reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Moj mąż trochę zawiedziony, chciał przedłużyć ród 😂 A ja czuje, że doktor się nie mylił i będzie jednak druga dziewuszka

Ja sie czuje identycznie jak w ciazy z synami. W ciazy z corka ktora stracilam czulam sie calkiem inaczej i to byla tylko ta jedna ciaza :) natomiast nie mam tez zadnych preferencji wiec co jest to jest i wiekszego znaczenia to dla mnie nie ma :)

Ja sie czuje identycznie jak w ciazy z synami. W ciazy z corka ktora stracilam czulam sie calkiem inaczej i to byla tylko ta jedna ciaza :) natomiast nie mam tez zadnych preferencji wiec co jest to jest i wiekszego znaczenia to dla mnie nie ma :)
Bardzo współczuję straty, wiem co to znaczy.
A możesz porównać czym się różniły ciążę? Ja właśnie próbuję swoje porównać, ale tak nie do końca mi wychodzi 🤷‍♀️

Moje ciaze się róznią, a i tak mi sie wydaje ze chlopak będzie[emoji23]. Za to znajoma z synem czula sie wg niej jak na dziewczynke, a z dziewczynką miala dokladnie takie same objawy jak z synem i sie zdziwila, ze córka będzie.

Ból glowy zafundowal mi pobudke o 4. Syn zaczął sie tluc o 4:30 to zrype dostal i spac poszedl. O 5 jego budzik zaczął dzwonic. Myślalam ze sie zabije w biegu do telefonu[emoji58]. Ale juz mi sie nie chcialo go opitalać. Zrobie to za godzine jak z triumfem sciagne go do szkoly[emoji23].

Mi na mdłości pomaga zjedzenie czegoś, bo najgorzej czuję się z pustym żołądkiem. Nie polecam bananów na śniadanie. Są specjalne gumy Pregna Vomi na mdłości, mają imbirowy smak, ale mi tak średnio pomagały. Najlepiej robi mi taki suchy 2-dniowy chleb z masłem i szynką 🙈
Też mam te gumy, lekarz polecił mi już w pierwszej ciazy pregna plus niedawno w jednej aptece znalazłam właśnie w zestawie z gumami w super promocji :) w pracy żuje ale też średnio pomagają. Ok tak suchy chleb najlepszy mąż kupuje już po dwa ;) ale u mnie z żółtym serem albo pomidorem wędlina często mi nie podchodzi

Moje ciaze się róznią, a i tak mi sie wydaje ze chlopak będzie[emoji23]. Za to znajoma z synem czula sie wg niej jak na dziewczynke, a z dziewczynką miala dokladnie takie same objawy jak z synem i sie zdziwila, ze córka będzie.
Dziewczyny, mnie w ciąży z synem mdliło i wymiotowałam może z 3x... Z córeczką z kolei wymiotowałam okropnie do 12 tygodnia było ciężko. A teraz strasznie mnie mdli i wcześniej wymiotowałam kilka razy, ale od kilku dni spokój, trochę mdli i tyle, ale to ciąża bliźniacza to też może inaczej 🤷‍♀️ Dlatego też mam przeczucie, że to parka bądź chłopcy, bo wymiotowałam i mdli, ale nie tak strasznie jak z córką.. Jest tak pół na pół 😅 Trochę jak z synem i trochę jak z córką 🤦‍♀️ Mówią też, że każda ciąża jest inna, więc nie można się nastawiać. 😊

to mnie męczą okrutne piekące zgagi :) rano jest wszystko okej, i od 14-15 godziny pojawia się mega pieczenie w przełyku, które najmocniej daje znac koło 21- 22 :) spie z miską przy łózku- jakbym miała nie zdążyc, jednak odpukać jeszcze nie wymiotowałam ;P

reklama
Do góry