reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Dziewczyny, tak piszecie o tych smoczkach i dużo moich znajomych/członków rodziny mi je poleca ale ja się naczytałam że nie zaleca się stosowania smoczka w pierwszym miesiącu a według niektórych źródeł w pierwszych dwóch miesiącach bo może to zaburzać laktację. I boje się tego smoczka użyć. Mąż też jest przeciwny chociaż ma przechlapane jak musi zostać z Małym sam a ten zaczyna marudzić. Boje się że Mikel będzie wtedy za mało jadł i że nie będzie przybierał tak jak powinien. Wiem, że u Was wszystko poszło ok ale ja się boje i już 😜 zobaczymy jak długo jeszcze wytrzymam.

@Hania będzie mamą ale szczęście z tymi przespanymi nickami! A Oliwka śpi w swoim łóżeczku czy z Wami?

Ja wczoraj miałam tragiczny dzień. Gorączka 39,3 i prawie cała poprzednia noc nieprzespana. To chyba było zapalenie piersi... Ale dziś już dużo lepiej, bez gorączki, i ostatnia nocka dużo lepiej przespana chociaż muszę mieć synka ciągle albo na sobie albo obok w naszym łóżku bo jak go przekładam do dostawki to się budzi i znowu w płacz że głodny...

@Martitta88 u mnie tez było zapalenie piersi, stary sposób okazał się najlepszy 😁 liście kapusty, widelcem pojeździłam po liściu żeby puścił soki i na piersi- wycięłam sobie dziurki na sutki 😂
I wyciągnęły mi to gorąco, po ok godzinie te liście były tak gorące jak bym je ugotowała, a cycki za to już niebo lepiej 😃 w pierwszym tygodniu miałam

No ja właśnie tez do tych smoczków mam takie obawy, sama nie wiem- my w sobotę miesiąc, do tego czasu i tak się wstrzymujemy bo te smoczki co mam to mały i tak nie akceptuje. Zobaczymy, najwyżej jak będziemy przyciśnięci do ściany to spróbujemy 😁

My też śpimy razem jeszcze, taki maluszek mocno potrzebuje czuć mamę, wtedy czuje się bezpiecznie, w ciągu dnia wkładamy do łóżeczka ale wtedy najkrócej śpi i jak się budzi to straszny płacz. Zobaczymy jak długo będziemy razem spać, myśle że jak te przerwy w karmieniu będą dłuższe bo na razie pobudka co 1,5-2 h nadal w nocy 😃

Dziewczyny, tak piszecie o tych smoczkach i dużo moich znajomych/członków rodziny mi je poleca ale ja się naczytałam że nie zaleca się stosowania smoczka w pierwszym miesiącu a według niektórych źródeł w pierwszych dwóch miesiącach bo może to zaburzać laktację. I boje się tego smoczka użyć. Mąż też jest przeciwny chociaż ma przechlapane jak musi zostać z Małym sam a ten zaczyna marudzić. Boje się że Mikel będzie wtedy za mało jadł i że nie będzie przybierał tak jak powinien. Wiem, że u Was wszystko poszło ok ale ja się boje i już 😜 zobaczymy jak długo jeszcze wytrzymam.

@Hania będzie mamą ale szczęście z tymi przespanymi nickami! A Oliwka śpi w swoim łóżeczku czy z Wami?

Ja wczoraj miałam tragiczny dzień. Gorączka 39,3 i prawie cała poprzednia noc nieprzespana. To chyba było zapalenie piersi... Ale dziś już dużo lepiej, bez gorączki, i ostatnia nocka dużo lepiej przespana chociaż muszę mieć synka ciągle albo na sobie albo obok w naszym łóżku bo jak go przekładam do dostawki to się budzi i znowu w płacz że głodny...
Hello Martitta.
Masz absolutną racje. Ja tez wychodziłam z identycznego założenia i głupotą bylo dla mnie podać smoczek w 2 dobie życia. Tak jak pisałam okazalo sie ze niepotrzebnie. Moja mala przybiera bardzo szybko na Wadze, np w 5 dni 2 tyg przyrost i nie mamy problemów z laktacja. Dzięki temu ze mam treściwy pokarm nie musze wybudzać jej w nocy co 3h tylko daje jej pospac tyle ile chce.

Oliwka śpi w łóżeczku przystawnym, tak dla bezpieczeństwa bo ma sensor oddechu, no i wlasnie nie chcieliśmy zrobic z niej przylepki, bo miala zskusy juz w szpitalu, caly czas przy cycu. Wtedy wlasnie dalam je smoka na odklejenie się ode mnie bo pogryziona bylam.

W łóżku niezmiennie spi z nami chihuahua💁‍♀️🐕

reklama
Do góry