reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dzisiaj mija 2 miesiące od porodu. I powiem Wam, że ja wyszłam ze szpitala już będąc na minusie. Przytyłam w ciąży 5kg, 2 tygodnie po porodzie było -10kg. I tak stałam. A dzisiaj stanęłam na wadze i okazało się, że znowu spada. W tej chwili jest -12. Jeszcze z 5kg bym chciała zrzucić. Tragedii nie ma ale boczki mi zostały :)

reklama
Ja w ciąży przytyłam jakieś 13/14kg, a teraz waga mi się waha i uśredniając ważę tyle co przed ciążą (raz mniej, raz więcej). I taki stan utrzymuje się odkąd minęły 4 tyg. po porodzie.

Z innej beczki - Jakie temperamenty mają Wasze dzieciaczki? [emoji5]
Ja nie nie mogę narzekać na mojego Alesia bo On głównie je, śpi, rozgląda się i zaczyna uśmiechać oraz łapać kontakt. Ale mocno wierze w to, że jest to zasługa mojego spokoju podczas ciąży. ‍♀️

Mi zostało z 5 kg, ale mówią ze mam nie zrzucać, przed ciąża ważyłam 53 kg przy prawie 170 cm wzrostu, teraz mam z 58 i każdy mówi ze wyglądam lepiej

Moja Melka juz na 3600g i 55 cm, w końcu wyglada jak prawdziwy noworodek :D Aktualnie 2 miesiące skończone /1 korygowany. Już dokazuje, rozpoznaje ju nas i zabawki, uśmiecha się i zaczyna dyskutować Jest bardzo żywa i ruchliwa, ale tak ma od urodzenia, w szpitalu zyskała przydomek Pchełki. Ale nie mogę narzekać potrafię przy niej zrobić obiad, zakupy, ogarnąć siebie i dom. Śpi coraz mniej w dzień :p Ponadto, jestesmy już po wizytach u wszystkich specjalistów, jeżeli chodzi o stała obserwacje to zostało serduszko i niedomknięte komory, które zamykają się w 35 tc, wiec u nas nie było szans, jest szansa ze zamkną się one samoistnie do 1 rż młodej, jeżeli nie to zostanie wprowadzone leczenie farmakologiczne w ostateczności operacja w wieku przedszkolnym. Dzisiaj jedziemy do pediatry ustalić kalendarz szczepień, z racji wcześniactwa przysługuje nam darmowa szczepionka 5w1 i jak wszystkim pneumokoki, później będę jej robić płatne meningokoki a nad Rota się zastanawiam :) ufff się rozpisałam.

A co do mleka u nas sprawdził się hipp, po bebilonie i nestle nan Melka miała mega zaparcia i problemy z opróżnianiem. Z laktacja u mnie od samego początku była walka, walka o każda kropelkę mleka udało się ściągać ale nie obyło się bez dokarmiania mm, niestety pare dni temu mleko całkowicie zanikło zapewne przez stres. Od 4 dni jedziemy już tylko na mm.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
My tez już tylko mm, półtora miesiąca po porodzie pokarm zanikł a tez musieliśmy od początku dokarmiać :/ synek miał straszne zaparcia po bebilonie i hippie, przy każdej kupie był płacz, oprócz tego szły z niego fontanny bo ulewaniem tego już nie można było nazwać. Padło podejrzenie alergii pokarmowej i teraz po bebilonie pepti od dwóch tygodni jak ręką odjął.
W nocy do jedzenia budzi się raz :D zasypia o 19 sama karmie go na śnie o 23 i potem budzi sie o 4

Super, że wszystko u was dobrze.

Temperament... Trudno powiedzieć. Młoda lubi cycac i się do mamy tulić [emoji38] Często [emoji6] Krzyknąć o swoje też potrafi.

Dziewczyny które miały już styczność z śpiworkami do wózka zimowymi, co i czy możecie polecić? Dużo spacerujemy i powoli szykuje się na chłodniejszy czas. Przy córce miałam tylko kombinezony, a te śpiworki wydają mi się być bardzo uniwersalne. Do gondoli, później do spacerówki. Tylko trochę to kosztuje wiec zastanawiam się czy inwestować [emoji846]

Dziewczyny które miały już styczność z śpiworkami do wózka zimowymi, co i czy możecie polecić? Dużo spacerujemy i powoli szykuje się na chłodniejszy czas. Przy córce miałam tylko kombinezony, a te śpiworki wydają mi się być bardzo uniwersalne. Do gondoli, później do spacerówki. Tylko trochę to kosztuje wiec zastanawiam się czy inwestować [emoji846]
Ja szyłam sobie sama, fajna sprawa, tylko warto kupić taki,żeby można było zdjąć górę cała (jak np wjeżdżasz do pomieszczenia) i od dołu rozpinany,żeby wystawić brudne buciki za burtę;)

Dziewczyny jak wygląda waga waszych pociech?
Moja Wiktoria 11 września skończyła 2 miesiące i waży juz ponad 6 kg. :) [emoji85] Waga urodzeniowa 3630

Synek za 3 dni kończy miesiąc ,waży 5,300 i mierzy 59 cm :D urodzony 3200 i 53cm. ❤️ A jakie noszą wasze maluchy już rozmiary? Bo mój Niko dopiero od niedawna 56, wisi na nim jeszcze 62

reklama
Do góry