reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja Wam tylko napiszę, że na 6 tygodni Hubert miał niecałe 5kg. Waga urodzeniowa 3130 i spadek do 2920g. Teraz nie wiem, ma już 10 tygodni i nie był ważony od szczepienia. Ale dziwnie się czyta, że jakis maluch konczy miesiąc, kiedy mój ma 2 i pół [emoji12]

reklama
Mój ma 3 miesiące, ciuszki 62 ale już powoli wchodzimy w 68. Z wagą nie wiem, ponad miesiąc temu przy szczepieniu miał 5 kg. Na pewno sporo przybrał od tego czasu, czuje na rękach [emoji846] nabrał sporo ciałka, ma już pulchniutkie nóżki i pełniejszą buźkę.

@.jagódka dzięki za info, ja sobie sama nie uszyje ale już jestem pewna że muszę sobie taki śpiworek sprawić [emoji846]

Moja jutro będzie miec 7 tygodni. Nie wiem dokładnie jaką ma wagę bo ostatni raz ważona tydzien temu i wtedy było 4560. Urodzeniowa 3860 i spadek do 3700. Z rozmiaru 62 juz wyrasta. Jeszcze niektóre rzeczy w tym rozmiarze ubiore ale raczej bodziaki bo w pajacykach nóg nie wyprostuje. 2/3 ubrań z r 62 nie używane :)

Ciężko porównać, mamy tu niezły rozstrzał wiekowy [emoji854] ale rosną dzieci, rosną.

Młoda ma pewnie już 6kg z hakiem. Ma 6tyg, ubranka 62, chyba że lidlowe to 56 bo 62 ciut przydługie.

Hej Mamuśki ;)
Co do śpiworka to kupiłam-właśnie na spacery(chociaż są w nim miejsca na zapięcie pasów).Staram się chodzić z małym codziennie na spacery i już w tej chwili bywa zimno.Sam śpiworek jest genialny-bardzo ładny i ciepły.Nadaje sie do spacerówki i gondoli.
Temperament Kacpra.... no cóż... bywa czasem mega marudny ;) Na ogół dni są średnie-troche popłacze,troche się pośmieje.Nie jest źle.Usypia nam około 21 i śpi przeważnie do 1-2 rano,potem budzi się około 4-5.W nocy zero rozpaczy.Odkładamy go do łóżeczka,gasimy światło i nawet jeśli nie śpi to usypia sam-bez noszenia itp.
Wagowo nie wiem jak sprawa wygląda.Jest długi i szczupły.Ubranka 62 są przeważnie ok na długość(chociaż zależy to od sklepu),ale zawsze za szerokie.Szczepienie mamy za tydzień,wtedy będę mądrzejsza.Urodził się z wagą 3140(przy wyjściu ze szpitala 2950) i mierzył 50 cm.W 4 tygodnie przybył mi 1kg i 6 cm.Tempo miał ładne ;) I teraz też tak jest-idzie w długość i wagę równocześnie.
Wiek-zaczął 10 tydzień.Zaraz kolejny skok rozwojowy... niby super-tzn.że dziecko czyni postępy,ale mogłby się obyć bez tego marudzenia :p
A jak Wy się czujecie?też macie takie dziury w mózgu?u mnie naprawdę z młodym nie jest źle,ale chyba przez ten przerywany sen jestem momentami jak zombie.Wróciłam do ćwiczeń 3x w tyg. i psychicznie czuję się lepiej,ale mimo wszystko zapominam o różnych rzeczach na potęgę.

Jak tam lipcówki? Maluszki zdrowe? Mamy zdrowe? Czy jesienne choróbska Was złapały? U nas póki co w miarę. Dość nawet ze szkół nie przywlekli, choć coś nosem pociągają ;) Na szczęście mała póki co zdrowa.

Mama zdrowa choć niewyspana, a Maluszek dopiero wyszedł z infekcji przywleczonej przez siostrę ze żłobka. Ponad dwa tygodnie nie byliśmy na spacerze [emoji853] teraz już możemy ale w niedziele chrzciny wiec poczekam.

A no właśnie dawno się tu nikt nie odzywał :)

U nas narazie wszystko w porządku . Mnie od czasu do czasu coś zaczyna łapać ale się nie rozwija. Młody. Gilem tylko rano i wieczorem więc nawet katarem bym tego nie nazwała .

reklama
Do góry