reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych planów wakacyjnych :)
Ja z jednej strony też bym chciała ale się boje o malenstwo. To taka już chyba choroba psychiczna ale wolę chuchać i dmuchac, w końcu tak bardzo pragnęliśmy tego dzidziusia :)
Jak porobicie sobie foteczki to umiescie je tutaj koniecznie- strasznie jestem ciekawa jak wszystkie wyglądamy na podobnym etapie ciąży :)
A tak w ogóle to jakie plany na weekend? :)
Mam nadzieję, że uda Nam się szczęśliwe polecieć na te wakacje. Jeszcze muszę jakieś stroje kąpielowe kupić, ale mam już na oku kilka. :)
W Katowicach pogoda nie zachęca, więc dzisiaj szybkie zakupy, a jutro śmigamy na targi dziecięce - w sumie nie mam żadnych planów zakupowych, ale może coś ładnego znajdę. :)

reklama
Mam nadzieję, że uda Nam się szczęśliwe polecieć na te wakacje. Jeszcze muszę jakieś stroje kąpielowe kupić, ale mam już na oku kilka. :)
W Katowicach pogoda nie zachęca, więc dzisiaj szybkie zakupy, a jutro śmigamy na targi dziecięce - w sumie nie mam żadnych planów zakupowych, ale może coś ładnego znajdę. :)
W Poznaniu pogoda nie jest zła ale ciepło też nie jest :)
Ja też nie tak dawno zapisalam się na AquaFitness i musiałam zaopatrzyć się w stroj kąpielowy i całkiem fajny udało mi się w H&M upolować więc w razie czego to polecam bo naprawdę porządnie wykonany :)
Miłego dnia! Pozdrawiam Was wszystkie ciepło :))

O której godzinie Ty się budzisz ???? :))
Ja też mam dokładnie 10 maja umówiona sesję. Mam nadzieję że pogoda dopisze ;)
I tak samo mam z zakupami. Czuje, że już zmierzam ku końcowi i ogarnął mnie smuteczek :( nie wiem co ja będę robiła w ostatnim trymestrze.... ;)

Dziewczyny, jak to śnieg? O nie... Mam nadzieję że mało ;)
A daj spokój, słabo u mnie ze snem odkąd jestem w ciąży... teraz jest ok, bo udaje się spac po 4 godz, wcześniej potrafiłam nie spac 2 dni :) W Gliwicach zimno i ciagle coś z nieba pada. Cały week mam zamiar śledzić w domku. Kurde, a my żadnych planów wakacyjnych.. może z powodów finansowych, mamy po drodze dwa wesela w rodzinie, w tym jedno to siostra mojego T, on będzie świadkiem, także czeka nas wydatek... a tak chętnie bym gdzieś pojechała zanim się Melasia pojawi :) ach

Ja dzisiaj tylko zakupy on line :D zamówiłam kocyk szary z le pampuch i smoczki z bibs-a :p i humor jakoś lepszy :)

A daj spokój, słabo u mnie ze snem odkąd jestem w ciąży... teraz jest ok, bo udaje się spac po 4 godz, wcześniej potrafiłam nie spac 2 dni :) W Gliwicach zimno i ciagle coś z nieba pada. Cały week mam zamiar śledzić w domku. Kurde, a my żadnych planów wakacyjnych.. może z powodów finansowych, mamy po drodze dwa wesela w rodzinie, w tym jedno to siostra mojego T, on będzie świadkiem, także czeka nas wydatek... a tak chętnie bym gdzieś pojechała zanim się Melasia pojawi :) ach

Ja dzisiaj tylko zakupy on line :D zamówiłam kocyk szary z le pampuch i smoczki z bibs-a :p i humor jakoś lepszy :)
Biedna jesteś z tym snem :(
Ehhh, ale pomysl sobie że dla urozmaicenia masz wesela więc masz do czego odliczac w końcu zawsze to jakieś urozmaicenie ;)
Sukienki już jakies masz pod te imprezy ?

Ojj, mi też zakupy potrafią poprawić humor ;)) jaki konkretnie smoczek kupiłaś ? Czy mają oni jakieś specjalne dla noworodkow ? ;)

@Si.Kat ja kupiłam jeden smoczek z Bibsa ten okrągły, a zastanawiam się jeszcze nad tym nowym spłaszczonym i chyba dokupię te mini smoczki z Lovi 0-2msc.
Z butelek kupiłam już Medele Calma i dokupię jeszcze Mimijumi.
Co do kocyków to mam już dwa z Memi i Colorstories, jeden bawełniany robi babcia, a na zimniejsze dni kupię kocyk Velvet z La Millou bo są one obłędnie milusie. Córka ma swój velvet-cotton z LM i jest najlepszy. :)

Biedna jesteś z tym snem :(
Ehhh, ale pomysl sobie że dla urozmaicenia masz wesela więc masz do czego odliczac w końcu zawsze to jakieś urozmaicenie ;)
Sukienki już jakies masz pod te imprezy ?

Ojj, mi też zakupy potrafią poprawić humor ;)) jaki konkretnie smoczek kupiłaś ? Czy mają oni jakieś specjalne dla noworodkow ? ;)
bibs różowy i biały roz S o 0 do 6 miesiąca. One są takie okrągłe :) Co do sukienk, to mam pare takich oversize, wesele kuzynki jest pod koniec czerwca także jeszcze to jakoś ogarnę, ale wesele siostry mojego T jest 4 dni przed terminem porodu,także wątpię abym się ruszyła z domu:p
@Si.Kat ja kupiłam jeden smoczek z Bibsa ten okrągły, a zastanawiam się jeszcze nad tym nowym spłaszczonym i chyba dokupię te mini smoczki z Lovi 0-2msc.
Z butelek kupiłam już Medele Calma i dokupię jeszcze Mimijumi.
Co do kocyków to mam już dwa z Memi i Colorstories, jeden bawełniany robi babcia, a na zimniejsze dni kupię kocyk Velvet z La Millou bo są one obłędnie milusie. Córka ma swój velvet-cotton z LM i jest najlepszy. :)
Tak ten nowy tez mi chodzi po głowie, tam jest chyba tylko jeden rozmiar tych smoczków. Musze pooglądać te zimowe kocyki skoro tak polecasz, narazie kupiłam letnio/wiosenne, jeden z memi i z le pampuch ten jest z jonami srebra. Butelek nie mam i nie kupuje póki co, czekam jak się Mała urodzi i wtedy zobaczymy czy będą potrzebne. Mam tez upatrzony laktator Lansinoh, ale narazie tez nie kupuje, bo niewiadomo co to będzie z tym pokarmem :)

bibs różowy i biały roz S o 0 do 6 miesiąca. One są takie okrągłe :) Co do sukienk, to mam pare takich oversize, wesele kuzynki jest pod koniec czerwca także jeszcze to jakoś ogarnę, ale wesele siostry mojego T jest 4 dni przed terminem porodu,także wątpię abym się ruszyła z domu:p

Tak ten nowy tez mi chodzi po głowie, tam jest chyba tylko jeden rozmiar tych smoczków. Musze pooglądać te zimowe kocyki skoro tak polecasz, narazie kupiłam letnio/wiosenne, jeden z memi i z le pampuch ten jest z jonami srebra. Butelek nie mam i nie kupuje póki co, czekam jak się Mała urodzi i wtedy zobaczymy czy będą potrzebne. Mam tez upatrzony laktator Lansinoh, ale narazie tez nie kupuje, bo niewiadomo co to będzie z tym pokarmem :)
Ja laktator kupiłam ten Lovi Expert bo można go naładować na zapas (super opcja do auta w dłuższej trasie, a my dużo podróżujemy).
W butelki zaopatrzam się od razu bo chcę karmić bezpośrednio piersią i mlekiem odciągniętym (przy córce zawsze odciągałam pokarm przed wyjściem z domu). :)
My mamy Bibsa Dark Oak - mój M. wybierał :D ale jeszcze chcę błękitnego, więc może jutro na targach kupię.

Co do sukienek to ja kocham wszystkie maxi i uważam, że są najlepsze na końcówkę ciąży bo nie ma ryzyka świecenia tyłkiem. :)
Mam też trzy krótsze typowo ciążowe sukienki i jedną elegancką z Happy Mum na większe wyjścia, ale wesel na horyzoncie brak bo to na które miałam iść zostało odwołane... :rolleyes2:

No to ja też skusze się na ten smoczek - podoba mi się ich prosty design a skoro jest taki popularny to muszę podążać też trochę za trendami ;)
W ogóle co do ubrań ciążowych to czekam już na lato bo strasznie nie lubię tych spodni (właściwie ich większość rozciągnęła mi się i zjeżdżają mi z tylka) i wreszcie będzie można ubrańlć fajna sukienke i nie martwić się co na to jeszcze ubrań oraz czy się dopne ;-P
W ogóle to zazdroszcze trochę tych babskich dodatków tym Paniom ktore spodziewają się córeczek ;)
Si.Kat już widzę jak będziesz stroiła mała księżniczke... a my z Betty będziemy musiały też dbać o naszego małego gentlemana ;)

reklama
No to ja też skusze się na ten smoczek - podoba mi się ich prosty design a skoro jest taki popularny to muszę podążać też trochę za trendami ;)
W ogóle co do ubrań ciążowych to czekam już na lato bo strasznie nie lubię tych spodni (właściwie ich większość rozciągnęła mi się i zjeżdżają mi z tylka) i wreszcie będzie można ubrańlć fajna sukienke i nie martwić się co na to jeszcze ubrań oraz czy się dopne ;-P
W ogóle to zazdroszcze trochę tych babskich dodatków tym Paniom ktore spodziewają się córeczek ;)
Si.Kat już widzę jak będziesz stroiła mała księżniczke... a my z Betty będziemy musiały też dbać o naszego małego gentlemana ;)
Ja chciałam syna a będzie córka, to moja pierwsza ciąża, tak będzie strojnisia :p

Do góry