reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja mówię o kobiece która nie jest w ciąży to jest tylko efekt tego że Ci się organizm oczyszcza
Jesz wszystko tylko w formie zupy i jesz 6-7 razy dziennie i broń boże się nie odchudzasz ;-)
100 g domowej zupy to ok 50kca, czyli mniej niż 100 g banana. nawet jeśli jesz ją 6 razy dziennie to daje to tylko 300 kcal przy normalnym zapotrzebowaniu na ok2000 kcal. Co byś nie mówiła to jest głodówka a nie dieta.

Ja już przez samo zrezygnowanie ze słodyczy straciłam 2 kg a dopiero od 10 dni wiem że jestem w ciąży. Staram się nie sięgać po "byle co". Może tędy droga jeść takie ilości jak do tej pory ale zdrowiej.

Pytałam mojej lekarki więc nie widziała problemu lecz zaczekać do kolejnej wizyty jeśli będzie wszystko Oki:-) ja broń boże nie chce się odchudzać spokojnie :-) najważniejszy dzidzius

Ja już przez samo zrezygnowanie ze słodyczy straciłam 2 kg a dopiero od 10 dni wiem że jestem w ciąży. Staram się nie sięgać po "byle co". Może tędy droga jeść takie ilości jak do tej pory ale zdrowiej.
No mnie też od słodyczy odrzucilo jedynie co to pije herbatę z 1.5 łyżeczka cukru A i tak czasami za slodka

Ja się zastanawiam czy zastosować u siebie zupomanie bylam na niej i udało mi się w miesiąc jedząc wszystko w formie zupy prawie 11kg w miesiac

To jest wlanie błędne myśle UE dotyczące odchudzania. Żeby schudnąć trzeba jeść. To co :) a dieta to nic innego jak zmiana nawyków żywieniowych
Skontaktuj się z dobrym dietetykiem i nic na własna rękę:)

100 g domowej zupy to ok 50kca, czyli mniej niż 100 g banana. nawet jeśli jesz ją 6 razy dziennie to daje to tylko 300 kcal przy normalnym zapotrzebowaniu na ok2000 kcal. Co byś nie mówiła to jest głodówka a nie dieta.

Dokładnie tak . A przy jedzeniu 2000 kcal można wyglądać rewelacyjnie!! Nie zrzucisz zdrowo nawet kilograma przy takiej diecie. Nie wspomnę o tym jakiej krzywdy narobisz swojemu organizmowi

No mnie też od słodyczy odrzucilo jedynie co to pije herbatę z 1.5 łyżeczka cukru A i tak czasami za slodka

Ja słodycze owszem ale te zdrowe. Jest tyle świetnych zamienników , które nie szkodzą nam ze aż miło 😉 u nas cała rodzina się zdrowo odżywia ale nie pogardzę ani pizza ani chipsami. Wszystko z głowa

reklama
Spokojnie akurat jestem z tych co mają silną wolę
Ciesze się że nie ciągnie mnie do słodyczy przerzucilam się na wodę i nie głosuje się i nie podjadam jest i tak progres i dużo sałatek
Dziękuję wam dziewczyny ale naprawdę nie mam zamiaru się odchudzac

Do góry