reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Witam. :) termin mam na 29 lipca. Moje dzieciątko też się ostatnio mało rusza. Nawet z tego powodu w niedzielę pojechałam do szpitala, tam zostałam na obserwacji do środy. W niedzielę wieczorem doszły też skurcze przepowiadające - regularne co 7 min i dosyć bolesne, bo z krzyża plus twardnienie brzucha i rozwarcie na 3 cm, szyjka zgładzona w 70%. Noc spędziłam na porodówce, ale to był falstart :D w pierwszej ciąży nie miałam skurczów przepowiadających. I tu moje pytanie do Was, czy wiecie może, ile przed porodem pojawiają się takie skurcze ?

reklama
Witam. :) termin mam na 29 lipca. Moje dzieciątko też się ostatnio mało rusza. Nawet z tego powodu w niedzielę pojechałam do szpitala, tam zostałam na obserwacji do środy. W niedzielę wieczorem doszły też skurcze przepowiadające - regularne co 7 min i dosyć bolesne, bo z krzyża plus twardnienie brzucha i rozwarcie na 3 cm, szyjka zgładzona w 70%. Noc spędziłam na porodówce, ale to był falstart :D w pierwszej ciąży nie miałam skurczów przepowiadających. I tu moje pytanie do Was, czy wiecie może, ile przed porodem pojawiają się takie skurcze ?
Kiedy im sie podoba :p W jednej z ciąż miałam 2-3tyg przed porodem, w innej wcale. Nie przewidzisz

Muszę się pochwalić, mały dzisiaj rano przekonał się do kp [emoji16] karmiłam go butelką i poczułam napływ pokarmu, myśle sobie, a spróbuje znowu mu pokapać mleczkiem może tym razem się skusi. I tak się stało [emoji6] drugiej nie za bardzo chciał, płakał i walczył ale w końcu tez wziął. Mam nadzieje, ze to nie jednorazowa akcja.

A ja po ktg, nie wiem jak to jest ze cała noc nie spałam przez bolesne skurcze a dzisiaj od rana cisza i na ktg nic się nie pisze :/ ujście się otworzyło i niby szyjka przygotowana do porodu a skurczy brak

@bloomka - oby się przekonał :) Jeśli Ci na tym zależy, to fajnie by było, gdyby podzielał Twoje chęci :)

@daria98 - może to były te słynne przepowiadające? w każdym razie już niewiele czasu Cię dzieli od przytulenia malucha (patrząc z perspektywy całego czasu ciąży :D )

reklama
Do góry