie przyszedł 😂😂

Pamietacie czy na początku ciąży można Ibuprom czy nie? Bo wiem że pod koniec i po CC brałam ale na początku nie pamiętam a łeb mi pęka
Z tego co wiem to ibuprofen nie. Coś z paracetamolem i tez ostrożnie, np Apap.

A ten z reklamy Apetizer? :D by niejadek zjadł obiadek :D próbowaliście to kiedyś? To jest w ogóle zdrowe dla maluchów? :D

Ja to wogole nie jestem ze takimi syropkami. Uważam ze to dziadostwo aby tylko coś sprzedać 🤷🏻‍♂️
Ja od dobrego roku staram się bardzo naturalnie jak najmniej syropów chemii antybiotyków moje dziewczyny nigdy nie brały
Jak chcą jedzą jak nie to nie zmuszam 😊

Ja też nie zmuszam ale są dni że nie je od śniadania czyli koło godz 8-9 do godz 17-18. I wtedy moje nerwy i cierpliwość się kończy.
Mimo że staram się naprawdę gotować i zdrowo ale i smacznie to ta moja mała sroczka mało co je .

Nie wolno tyllo.paracetamol

Chyba z farbowania włosów nici. Chciałam umyć podłogi i jak tylko zmoczyłam ręcę w wodzie z płynem pojawiły się na dłoniach bąble, swędziała skóra i piekła żywym ogniem [emoji17] Chyba lepiej nie ryzykować z farbą, która ma mocniejsze działanie [emoji17]

Chyba z farbowania włosów nici. Chciałam umyć podłogi i jak tylko zmoczyłam ręcę w wodzie z płynem pojawiły się na dłoniach bąble, swędziała skóra i piekła żywym ogniem [emoji17] Chyba lepiej nie ryzykować z farbą, która ma mocniejsze działanie [emoji17]
Napij się wapna . Aż tak złe to wyglada??

reklama
Takajedna a jesteś alergikiem? W sensie
Czy w przeszłości tez miałaś takie reakcje alergiczne? Myłaś już w tym płynie coś? Może akurat on Cie uczulił. Ja staram się sprzątać mieszkanie w rękawicach. Jak ich nie założę to mam ręce jak staruszka.

U nas na obiad kotleciki z kurczaka, ziemniaki i pewnie ogórki kiszone.
Kurczę jest 12 a ja już dziś zjadłam owsiankę, pomarańcze i 2 kromki z pasztetem.

Do góry