reklama
karolaka88
Fanka BB :)
GratulacjeWczoraj 27.07 o 14;07 przyszła na świat Blanka 2990g i 55cm poprzez cc, poród wywoływany, ale nie było postępu
Teraz to już chyba tylko ja zostałam...
niunia2324
Ja też porownywalam ilość odciągniętego do tego co je. Dostałam opierdol lekko mówiąc podobno absolutnie nie można tego porównywać. Siły ssania DZIECKA do laktatora. Wiec nie martw się moja droga. A jeśli chodzi o częstotliwośc jedzenia tylko cyca to mój Klusek co 1,5 h najczęściejA laktatorem sciagne 30ml
niunia2324
A dzisiaj odrzucił mm je tylko cyca i jest nieodkladalny wiec nasze 1,5 h zamieniło się w non stop ☺Ja też porownywalam ilość odciągniętego do tego co je. Dostałam opierdol lekko mówiąc podobno absolutnie nie można tego porównywać. Siły ssania DZIECKA do laktatora. Wiec nie martw się moja droga. A jeśli chodzi o częstotliwośc jedzenia tylko cyca to mój Klusek co 1,5 h najczęściej
niunia2324
@Martitta88 a jak u Was?
Maria_0701
Dziewczyny, ja laktatora na razie nie mam i karmię tylko piersią, też się martwiłam ile gramów mleka jest i czy dziecko się najadą okazało się, że chyba nawet się objada, bo waga bardzo ładnie idzie do góry. To jeden z najważniejszych parametrów, na który patrzą lekarze i położne.
Moja położna też mówiła, że w ogóle nie trzeba nic mierzyć i że dziecko za raz może zjeść 40 ml, a za drugim razem 120. W każdym razie maleństwo dobierze swoją normę dobową.
Moja położna też mówiła, że w ogóle nie trzeba nic mierzyć i że dziecko za raz może zjeść 40 ml, a za drugim razem 120. W każdym razie maleństwo dobierze swoją normę dobową.
Klaudiaaaaxdd
Zaciekawiona BB
Ja miałam cc wczoraj o 14 i nadal jej nie nakarmiłam, dziś przyniosła mi ja Polozna ale wgl nie chciała ssać Dostała żółtaczki w pierwszej dobie jestem wykończona !!
Natalia198777
A u nas od kilku dni i dni i noce przekrzyczane to juz nie płacz a krzyk. Pierwszy tydz byl super anioł. Jadł spał trzaskał w pieluche . Budził się na cyca oznajmiajac to lekkim niezadowoleniem i tyle a teraz bozesz maż wyprowadził sie do pokoju obok.... daje biogaje i delicol jak zaleciła położna i nic... ide z nim dziś do lekarza...... juz nie wiem co mu jest..... napina sie i preży przy tym wyje jak kojot nie do uspokojenia..... juz nie wiemy czy to kolki... kupki robi często i normalne....
AsiaPelasia
Będzie dobrze, Klaudia! Sporo dziewczyn po cc po jakimś czasie zazwyczaj w domu sporo próbuje z dzidzi i zaczyna ssać ładnie i laktacja się rozkręcaJa miałam cc wczoraj o 14 i nadal jej nie nakarmiłam, dziś przyniosła mi ja Polozna ale wgl nie chciała ssać Dostała żółtaczki w pierwszej dobie jestem wykończona !!
reklama
AsiaPelasia
Natalia biedni jesteście mama zmęczona i dzidzi tez bo nie wiadomo co to
Mam nadzieje, ze lekarz coś jeszcze podpowie. U nas tez jest płacz i prężenie przy baczkach i kupce, a jeżeli kolka to może spróbuj puścić szum, dzieci lubią się uspokoić przy nim- nawet jak nie zaśnie to będzie spokojniejszy spróbuj z nagraniem z YouTube albo suszarka
Mam nadzieje, ze lekarz coś jeszcze podpowie. U nas tez jest płacz i prężenie przy baczkach i kupce, a jeżeli kolka to może spróbuj puścić szum, dzieci lubią się uspokoić przy nim- nawet jak nie zaśnie to będzie spokojniejszy spróbuj z nagraniem z YouTube albo suszarka