reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dzięki, chciałam się upewnić :)
Byłam wczoraj, zaczął się 26tydz, wszystko okej póki co, i następna za 4 tygodnie.
W takim razie wytrwałości!

reklama
Dziewczyny a jak często macie wizyty kontrolne właśnie na etapie mniej więcej od 26 tygodnia? Mój lekarz nie zwiększył częstotliwości, i dalej co 4 tygodnie się widzimy...
Mam co 4 tygodnie. A mam cukrzycę i nawet to niczego nie zmieniło. Obecnie u mnie 27+3. Może zwiększy czestotliwosc, jak uslyszy że jestem na insulinie...

Iwona 1986 trzymaj sie tam dzielnie i pisz do nas.Jak sie masz itd, pozdrowienia✊
Kroplówkę 24 godziną zaczęłam o 9 i od tej pory jestem na sznurku bo kroplówka jest dozowana elektroniczne (jestem podłączona do kontaktu), organizm po niej cały się trzesie, jakbym miała delirium na każde wyjście do łazienki muszę dzwonić po siostrzyczkę żeby mnie odłączyła, są bardzo miłe, jedna na nocną zmianę przyszła i mówi że basen mi przyniesie na noc żebym nie dzwoniła a druga na to naszła i mówi że nie ma takiej opcji i będzie przychodzić tyle razy ile zadzwonię.
Co 4-5 tygodni. I tak chyba do 30tc będzie.
Iwona kciuki! Szew? Czyli już bardzo mało tej szyjki zostało?
We wtorek było 20 mm dzisiaj będzie usg i decyzja jak się wyciąga to czekamy jak chowa to szew...

Dziewczyny a jak często macie wizyty kontrolne właśnie na etapie mniej więcej od 26 tygodnia? Mój lekarz nie zwiększył częstotliwości, i dalej co 4 tygodnie się widzimy...
Ja swojemu dziękuję że od początku mam co 2 tygodnie, gdyby nie to to nie wiem co by dzisiaj było skoro skurczy w ogóle nie czuje.

Kroplówkę 24 godziną zaczęłam o 9 i od tej pory jestem na sznurku bo kroplówka jest dozowana elektroniczne (jestem podłączona do kontaktu), organizm po niej cały się trzesie, jakbym miała delirium na każde wyjście do łazienki muszę dzwonić po siostrzyczkę żeby mnie odłączyła, są bardzo miłe, jedna na nocną zmianę przyszła i mówi że basen mi przyniesie na noc żebym nie dzwoniła a druga na to naszła i mówi że nie ma takiej opcji i będzie przychodzić tyle razy ile zadzwonię.

We wtorek było 20 mm dzisiaj będzie usg i decyzja jak się wyciąga to czekamy jak chowa to szew...
Ale piguła... Dobrze, że trafiła Ci się rozsądniejsza. Trzymam kciuki żeby skurcze przeszły a szyjka się wydłużyła, powodzenia !

W pierwszej ciąży trafiłam do szpitala ok 37 tc. Ordynator już prawie chciał robić cc, bo i tak miałam planowane, ale mój gin powiedział, że robimy wszystko żeby jeszcze nie kończyć ciąży. I potem już zgodnie z planem w 39 tc miałam cc. Każdy dzień i tydzień się liczy, obyście mieli jeszcze dużo czasu w dwupaku [emoji846]

Dobrze ze takie fajnime ci sie trafiły ;)
Bądź dzielna.
Trzymajcie sie jak najdłużej razem :) trzymam za was kciuki :*

Ale piguła... Dobrze, że trafiła Ci się rozsądniejsza. Trzymam kciuki żeby skurcze przeszły a szyjka się wydłużyła, powodzenia !

W pierwszej ciąży trafiłam do szpitala ok 37 tc. Ordynator już prawie chciał robić cc, bo i tak miałam planowane, ale mój gin powiedział, że robimy wszystko żeby jeszcze nie kończyć ciąży. I potem już zgodnie z planem w 39 tc miałam cc. Każdy dzień i tydzień się liczy, obyście mieli jeszcze dużo czasu w dwupaku [emoji846]
Doktorek powiedział że postara się zachować ją w brzuchu jeszcze conajmniej 10 tyg ale jak się nie da to zrobi wszystko aby było dobrze.

reklama
Do góry