reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
To ja już zgłupiałam 🤣 Ostatnią @ miałam 25.09 ... Cykle dość nieregularne, min. 35 max. 42 dni ... Beta ze środy w załączeniu ... Co Wy bardziej doświadczone możecie o tym powiedzieć ? To moja pierwsza ciąża, która trwa i zaczynam głupieć 🤣Zobacz załącznik 1043494Zobacz załącznik 1043494
Najważniejszy jest przyrost nie sam wynik, ale dla przykładu moja beta z czwartku to 14,84 i z dziś 63,82 więc jest to naprawdę wcześna ciąża ok. 3 tydzień a z om. wskazywałoby to na 5/6tc. Przy nieregularnych cyklach tymbardziej ciężko wyliczyć więc tydzień wskaże Ci dopiero lekarz po pomiarach, bo owulacja zawsze mogła się przesunąć i ten termin z om często się nie sprawdza :)

Pamiętam, że w pierwszej ciąży też dużo spałam, teraz również spać się chce ale już nie ma jak, bo pierworodny wymaga całodobowej obserwacji :D oprócz tego nie wychodziłabym z pod koca,od 3 dni mi tak zimno, że aż się trzęse - tego akurat z pierwszej ciąży nie pamiętam. A na domiar złego już mam zgagę, a to dopiero początek.. :(

Kasia ja też drzemalam w dzień. Po 11 poszłam z moją biglicą na długi spacer. Przyszłam to drzemalam od gdzieś 12.30 do 14.30.
Po tym już na drzemke nie było opcji ale leżałam ile mogłam.
Ale drzemka w dzień.... Marzenie... może jutro... nie wiem czy to od ciąży czy od tej depresyjno-barowej pogody.
A ze ciśnienie mam niskie, co dla mnie oznacza ok 110/ok 70, to jak pochmurno ja zasypiam na stojaco

reklama
Limonka mnie gniecie w lewym, i skurcze w nim czasem. Może to dlatego że z niego miałam ostatnią owulacje? nie wiem. a może tak poprostu się robi?

Do góry