reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
I takie podejście szanuje i sama sobie to powtarzam, nie usłyszę nawet dziękuję jak postanowie pracować dłużej. A ja ciągle myślę bardziej o innych niż o sobie i cały czas się głowie czy nie chodzic jeszcze na miesiąc czy 2 do pracy, bo mają ciężko bo mało ludzi a ja jeszcze im pomogę. .. Ale co mi z tego zostanie? Żadnej wdzięczności bo tak właśnie jest u mnie w korporacji. Wszyscy tylko pretensje i nerwy, ale żeby docenić pracownika to gdzie...
Dlatego zobaczę co powie lekarz w środę, jak powie że mogę wrócić to wrócę ale na 2 tygodnie, pozamykam swoje sprawy, przekażę innym moje obowiązki i do widzenia. Nie ma co ryzykować, szczególnie w tak stresującej pracy, za bardzo chciałam tego dzieciatka i staralismy się o nie z mężem żeby teraz bardziej myśleć o robocie niż o jego zdrowiu 🙄🙄
Ja też korpo, może stąd ta niechęc ;)

Kochana u mnie w Belgii jjest to samo. pracuje jako sprzataczka to przynajmniej bede musiala pociagnac do 7 miesiaca i poyem jak chce to na zwolnienie. dopiero od 12 tyg ciazy mozna powiadpmic pracodawce wtedy jeat sie pod ochrona i nie moze cie zwolnic. najgorsze ze jak pojde od 7m na zwolnoenie to krotszy macierzynski i mi odejma od tuch 15 tyg. do tego tylko 4 wychpwawczego. czyli wychodzi jak dzidzia bedzie miala 5-7 miesiecy ja musze wrocic do pracy a maluszka dp zlobka. potabany system
Wyjścia nie mam. Oprócz mnie dwie kobiety są w ciąży i pracują do samego końca czasem 1, 2 w nocy. Tutaj w Holandii inaczej to wygląda. Mówią że ciąża to nie choroba.

Ja jestem w UK i tez tak samo. Ciaza uznawana po 12 tyg, ratowana jeszcze pozniej w razie co, ciaza to nie choroba, wiekszoc kobiet pracuje do sameho konca, nie ustepuje sie tu miejsca ciezarnym ani w autobusach ani w kolejkach. Ot jest sie taka sama kobieta jak i te nie w ciazy.

Witaj LadySnow. Mamy te same terminy.

A u mnie kolejny dzień bez konkretnych odpowiedzi. Beta ze środy 830,beta z dzisiaj 2300. Pani ginekolog ponownie zrobiła USG ale nadal nic jeszcze nie widać.Kolejna beta i wizyta w środę (13.11),jak na tej nie będzie nic widać to się wykoncze nerwowo.

Też chcę się z Wami przywitać :)
To moja druga ciąża, mam już 5 letnią córeczkę. Test wyszedł pozytywnie już 8dni przed spodziewaną miesiączką. Ten na zdjęciu zrobiony 4dni przed, a bardzo wyraźną kreską. Betę zrobiłam przedwczoraj i wyniosła prawie 200. Na kolejną wybieram się we wtorek, a do lekarza dopiero 2.12 ale z nadzieją, że już wszystko będzie ładnie widać :) wg obliczeń termin z ostatniej miesiaczki wychodzi na 20.07.2020
Gratuluje Kochana! :) czekamy razem na wizyte, bo mam tego samego dnia :)

A u mnie kolejny dzień bez konkretnych odpowiedzi. Beta ze środy 830,beta z dzisiaj 2300. Pani ginekolog ponownie zrobiła USG ale nadal nic jeszcze nie widać.Kolejna beta i wizyta w środę (13.11),jak na tej nie będzie nic widać to się wykoncze nerwowo.
Hej beta rośnie następnym razem juz będzie widać napewno 😊

A ja dalej odpoczywam. no ewidentnie dziś przegielam :(
na szczęście zaraz przyjadą szaszlyczki i sałatka z kurczakiem i pieczywem czosnkowym i one mi wszystko wynagrodza :D

reklama
Witam kolezanki. Pragne przylaczyc sie do Waszego grona bowiem oczekuje na maluszka. Od 3 dni robilam testy, dzisiejszy wyszedl nastepujaco. Pobieglam nastepnie zrobic bete i htc. Wyniki przedstawiam ponizej. Wiec po cichu cieszymy sie z mezem z naszej "kropki" :)
20191108_095815.jpeg
Screenshot_20191108-155732_Firefox.jpeg

Do góry