reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Mój synek ma 3 drzemki w ciągu dnia przeważnie godzinne, zdarzy się nawet do 2 godzin. W nocy jedna pobudka na jedzenie nad ranem ale coraz częściej przesypia całe noce [emoji846] ostatnio zauważyłam, że bardzo walczy z zasypianiem zwłaszcza wieczorem. W przyszłym tygodniu mamy rehabilitacje i podpytam o zamianę gondoli na rozłożoną spacerówkę bo już mały się nie mieści i grasuje mocno w gondoli.

Godzinna drzemka to u nas luksus, który sporadycznie się zdarza. Zwykle ma 2-3 drzemki po pół h. Śpi od 20/21 mniej więcej do 8 (+/-1h) z pierdyliardem pobudek na mleko (częściej je w nocy niż w dzień ostatnio). Syn do roku z hakiem dopóki nie przeszedł na jedną drzemkę też spał max pół h.

Hej :) Mój młody ma średnio 3 drzemki w ciągu dnia, czasowo to zależy.Najlepiej śpi mu się na spacerze :) Co do nocy, to zasypia 19/20 i śpi do 8. Przeważnie w nocy są 1/2 karmienia. Ostatnio jednak dochodzi do 3. Kupiłam mądrą książkę "Sensoryczne niemowlę" (swoją drogą polecam, jest bardzo pouczająca) i prócz propozycji zabaw dla malucha (najprostszych) , jest tam również napisane, że dziecko w wieku 5-6 miesięcy może wybudzać się w nocy częściej na jedzenie, ponieważ w ciągu dnia jest za dużo interesujących rzeczy. :) Dietę rozszerzać zacznę za jakieś 2 tyg. Najpierw jednak czeka mnie zakup krzesełka do karmienia :D

Ostatnia edycja:
Hej mamusie! Co tam u Was? Dzieciaki już brykają po mieszkaniu? Zdrowe?
U nas wszystko ok [emoji6] byle do wiosny [emoji255][emoji257][emoji258][emoji272][emoji559]

Hejaaa! U nas niedługo 7 miesięcy, przemieszcza się na razie na brzuchu- najlepiej idzie mu do tyłu i ciągle się denerwuje, bo nie ten kierunek ;) mamy już 5 zębów (jakieś szaleństwo! 3 wyszły w tym samym czasie, ale nie działo się nic z tym związanego, trochę tylko pomarudził z 2 dni). Ale ogólnie niesamowite jak się zmienia, a uśmiech to coś pięknego :D

Hej. U nas właśnie skończył się mega katar i wyszedł pierwszy ząbek. Mała 4 marca będzie mieć 8msc. Sama siada ale raczkować nie chce za to powoli kombinuje w łóżeczku jak się wstaje ale jeszcze jej to nie wychodzi. Łapie rączkami szczebelki i podnosi tyłek i zachwile na niego siada. Lubi się turlać. Uwielbia wygłupy z siostrą jej radość jest bezcenna. Gada po swojemu babababa, tatatata itp. W gondoli już nie wozimy zmieniłam na spacerówkę i Majka jest zadowolona bo widzi świat i podziwia. Kochane nasze dzieciaczki już takie duże i coraz mądrzejsze. Zapomniałam dodać my cały czas kp.

reklama
Hejaaa! U nas niedługo 7 miesięcy, przemieszcza się na razie na brzuchu- najlepiej idzie mu do tyłu i ciągle się denerwuje, bo nie ten kierunek ;) mamy już 5 zębów (jakieś szaleństwo! 3 wyszły w tym samym czasie, ale nie działo się nic z tym związanego, trochę tylko pomarudził z 2 dni). Ale ogólnie niesamowite jak się zmienia, a uśmiech to coś pięknego :D
Wow 5 zębów. To nieźle. U nas wczoraj pierwszy ząb.

Do góry