reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Zgadza się. Dzisiaj 37+2. Byłam w pt.na ktg lekarka która opisywała wydruk właśnie powiedziała ze ciąża donoszona i nic tylko czekać na akcję 😀 na ktg czynności skurczowych brak.
Dotarło dzisiaj do mnie, że to już niedługo, mam mega stresa gdzieś tam głęboko w sobie.
Dziewczyny, pewnie pytanie juz padło i ogólnie gadałysmy o tym, ale zapytam ponownie, będziecie korzystać z "wykupienia " położnej do porodu? Żeby była tylko z Wami? W szpitalu do którego się wybieram jest taka opcja i nie wiem co robić z tym fantem.
ja już jestem umówiona, dla mnie to najważnieksza osoba przy porodzie, będzie tylko dla Ciebie, nawet jak ktoś jest na dyżurze to nie będzie miał tyle czasu nie poświęci Ci całej swojej uwagi, a ona i pomasować może i podtrzymać na duchu i wie kiedy coś się dzieje niepokojącego i nie musisz już sobie tym głowy zawracać, zna różne techniki relaksacyjne, ale oprócz tego wydaje mi się, że (niestety) jak się komuś zapłaci to jednak bardziej mu się chce, u mnie to kosztuje 500 zł i wolę kupić łóżeczko później i na czymś innym zaosszczędzić, szczególnie, że na razie u mnie np nie ma nadal porodów rodzinnych, więc zawsze raźniej z kimś

reklama
Porody rodzinne nadal zablokowane, tak jak i odwiedziny. Polecono mi położna, dostałam numer tel.,chyba zadzwonię, rozmowa w zasadzie nie jest zobowiązująca...
A mam wrażenie , że aby uniknąć paniki przydałby mi się ktoś, kto mnie ogarnie z moich czarnych myśli.
Ja to bym chętnie z Wami rodziła. Byłoby raźniej 😁

ja już jestem umówiona, dla mnie to najważnieksza osoba przy porodzie, będzie tylko dla Ciebie, nawet jak ktoś jest na dyżurze to nie będzie miał tyle czasu nie poświęci Ci całej swojej uwagi, a ona i pomasować może i podtrzymać na duchu i wie kiedy coś się dzieje niepokojącego i nie musisz już sobie tym głowy zawracać, zna różne techniki relaksacyjne, ale oprócz tego wydaje mi się, że (niestety) jak się komuś zapłaci to jednak bardziej mu się chce, u mnie to kosztuje 500 zł i wolę kupić łóżeczko później i na czymś innym zaosszczędzić, szczególnie, że na razie u mnie np nie ma nadal porodów rodzinnych, więc zawsze raźniej z kimś
Tak, masz rację, jutro zadzwonie, pogadam, może się umówimy. Wydaje mi się ze mnie to uspokoi jak bede miala kogoś...
U mnie to koszt 1000 zł. 😨

liczą jak za zboże... u mnie za to są dopłaty za pokoje, jeśli chcesz jedynkę lub dwójkę, dobrze, że nie ma odwiedziń, bo normalnie podobno kradną :)
Oj tak, słyszałam juz dawno dawno temu, że to "niezły biznes", od lat funkcjonują kradzieże w szpitalach. Koszmarny świat. Koszmarni ludzie.
Generalnie to ciesze się ze nie ma odwiedzin (wykluczając smuteczek, ze tatusia nie bedzie) to na bank wyjdzie nam to na zdrowie, i karmienie przyjemniejsze i "wietrzenie" bez skrępowania 😉

reklama
No ja raczej też nie będę miała opłaconej położnej. Będę szła z marszu. Niewiele idzie teraz zaplanować w Poznaniu. Modlę się tylkoo to żeby mąż był przy nas i o szczęśliwe rozwiazanie.

Do góry