reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Gratulacje i witam wszystkie nowe mamy :) w koncu moze zrobi sie troszke wiekszy ruch do rozmow [emoji846][emoji846]

Ja mieszkam w UK. Prywatnie na wizytye bede chciala isc w pierwszym tygodniu grudnia, jesli dotrzymam. Ogolnie mam 7 poronien za soba wiec wiecie... u mnie nastawienie jest takie z dystansem. Zobaczymy czy cokolwiek sie rozwinie do tego 7 skonczonego tygodnia.

Dzień dobry :)

Kazumi i jak, dałaś radę z tym duphastonem? Ja brałam w ciąży ale tylko przez 2 tyg i w sumie nie miałam żadnych przygód żeby zastanawiać się nad ewentualna drugą dawka. Może w ulotce jest info?

Zabajona to faktycznie dużo tych poronień :( mocno trzymam za Was kciuki !!!!

A wogole jakich lekarzy wybieracie do prowadzenia ciąży? NFZ czy prywatnie?
Ja bede chodzila prywatnie do lekarza, ktory jeszcze 2 lata temu przyjmowal na NFZ u mnie w miescie. Nadal pracuje na fundusz ale musze sie zorientowac gdzie, natomiast prywatnie przyjmuje niecale pol godziny drogi.

Dzień dobry :)

Kazumi i jak, dałaś radę z tym duphastonem? Ja brałam w ciąży ale tylko przez 2 tyg i w sumie nie miałam żadnych przygód żeby zastanawiać się nad ewentualna drugą dawka. Może w ulotce jest info?

Zabajona to faktycznie dużo tych poronień :( mocno trzymam za Was kciuki !!!!
Dzieki :) zobaczymy co to bedzie tym razem. Ja niestety ronie okolo 80% ciaz z niewiadomych nadal powodow wiec calkiem prawdopodobne jest ze i tym razem tak sie stanie. Nauczylam sie z latami podchodzic do tego z jak najmniejsza doza emocji, jakkolwiek brutalnie to nie brzmi.

Paulina ja z racji mieszkania za granica pierwsza wizyta prywatna ale pozniej juz na fundusz tutaj.

@Kasiaparasia byłam zaskoczona brakiem konkretnej informacji w ulotce, ale stwierdziłam że nie będę zawracać głowy lekarce. Przyjęłam sobie pół dawki w połowie dnia i wieczorem normalnie całą. Nic się nie działo więc raczej sobie poradziłam ;)
W sumie nie wiem po co mam zapisany ten lek, ale czytałam że mnóstwo osób go stosuje i nie raz lekarze przepisują "na wszelki wypadek". Ważne, że nie zaszkodzi.

Muszę natomiast pilnować przyjmowania go w odpowiednim czasie od jedzenia żeby nie było takich niespodzianek jak wczoraj. Niestety włączył mi się ogromny wstręt do wszystkiego. Jem sucharki, chrupkie pieczywo i dziś udało się strawić banana. Mam nadzieję, że kilka dni takiej diety uspokoi mi żołądek i wrócę do normalności.

reklama
dzień dobry
Ja idę prywatnie do gina który pracuje w szpitalu. Już mi prowadził ciąże, i jak leżałam w szpitalu przed porodem to przychodził do mnie.

Zabajona wydaje mi się, że twoje obecne podejście do tematu to najzdrowsze możliwe podejście.
Życzę Ci zdrowego różowego puchatego dzidziusia 👶

Do góry