reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Byłam na wizycie (32+0) mała wazy 1970g ale jeszcze się nie odwróciła. Jak nie odwróci się do następnej wizyty 25.06 to lekarz będzie ustalał termin cc 😔 i jeszcze ten cukier mi skoczył i mam iść do diabetologa a jak nie dostane się w przeciągu tygodnia to położy mnie do szpitala i tam to sprawdza. Teraz mam dola i będę się tym martwić 😭
jeszcze wyszły jakieś bakterie w moczu i mam powtórzyć za tydzień i wysłać lekarzowi
Spokojnie z tym odwracaniem koło 36 tygodnia określa się ostateczne położenie. Jak słyszę to co druga kobieta w ciąży dostaje cukrzycy więc jak to mówi moja położna ani źle ani dobrze. Ale wtedy w większości przypadków decydują się na cc. Co do bakterii w moczu to zdążają się. Ja miałam infekcje w piczi i to paskudna bakteri@. Antybiotyk i po 5 dniach wszystko w normie. Nie latamy tylko na spokojnie. Będzie dobrze. Położna moją mówi że na obniżenie cukru bardzo dobrze wpływa napar że świeżej mięty. Nie taki susz z torebki tylko taka świeża z ogródka lub z doniczki w sklepie na bank dostaniesz. Ponoć testuje na swoich podopiecznych i daje super rezultaty. Pij szczególnie na noc bo w nocy najczęściej cukier podbija do góry.

reklama
Witam,

u nas dziś pod chmurką :( więc zamulamy w domu :(

Dziewczyny, a miałyście/macie ten słynny "syndrom wicia gniazda"? Ja nic a nic, codziennie się obijam i mówię sobie, że jutro posprzątam, poprasuję to co zostało i spakuję torbę do szpitala 🤦🏼‍♀️

w żadnej ciąży nie miałam , w tej też :( wszystko leży odłogiem :( nawet nie mam ubrań do szpitala dla dziecka zakupionych :( codziennie sobie obiecuje, że to zrobię ale nie mogę się zdecydować na nic :(

Dziewczyny, czy Wy już kupowałyście kocyki/otulacze do fotelika samochodowego?
Moja położna środowiskowa powiedziała, że warto je kupić, ponieważ nie można zapinać pasów jeżeli dziecko będzie ubrane w kurtkę i t.d., ono ma być zapięte w kaftaniku na przykład, a my już przewijamy kocykiem z fotelika żeby mu ciepło było.
Teraz oglądam opcje na lato - taki wafelek, i coś cieplejszego na jesień - bawełna + plusz.

Czy Wy mogłybyście coś polecić z tych kocyków do fotelika?
Tu chyba chodzi o kurtki typowo zimowe :) dzieci ( nawet te duże) nie powinny jeździć w kurtkach :) Jeżeli chodzi o niemowlaki to ja miałam na jesień i zimę grubsze materiałowe kombinezony (np.z wełny) i dodatkowo otulałam kocykiem:) Oczywiście jest mnóstwo otulaczy (ponczo) do fotelików i zdecydowanie najlepsze są wełniane :) teraz na lato planuje lekki bambusowy kocyk lub muślinowy :)

Nieśmiała - sciskaj nogi jak najdłużej :) &&&&&

Martitta88 ale to jest twarde twarde, a jednak kilka miesięcy w nim będzie. 🤔
To może niech go obada ta Twoja położna i niech Ci doradzi czy może być?
Witam,

w żadnej ciąży nie miałam , w tej też :( wszystko leży odłogiem :( nawet nie mam ubrań do szpitala dla dziecka zakupionych :( codziennie sobie obiecuje, że to zrobię ale nie mogę się zdecydować na nic :(

Tu chyba chodzi o kurtki typowo zimowe :) dzieci ( nawet te duże) nie powinny jeździć w kurtkach :) Jeżeli chodzi o niemowlaki to ja miałam na jesień i zimę grubsze materiałowe kombinezony (np.z wełny) i dodatkowo otulałam kocykiem:) Oczywiście jest mnóstwo otulaczy (ponczo) do fotelików i zdecydowanie najlepsze są wełniane :) teraz na lato planuje lekki bambusowy kocyk lub muślinowy :)

Nie miałaś syndromu, ale skoro przy poprzednich ciążach dałaś radę to wszystko ogarnąć to teraz też na pewno dasz radę :)

Witam,

No to wejdźcie sobie na patulove. Kupiłam kiedyś mojej siostrzenicy zajączka 😉 Genialne rozwiązania kurteczek do fotelika

Nie wiem jak wyglądają otulacze i kocyki do fotelika mają jakiś inny kształt? . Jeśli chodzi Ci o normalne to na lato mogę polecić
Memi azurkowy z bambusa
Jamiks super jest i tańszy niż Memi
Mam też z texpolu fajną taka wieeelki pieluszkowy otulacz z bamboo-line no i z bolo otulacz taki w listki - mega w dotyku. Na chłodniejsze dni mam kocyki utkane przez mamę no i kołderkę w mniejszym rozmiarze.
Hej Hania,
Dzięki za polecenie!
Tak, te kocyki i otulacze do fotelika mają być pod pasami, jakoś tak to wygląda:

Załączniki

• F43CA4D4-BF85-45A6-A536-0E11783C12A9.jpeg
    F43CA4D4-BF85-45A6-A536-0E11783C12A9.jpeg
    119 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Do góry